reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Kupiliśmy materac 😁 pojechaliśmy dziś do sklepu, Kuba z nami. Był bardzo grzeczny i cały proces skakania i turlania się po tych materacach zniósł z dużą godnością osobistą 😄 i jakże niesprawiedliwie oceniłam mojego męża! Sam mi zaproponował, żebym się położyła z Kubą 😅 miałam kocyk, więc skorzystałam.

I dzisiaj po raz pierwszy sama zrobiłam mu kąpiel, o dziwo nie płakał ani przy wycieraniu, ani nawet ubieraniu 😍 choć zadowolony to nie był.

Kąpiel wykonujemy wspólnie z mężem.
Zdarzyło się może z 2 max 3 razy że była przy tym moja mama ale to bardziej na zasadzie stała obok i obserwowała 😉
No widzisz jakiego masz grzecznego synka ❤️ zuch chłopak!

reklama
Kąpiel wykonujemy wspólnie z mężem.
Zdarzyło się może z 2 max 3 razy że była przy tym moja mama ale to bardziej na zasadzie stała obok i obserwowała 😉
No widzisz jakiego masz grzecznego synka ❤️ zuch chłopak!
My też kąpiemy wspólnie, ale męża nie było, teściowa rozmawiała przez telefon, a ja uznałam że nie mogę czekać. Poszło bardzo dobrze 😊

A jak kąpiecie maluchy?
Ja sama myję Klarę, jak nie ma męża, to nie mam wyjścia hehe, do wanny wkładam wanienke, a do wanienki ten wkład specjalny, ona sobie na tym leży i się cieszy, a ja ją polewam wodą i kąpciam 🤗

A jak kąpiecie maluchy?
Ja sama myję Klarę, jak nie ma męża, to nie mam wyjścia hehe, do wanny wkładam wanienke, a do wanienki ten wkład specjalny, ona sobie na tym leży i się cieszy, a ja ją polewam wodą i kąpciam 🤗
My kąpiemy szybko, bo Kuba to chłopak o zmiennych nastrojach 😁
Jaki masz wkład? My mamy takie coś jak na zdjęciu, ale już tego nie używamy bo Kuba wyrósł - ale na pierwsze kąpiele było ok. Mamy wanienkę z Ikei, akurat tu u teściowej jest wanna więc wstawiamy tę wanienkę do wanny i po prostu trzymamy Kubę pod plecki i wymywamy wszystkie fałdki. Dzisiaj jedną ręką trzymałam, a drugą myłam. Jak we dwójkę to mąż trzyma i on myje dół dziecka a ja górę 😁

Jak nie myjemy dziecka:

Załączniki

• Screenshot_20230322-234527_Allegro.jpg
    Screenshot_20230322-234527_Allegro.jpg
    98,6 KB · Wyświetleń: 20
My kąpiemy szybko, bo Kuba to chłopak o zmiennych nastrojach 😁
Jaki masz wkład? My mamy takie coś jak na zdjęciu, ale już tego nie używamy bo Kuba wyrósł - ale na pierwsze kąpiele było ok. Mamy wanienkę z Ikei, akurat tu u teściowej jest wanna więc wstawiamy tę wanienkę do wanny i po prostu trzymamy Kubę pod plecki i wymywamy wszystkie fałdki. Dzisiaj jedną ręką trzymałam, a drugą myłam. Jak we dwójkę to mąż trzyma i on myje dół dziecka a ja górę 😁

Jak nie myjemy dziecka:

Taki mamy. Wygodny, kładę na to pieluche, a drugą mam do mycia 😄 Fajnie "siedzi" na nim. Nie męczy się tak rąk, obie są wolne.

Załączniki

• Screenshot_20230323_072031_Chrome.jpg
    Screenshot_20230323_072031_Chrome.jpg
    87,6 KB · Wyświetleń: 25
@Nat_Ra tez używaliśmy tego leżaczka ale mała już nie jest taka mała i się bardzo kręci na tym leżaczku i przeszliśmy na taką gąbkę i na leżąco jest kapana 😉
Mamy również to co @MamaM. ale jeszcze nie używaliśmy.
Kupiliśmy od razu cala wyprawke do kapania 😂 wanienka/ stelaż i te akcesoria.

