reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

No to może rozważ ten antybiotyk. Nieleczona angina może być niebezpieczna. Jeśli nie bierzesz często antybiotyków, to krzywdy sobie nie zrobisz.

U nas dzisiaj dziwne spanko. Kuba obudził się o 7:00, kiedy cały dom spał. Zmieniłam pieluchę, pobawiłam, nakarmiłam, zasnął. Poleciałam pod prysznic, jak wrocilam powitał mnie bezzębny uśmiech 😜 no bo kto zostawia dziecko śpiące na pleckach 😁 no to od nowa bawienie, jedzenie, pielucha, drzemka... I tym razem ja też zasnęłam razem z Kubą. Spaliśmy tak długo, chyba do 12 - tego nie wiem, bo w półśnie nakarmiłam dziecko, zawołałam męża żeby je zabrał do odbicia i zasnęłam dalej... moje zdziwienie że już 13:00 kiedy w końcu otworzyłam oczy 😳 obudzili mnie, bo Kuba głodny. Zjadł i znowu śpi. Coś chyba z ciśnieniem.
No, dziś ogólnie inaczej, moja córa zawsze zasypia przed 13 i śpi godzinę do trzech, albo w domu albo na spacerze (dziś pogoda do dupy więc bez spaceru), a dziś nie mogła zasnąć aż do 14,53.. zasnęła w końcu ululana i spała do teraz w sumie.

reklama
No, dziś ogólnie inaczej, moja córa zawsze zasypia przed 13 i śpi godzinę do trzech, albo w domu albo na spacerze (dziś pogoda do dupy więc bez spaceru), a dziś nie mogła zasnąć aż do 14,53.. zasnęła w końcu ululana i spała do teraz w sumie.
U nas mam wrażenie, że Kuba jeszcze trochę "myśli" nad swoim rytmem dziennym. Nie panuje nad swoimi drzemkami 😄 ale są, i dla mnie to jest najważniejsze. Póki co nie ma też problemu z zasypianiem wieczornym, w ogóle jak się robi śpiący to cycek go lula aż miło. Zastanawiam się, jaka jest cena takiego usypiania - czy młody dałby radę usnąć beze mnie... bo to jest bardzo wygodne, ale wciąż mam gdzieś tam z tyłu głowy, że któregoś dnia będę musiała Kubę zostawić na wiele godzin... No i co to będzie...

Gdzieś czytałam, że zaleca się, żeby nie usypiać cycem, bo potem może być problem i chodzi chyba o to właśnie o czym piszesz. Ja też usypialam cycem ale jak była malutka taka bardzo i cały czas jadła. A Gdzieś miesiąc temu, raz położyłam ją w łóżku i poszłam zmyć makijaż, wracam, a ona śpi. (Wcześniej oczywiście jadła ale nie w łóżku) I tak zrobiłam na następny dzień i następny i od tamtej pory zasypia sama. Dwa razy nie mogła coś się skupić na śnie, to ją chwilę lulalam :)

Cześć! ❤️

Moje towarzystwo śpi ❤️
A ja pierwszy raz od dawna jestem wyspana 🤣 ciągiem spałam całe cztery godziny 🤣❤️
Sukces.
Przejrze " internety " i ide gotować 😁
Rosołek i drugie danie.

Dzisiaj wybieramy się w gości ❤️

A Wy jakie macie plany na niedziele?

U nas mam wrażenie, że Kuba jeszcze trochę "myśli" nad swoim rytmem dziennym. Nie panuje nad swoimi drzemkami 😄 ale są, i dla mnie to jest najważniejsze. Póki co nie ma też problemu z zasypianiem wieczornym, w ogóle jak się robi śpiący to cycek go lula aż miło. Zastanawiam się, jaka jest cena takiego usypiania - czy młody dałby radę usnąć beze mnie... bo to jest bardzo wygodne, ale wciąż mam gdzieś tam z tyłu głowy, że któregoś dnia będę musiała Kubę zostawić na wiele godzin... No i co to będzie...
Ja tez mam takie myśli z tyłu głowy. Ale potem mowie sobie, że przecież nie będę wiecznie karmiła piersią (chciałabym rok) i poki malutka tak tego potrzebuje, to jej to daję. Bo te nasze maluchy potrzebują bliskości i mamy. Ale też moja nieobecność w domu ostatnio pokazała mi, że nie jest tak źle, jak tej mamy nie ma w pobliżu. Córka przez całą godzinę bawiła się z mężem, byla pogodna, a jak tylko mnie zobaczyla, zaczęła płakać demonstracyjnie 😆

Cześć! ❤️

Moje towarzystwo śpi ❤️
A ja pierwszy raz od dawna jestem wyspana 🤣 ciągiem spałam całe cztery godziny 🤣❤️
Sukces.
Rosołek i drugie danie.

