reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Oczywiście że tak ale nie uważam że robie krzywde dziecku że nocne spanie śpimy osobno ( łóżeczko obok naszego łóżka)
Inni śpią z dzieckiem w jednym łóżku inni ( tak jak my ) mają łóżeczko obok swojego a jeszcze inni mają osobny pokój i śpią osobno mając podgląd na kamerke.

To juz jest decyzja rodziców.

Bliskość i czas mała ma na 100 % bo jak tylko jest aktywna to zajmuje się nią na 100 %
Dopiero jak śpi albo mąż ja przejmuje to w tedy mam chwile żeby coś ogarnąć/ zrobić czy nawet posiedzieć na telefonie bywa że i idę na drzemke.
W mojej opinii dostawka albo łóżeczko w sypialni są ok, co do spania w osobnym pokoju to mam negatywne zdanie. Oczywiście że nie robisz krzywdy, przecież jesteś blisko kiedy mała śpi i możesz natychmiast zareagować. Poza tym nie wszyscy mogą spać z dzieckiem, choćby chcieli 😉
@Nat_Ra to niech już tatus pilnuje córeczki jak będzie chodzić na imprezy ja mam zamiar zająć się swoim podupadłym zdrowiem 😂😁
Nie wiem czy pisałam tu kiedyś, że ja chciałam dziewczynkę, a mój mąż chlopaka. Mąż mówi tak: "jak masz syna, to pilnujesz syna, a jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy" 😅 tata będzie chodził na imprezy z córeczka 🤣

chicago bulls lol GIF by NBA

W mojej opinii dostawka albo łóżeczko w sypialni są ok, co do spania w osobnym pokoju to mam negatywne zdanie. Oczywiście że nie robisz krzywdy, przecież jesteś blisko kiedy mała śpi i możesz natychmiast zareagować. Poza tym nie wszyscy mogą spać z dzieckiem, choćby chcieli 😉

Nie wiem czy pisałam tu kiedyś, że ja chciałam dziewczynkę, a mój mąż chlopaka. Mąż mówi tak: "jak masz syna, to pilnujesz syna, a jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy" 😅 tata będzie chodził na imprezy z córeczka 🤣

chicago bulls lol GIF by NBA

Ja nie oceniam rodziców każdy robi jak uważa choć faktycznie nie wyobrażam sobie mieć dziecko w osobnym pokoju.
Niby podgląd przez kamerke ale jak to sprzęt może się wszystko wydarzyć.
Ja otwieram oczy i mam mala w zasięgu ❤️
I taka opcja mi się podoba ❤️
Łóżeczko tez jeździ 🤪 w ciągu dnia mam odsunięte od naszego a na noc przybliżam do naszego i mam corke obok siebie ❤️

To co mówił Twój mąż to prawda 😂
Niech tatus pilnuje córeczki ja nie mam zamiaru 😂 jak córka będzie miała 18 lat to ja bede mieć 52 😳
Moja mama w tym wieku to miała odchowane dzieciaki i za nie długo została babcia.

Głupia ja czytałam książkę do późna w noc, a tu Kuba się obudził po 5:00 gotów do życia 🥺🥺🥺 miłego dzionka dziewczynki 😀
A nie chwaliłaś go czasem wczoraj, że pospal do 10:00? No, to masz nauczkę 😂

Edit: serio, ja się boję chwalić dziecko, nie jestem przesądna czy cos, ale za każdym razem jak powiem, że coś jest spoko, to ona jakby to słyszała i myslala sobie: no to teraz ci matka pokażę :p

Oczywiście że tak ale nie uważam że robie krzywde dziecku że nocne spanie śpimy osobno ( łóżeczko obok naszego łóżka)
Inni śpią z dzieckiem w jednym łóżku inni ( tak jak my ) mają łóżeczko obok swojego a jeszcze inni mają osobny pokój i śpią osobno mając podgląd na kamerke.

To juz jest decyzja rodziców.

Bliskość i czas mała ma na 100 % bo jak tylko jest aktywna to zajmuje się nią na 100 %
Dopiero jak śpi albo mąż ja przejmuje to w tedy mam chwile żeby coś ogarnąć/ zrobić czy nawet posiedzieć na telefonie bywa że i idę na drzemke.
Jasne, że nie robisz krzywdy :) ja lubię spanie z dzieckiem, ale widzę też pewne minusy. Np. to, że jest nieodkladalna i większość drzemek w ciągu dnia jest na rękach u mnie. A wieczorem już od 20 jestem uziemiona z nią w sypialni, bo jak nie czuje bliskości, to zaczyna się kręcić. Nie mamy nawet chwili dla siebie z mężem 😒

Moja mała też śpi w nocy w swoim łóżeczku, ale w dzień wymaga non stop uwagi 🙈 Sama za długo się nie pobawi, na przykład położona na macie. Cały czas trzeba coś do niej gadać i zabawiać, bardzo szybko sie nudzi 🙈

Tak jak i moja 🤪❤️
Na macie poleży max 10 minut jak ma humorek 😉 ogólnie tak żeby ją zostawić w łóżeczku i żeby sama się bawiła nie ma opcji a ja żebym w tym czasie chociaż herbatę zrobiła 😉 nie nie.
Więc całymi dniami się bawimy i gadamy.
Korzystam jak mała śpi.

reklama
Ja nie oceniam rodziców każdy robi jak uważa choć faktycznie nie wyobrażam sobie mieć dziecko w osobnym pokoju.
Niby podgląd przez kamerke ale jak to sprzęt może się wszystko wydarzyć.
Ja otwieram oczy i mam mala w zasięgu ❤️
I taka opcja mi się podoba ❤️
Łóżeczko tez jeździ 🤪 w ciągu dnia mam odsunięte od naszego a na noc przybliżam do naszego i mam corke obok siebie ❤️

To co mówił Twój mąż to prawda 😂
Niech tatus pilnuje córeczki ja nie mam zamiaru 😂 jak córka będzie miała 18 lat to ja bede mieć 52 😳
Moja mama w tym wieku to miała odchowane dzieciaki i za nie długo została babcia.
My mamy w sumie 3 córki w wieku 17-15 lat. Dużo można by napisać … zdecydowanie lepiej mieć synów 😂😂😂

Do góry