reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ważne że Wam to pasuje i sie wysypiasz ❤️

Ja chyba sie wyspie jak mloda skończy 18 lat 🤪
Zacznie chodzic na imprezy, to dopiero się nie wyśpisz 😂
A propos hasła przyzwyczaić... Ostatnio usłyszałam, że córka nie jest przyzwyczajona do smoczka tylko do cyca, to dlatego nie akceptuje smoczka 😁
Kocham te dobre rady od wszystkich wokół :p
Nie wiem jaki masz gust i co ci się podoba, ale obczaj sobie w KappAhlu serię Newbie. Takie trochę retro. I niezbyt tanie...

Czasami w h&m lub zarze są takie odświętne sukienki też.

Next też spoko, ale np. u nas te ubrania wychodzą ciasnawe w rozmiarze, który niby ma. Każda w sumie firma różnie wychodzi i to co jest na metce nie zawsze odpowiada danemu dziecku. U nas są dość potężne uda i łydki 😅
Ooo Newbie ma wspaniale ciuszki, ale fakt, ceny... Choć moja mama upolowała parę super rzeczy na vinted, nowe bez metki.
Ja poszukuje dla siebie 😁 małej zamówiłam już mają przyjść aż 3 sukienki 😁 jak będą pasować to zostawię bo to takie body sukienki wiec wykorzystam też na inne okazję albo chociażby w gości będziemy mieć 🤪❤️

Gorzej z ubraniem dla mnie 😂 ja taka kapryśna jestem po za tym figura już nie ta więc trzeba retusz zrobić.
Aaaa, to ja Ci poleciłam Next ze względu na malutką! :D nie wiedziałam, że chodzi o sukienkę dla Ciebie. Ja teraz mam problem z ciuchami, bo większość jest kiepska ze względu na brak możliwości karmienia w nich. Ciężko mi znaleźć coś fajnego z luźniejszym dekoltem lub z guzikami.

reklama
No i wsadziła stópkę do buźki 🙈🤣🥰

Załączniki

• received_172298378564401.jpeg
    received_172298378564401.jpeg
    234,7 KB · Wyświetleń: 45
Ważne że Wam to pasuje i sie wysypiasz ❤️

Ja chyba sie wyspie jak mloda skończy 18 lat 🤪
No wtedy to się raczej nie wyśpisz, wtedy to będziesz miała zawał serca za każdym razem jak będzie szła na imprezę 😁
Ja bym bardzo chciała, żeby córka chodziła na basen, ale... Są opory ze strony męża, taki paradoks - uwielbia pływać, ale do dziś ma traumę z dzieciństwa, bo miał problemy z uchem od m.in. wody, która się tam dostawała i były infekcje u niego, a to ponoć ból niesamowity. Taka budowa ucha. Boi się, że ona to będzie mieć i uważa że za mała jest jeszcze... 🤔 Aha i jeszcze że pytanie na ile basen sterylny, bo ludzie tam sikają 🙈A ja nie przepadam za basenem, bo nie umiem dobrze pływać (unoszę się na wodzie 😁). Ale z kolei uważam, że dla dziecka to fajna sprawa i niech się nauczy w przyszłości, bo to wielka szkoda nie umieć. No niby rodzic nie musi pływać z niemowlakiem. Może w końcu go jakoś przekonam...
Ja się uczyłam pływać w wieku 6 lat. W Bałtyku. Więc spoko, byle bez nerwów i w wieku młodocianym 🙂

No więc z moich obserwacji współspanie z moim dzieckiem ma tę zaletę, że jak ja śpię, to i Kuba śpi. Wczoraj zasnął po 20:00, i poza dłuższą przerwą na poranną zmianę pieluchy spał do 10:00. No bo ja tak spałam, jak się podniosłam to oko jeszcze było zamknięte, otworzyło się na moje hasło "dzień dobry, jak się spało?"

Spanie z dzieckiem jest jedną z najbardziej korzystnych rzeczy dla nas i dla dziecka. I to jest potwierdzone naukowo.
Ja śpię z Klarą od początku i nie wyobrażam sobie inaczej póki co ♡

Oczywiście że tak ale nie uważam że robie krzywde dziecku że nocne spanie śpimy osobno ( łóżeczko obok naszego łóżka)
Inni śpią z dzieckiem w jednym łóżku inni ( tak jak my ) mają łóżeczko obok swojego a jeszcze inni mają osobny pokój i śpią osobno mając podgląd na kamerke.