Ja marzę o spacerze, ale znowu u nas jakieś śniegi i wiatry 😒 a później dziadkowie wpadną do wnusi 😀

Halo
wzięłam antybiotyk chyba jest lepiej. Malutka kaszle, ale bardso dobrze to wszystko znosi :). Nadal bez temp. Jestem dobrej myśli, mimo, ze ten kaszel przeraża 😥
@MamaM. Młody mi zasypiał na cycusiu do ok 6-7 miesiąca, a potem przeszłam na lulanie, które trwało ok 10-20 minut. Ale z tego co wiem, jest bardzo ważne dla rozwoju malucha.

Halo
wzięłam antybiotyk chyba jest lepiej. Malutka kaszle, ale bardso dobrze to wszystko znosi :). Nadal bez temp. Jestem dobrej myśli, mimo, ze ten kaszel przeraża 😥
@MamaM. Młody mi zasypiał na cycusiu do ok 6-7 miesiąca, a potem przeszłam na lulanie, które trwało ok 10-20 minut. Ale z tego co wiem, jest bardzo ważne dla rozwoju malucha.
Ogólnie przytulanie jest bardzo ważne :) cały czas to robimy, nie wyobrażam sobie bez tego 💕 Ja karmię w innym pokoju, potem przutylanie, kąpiel i sen ♡ Potem jak się budzi to cyc w łóżku wiadomo :)

Zdrówka życzę! ;*

Cześć! ❤️

Moje towarzystwo śpi ❤️
Sukces.
Rosołek i drugie danie.

To musisz wcześniej chodzić spać haha 🥱😁😁
Niedziela zapowiada się fajnie, pruszy śnieżek, córcia poszła w drzemkę, a ja zaraz zmywam maseczke z włosów 🤩 potem spacerek z siostrą, a wieczorem przyjeżdża mąż 💕

reklama
@MamaM. A widzisz, dzisiaj akurat zdarzylo sie tak, że Kubuś zmęczony zasnął u babci na rękach 😄 więc może jest jakaś nadzieja 😁
Cześć! ❤️

Moje towarzystwo śpi ❤️
Sukces.
Rosołek i drugie danie.

A jak Twoja malutka się budzi na jedzonko w nocy, to jaką masz rutynę? Karmisz w nocy piersią czy butelką? A jak butlą, to jak to w praktyce wygląda? Pytam, bo nie mam zielonego pojęcia jak mamy karmiące mm się organizują. I jak szybko dzieciątko wtedy usypia?

Nasza niedziela była bardzo miła. Pojechaliśmy do domu, gdzie spotkaliśmy się z dawno niewidzianymi znajomymi. Kuba był bardzo, bardzo spokojny, cudowne dziecko! 😍 naprawdę wspaniale było móc wyjść, porozmawiać z kimś, i nie musieć uspokajać pojękującego synka 😁 wieczorem kąpiel ale Kuba był śpiący i zmęczony, słabo to zniósł. A na jutro mamy wizytę w poradni fizjo, planujemy z babcią pojechać tam tramwajem 😅 trochę strach!

Ja tez mam takie myśli z tyłu głowy. Ale potem mowie sobie, że przecież nie będę wiecznie karmiła piersią (chciałabym rok) i poki malutka tak tego potrzebuje, to jej to daję. Bo te nasze maluchy potrzebują bliskości i mamy. Ale też moja nieobecność w domu ostatnio pokazała mi, że nie jest tak źle, jak tej mamy nie ma w pobliżu. Córka przez całą godzinę bawiła się z mężem, byla pogodna, a jak tylko mnie zobaczyla, zaczęła płakać demonstracyjnie 😆
Tak, Kubie też się zdarza fajnie bawić aż do momentu aż ja się pojawię na horyzoncie 😁 Upadła Madonna z Mlecznym Cycem 🤱🤦‍♀️

Załączniki

• 6270224-0-Ren_Artois_played_by_Gorden_Kaye_tries_to_hide_The_Fallen_Madonn-a-4_1543693857402.jpg
    6270224-0-Ren_Artois_played_by_Gorden_Kaye_tries_to_hide_The_Fallen_Madonn-a-4_1543693857402.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 33
Do góry