A my kąpiemy w pokoju.
Mamy stelaż i na nim wanienke i obok rozłożony recznik / pampers krem i piżamke na noc ❤️
Na razie nie chlapie woda wiec kąpana jest w pokoju później zwyczajnie pójdziemy do łazienki 😉

@Nat_Ra tez używaliśmy tego leżaczka ale mała już nie jest taka mała i się bardzo kręci na tym leżaczku i przeszliśmy na taką gąbkę i na leżąco jest kapana 😉

A my kąpiemy w pokoju.
Mamy stelaż i na nim wanienke i obok rozłożony recznik / pampers krem i piżamke na noc ❤️
Na razie nie chlapie woda wiec kąpana jest w pokoju później zwyczajnie pójdziemy do łazienki 😉
U nas kąpanie to rytuał męża i córki, a ja czasem się przyglądam (albo robię fotki, filmiki 😁). Wanienka z Ikei, mąż córkę podtrzymuje jedną ręką, a drugą myje. Mamy taką myjkę, kiedyś do jakiegoś kosmetyku miałam w zestawie, z jednej strony frotte, z drugiej takie supełki i ostatnio tym ją masuje (frotte) i widać że jej to się podoba i jest zaciekawiona. Chlapacz z niej od dawna. Najpierw była kąpiel w pokoju, potem w łazience na podłodze, a teraz pod prysznicem wanienka i mąż na boso i krótkie spodnie. Chlapie jakby walczyła z niewidzialnym wrogiem, ale też chyba fascynuje ją jak ta woda się pod wpływem jej rozmachu rozbryzguje 😂

U nas już na pewno zęby jedynki dolne idą... A poza tym nastały dni spokojne, tyle że w nocy są pobudki jak za noworodka, po 1, po 5, albo dziś 4:50.

Dziś było szczepienie na meningokoki, za tydzień powtórka reszty, w maju druga dawka meningokok i szlus do grudnia około. Zapłakała przy wybijaniu igły. Waga 7 z hakiem i wzrost 66.

A my kąpiemy w pokoju.
My kąpaliśmy w pokoju u nas w domu, też mamy stelaż pod wanienkę. A jak już wrócimy do siebie to się zobaczy.

reklama
U nas kąpanie to rytuał męża i córki, a ja czasem się przyglądam. Wanienka z Ikei, mąż córkę podtrzymuje jedną ręką, a drugą myje. Mamy taką myjkę, kiedyś do jakiegoś kosmetyku miałam w zestawie, z jednej strony frotte, z drugiej takie supełki i ostatnio tym ją masuje (frotte) i widać że jej to się podoba i jest zaciekawiona. Chlapacz z niej od dawna. Najpierw była kąpiel w pokoju, potem w łazience na podłodze, a teraz pod prysznicem wanienka i mąż na boso i krótkie spodnie. Chlapie jakby walczyła z niewidzialnym wrogiem, ale też chyba fascynuje ją jak ta woda się pod wpływem jej rozmachu rozbryzguje 😂

U nas już na pewno zęby jedynki dolne idą... A poza tym nastały dni spokojne, tyle że w nocy są pobudki jak za noworodka, po 1, po 5, albo dziś 4:50.

Dziś było szczepienie na meningokoki, za tydzień powtórka reszty, w maju druga dawka meningokok i szlus do grudnia około. Zapłakała przy wybijaniu igły. Waga 7 z hakiem i wzrost 66.
Rośnie dziewczynka jakna drożdżach 😄 i ten ząbek tak szybko 🤓 patrzyłam u Kuby, ale nie widziałam nic na dziąsełkach.

My na szczepienie idziemy za tydzień, to dla czteromiesięczniaków.

Wspaniale, że się młoda uspokoiła 😃 ja generalnie to też nie narzekam. Kuba jest spoko, dziś zasnął o 8:00, pospał do 10:30 (przyznaję, że nie wiem czy spał cały czas. Ja spałam na pewno) i już po 11:00 płakał, jak się okazało chciał jeść i spać 🤣

Do góry