To juz jest decyzja rodziców.

Bliskość i czas mała ma na 100 % bo jak tylko jest aktywna to zajmuje się nią na 100 %
Dopiero jak śpi albo mąż ja przejmuje to w tedy mam chwile żeby coś ogarnąć/ zrobić czy nawet posiedzieć na telefonie bywa że i idę na drzemke.

Oczywiście że tak ale nie uważam że robie krzywde dziecku że nocne spanie śpimy osobno ( łóżeczko obok naszego łóżka)
Inni śpią z dzieckiem w jednym łóżku inni ( tak jak my ) mają łóżeczko obok swojego a jeszcze inni mają osobny pokój i śpią osobno mając podgląd na kamerke.

To juz jest decyzja rodziców.

Bliskość i czas mała ma na 100 % bo jak tylko jest aktywna to zajmuje się nią na 100 %
Dopiero jak śpi albo mąż ja przejmuje to w tedy mam chwile żeby coś ogarnąć/ zrobić czy nawet posiedzieć na telefonie bywa że i idę na drzemke.
W mojej opinii dostawka albo łóżeczko w sypialni są ok, co do spania w osobnym pokoju to mam negatywne zdanie. Oczywiście że nie robisz krzywdy, przecież jesteś blisko kiedy mała śpi i możesz natychmiast zareagować. Poza tym nie wszyscy mogą spać z dzieckiem, choćby chcieli 😉
@Nat_Ra to niech już tatus pilnuje córeczki jak będzie chodzić na imprezy ja mam zamiar zająć się swoim podupadłym zdrowiem 😂😁
Nie wiem czy pisałam tu kiedyś, że ja chciałam dziewczynkę, a mój mąż chlopaka. Mąż mówi tak: "jak masz syna, to pilnujesz syna, a jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy" 😅 tata będzie chodził na imprezy z córeczka 🤣

chicago bulls lol GIF by NBA

W mojej opinii dostawka albo łóżeczko w sypialni są ok, co do spania w osobnym pokoju to mam negatywne zdanie. Oczywiście że nie robisz krzywdy, przecież jesteś blisko kiedy mała śpi i możesz natychmiast zareagować. Poza tym nie wszyscy mogą spać z dzieckiem, choćby chcieli 😉

Nie wiem czy pisałam tu kiedyś, że ja chciałam dziewczynkę, a mój mąż chlopaka. Mąż mówi tak: "jak masz syna, to pilnujesz syna, a jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy" 😅 tata będzie chodził na imprezy z córeczka 🤣

chicago bulls lol GIF by NBA

Ja nie oceniam rodziców każdy robi jak uważa choć faktycznie nie wyobrażam sobie mieć dziecko w osobnym pokoju.
Niby podgląd przez kamerke ale jak to sprzęt może się wszystko wydarzyć.
Ja otwieram oczy i mam mala w zasięgu ❤️
I taka opcja mi się podoba ❤️
Łóżeczko tez jeździ 🤪 w ciągu dnia mam odsunięte od naszego a na noc przybliżam do naszego i mam corke obok siebie ❤️

To co mówił Twój mąż to prawda 😂
Niech tatus pilnuje córeczki ja nie mam zamiaru 😂 jak córka będzie miała 18 lat to ja bede mieć 52 😳
Moja mama w tym wieku to miała odchowane dzieciaki i za nie długo została babcia.

reklama
Głupia ja czytałam książkę do późna w noc, a tu Kuba się obudził po 5:00 gotów do życia 🥺🥺🥺 miłego dzionka dziewczynki 😀
A nie chwaliłaś go czasem wczoraj, że pospal do 10:00? No, to masz nauczkę 😂

Edit: serio, ja się boję chwalić dziecko, nie jestem przesądna czy cos, ale za każdym razem jak powiem, że coś jest spoko, to ona jakby to słyszała i myslala sobie: no to teraz ci matka pokażę :p

Do góry