reklama
W mojej opinii dostawka albo łóżeczko w sypialni są ok, co do spania w osobnym pokoju to mam negatywne zdanie. Oczywiście że nie robisz krzywdy, przecież jesteś blisko kiedy mała śpi i możesz natychmiast zareagować. Poza tym nie wszyscy mogą spać z dzieckiem, choćby chcieliOczywiście że tak ale nie uważam że robie krzywde dziecku że nocne spanie śpimy osobno ( łóżeczko obok naszego łóżka)
Inni śpią z dzieckiem w jednym łóżku inni ( tak jak my ) mają łóżeczko obok swojego a jeszcze inni mają osobny pokój i śpią osobno mając podgląd na kamerke.
To juz jest decyzja rodziców.
Bliskość i czas mała ma na 100 % bo jak tylko jest aktywna to zajmuje się nią na 100 %
Dopiero jak śpi albo mąż ja przejmuje to w tedy mam chwile żeby coś ogarnąć/ zrobić czy nawet posiedzieć na telefonie bywa że i idę na drzemke.
Nie wiem czy pisałam tu kiedyś, że ja chciałam dziewczynkę, a mój mąż chlopaka. Mąż mówi tak: "jak masz syna, to pilnujesz syna, a jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy" tata będzie chodził na imprezy z córeczka@Nat_Ra to niech już tatus pilnuje córeczki jak będzie chodzić na imprezy ja mam zamiar zająć się swoim podupadłym zdrowiem
G
guest-1693758626
Gość
W mojej opinii dostawka albo łóżeczko w sypialni są ok, co do spania w osobnym pokoju to mam negatywne zdanie. Oczywiście że nie robisz krzywdy, przecież jesteś blisko kiedy mała śpi i możesz natychmiast zareagować. Poza tym nie wszyscy mogą spać z dzieckiem, choćby chcieli
Nie wiem czy pisałam tu kiedyś, że ja chciałam dziewczynkę, a mój mąż chlopaka. Mąż mówi tak: "jak masz syna, to pilnujesz syna, a jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy" tata będzie chodził na imprezy z córeczka
Ja nie oceniam rodziców każdy robi jak uważa choć faktycznie nie wyobrażam sobie mieć dziecko w osobnym pokoju.
Niby podgląd przez kamerke ale jak to sprzęt może się wszystko wydarzyć.
Ja otwieram oczy i mam mala w zasięgu
I taka opcja mi się podoba
Łóżeczko tez jeździ w ciągu dnia mam odsunięte od naszego a na noc przybliżam do naszego i mam corke obok siebie
To co mówił Twój mąż to prawda
Niech tatus pilnuje córeczki ja nie mam zamiaru jak córka będzie miała 18 lat to ja bede mieć 52
Moja mama w tym wieku to miała odchowane dzieciaki i za nie długo została babcia.
G
guest-1693758626
Gość
Głupia ja czytałam książkę do późna w noc, a tu Kuba się obudził po 5:00 gotów do życia miłego dzionka dziewczynki
Ja nawet wyspana mała przedłuża czas od karmienia do karmienia w nocy.
Wybieram się dzisiaj na targ może sobie coś kupie
Milego dnia!
A nie chwaliłaś go czasem wczoraj, że pospal do 10:00? No, to masz nauczkęGłupia ja czytałam książkę do późna w noc, a tu Kuba się obudził po 5:00 gotów do życia miłego dzionka dziewczynki
Edit: serio, ja się boję chwalić dziecko, nie jestem przesądna czy cos, ale za każdym razem jak powiem, że coś jest spoko, to ona jakby to słyszała i myslala sobie: no to teraz ci matka pokażę
Jasne, że nie robisz krzywdy ja lubię spanie z dzieckiem, ale widzę też pewne minusy. Np. to, że jest nieodkladalna i większość drzemek w ciągu dnia jest na rękach u mnie. A wieczorem już od 20 jestem uziemiona z nią w sypialni, bo jak nie czuje bliskości, to zaczyna się kręcić. Nie mamy nawet chwili dla siebie z mężemOczywiście że tak ale nie uważam że robie krzywde dziecku że nocne spanie śpimy osobno ( łóżeczko obok naszego łóżka)
Inni śpią z dzieckiem w jednym łóżku inni ( tak jak my ) mają łóżeczko obok swojego a jeszcze inni mają osobny pokój i śpią osobno mając podgląd na kamerke.
To juz jest decyzja rodziców.
Bliskość i czas mała ma na 100 % bo jak tylko jest aktywna to zajmuje się nią na 100 %
Dopiero jak śpi albo mąż ja przejmuje to w tedy mam chwile żeby coś ogarnąć/ zrobić czy nawet posiedzieć na telefonie bywa że i idę na drzemke.
G
guest-1693758626
Gość
Moja mała też śpi w nocy w swoim łóżeczku, ale w dzień wymaga non stop uwagi Sama za długo się nie pobawi, na przykład położona na macie. Cały czas trzeba coś do niej gadać i zabawiać, bardzo szybko sie nudzi
Tak jak i moja
Na macie poleży max 10 minut jak ma humorek ogólnie tak żeby ją zostawić w łóżeczku i żeby sama się bawiła nie ma opcji a ja żebym w tym czasie chociaż herbatę zrobiła nie nie.
Więc całymi dniami się bawimy i gadamy.
Korzystam jak mała śpi.
reklama
My mamy w sumie 3 córki w wieku 17-15 lat. Dużo można by napisać … zdecydowanie lepiej mieć synówJa nie oceniam rodziców każdy robi jak uważa choć faktycznie nie wyobrażam sobie mieć dziecko w osobnym pokoju.
Niby podgląd przez kamerke ale jak to sprzęt może się wszystko wydarzyć.
Ja otwieram oczy i mam mala w zasięgu
I taka opcja mi się podoba
Łóżeczko tez jeździ w ciągu dnia mam odsunięte od naszego a na noc przybliżam do naszego i mam corke obok siebie
To co mówił Twój mąż to prawda
Niech tatus pilnuje córeczki ja nie mam zamiaru jak córka będzie miała 18 lat to ja bede mieć 52
Moja mama w tym wieku to miała odchowane dzieciaki i za nie długo została babcia.