Ja tez mam takie myśli z tyłu głowy. Ale potem mowie sobie, że przecież nie będę wiecznie karmiła piersią (chciałabym rok) i poki malutka tak tego potrzebuje, to jej to daję. Bo te nasze maluchy potrzebują bliskości i mamy. Ale też moja nieobecność w domu ostatnio pokazała mi, że nie jest tak źle, jak tej mamy nie ma w pobliżu. Córka przez całą godzinę bawiła się z mężem, byla pogodna, a jak tylko mnie zobaczyla, zaczęła płakać demonstracyjnieU nas mam wrażenie, że Kuba jeszcze trochę "myśli" nad swoim rytmem dziennym. Nie panuje nad swoimi drzemkami ale są, i dla mnie to jest najważniejsze. Póki co nie ma też problemu z zasypianiem wieczornym, w ogóle jak się robi śpiący to cycek go lula aż miło. Zastanawiam się, jaka jest cena takiego usypiania - czy młody dałby radę usnąć beze mnie... bo to jest bardzo wygodne, ale wciąż mam gdzieś tam z tyłu głowy, że któregoś dnia będę musiała Kubę zostawić na wiele godzin... No i co to będzie...
reklama
Ja marzę o spacerze, ale znowu u nas jakieś śniegi i wiatry a później dziadkowie wpadną do wnusiCześć!
Moje towarzystwo śpi
A ja pierwszy raz od dawna jestem wyspana ciągiem spałam całe cztery godziny
Sukces.
Przejrze " internety " i ide gotować
Rosołek i drugie danie.
Dzisiaj wybieramy się w gości
A Wy jakie macie plany na niedziele?
maszak
Fanka BB :)
Halo
wzięłam antybiotyk chyba jest lepiej. Malutka kaszle, ale bardso dobrze to wszystko znosi . Nadal bez temp. Jestem dobrej myśli, mimo, ze ten kaszel przeraża
@MamaM. Młody mi zasypiał na cycusiu do ok 6-7 miesiąca, a potem przeszłam na lulanie, które trwało ok 10-20 minut. Ale z tego co wiem, jest bardzo ważne dla rozwoju malucha.
wzięłam antybiotyk chyba jest lepiej. Malutka kaszle, ale bardso dobrze to wszystko znosi . Nadal bez temp. Jestem dobrej myśli, mimo, ze ten kaszel przeraża
@MamaM. Młody mi zasypiał na cycusiu do ok 6-7 miesiąca, a potem przeszłam na lulanie, które trwało ok 10-20 minut. Ale z tego co wiem, jest bardzo ważne dla rozwoju malucha.
Ogólnie przytulanie jest bardzo ważne cały czas to robimy, nie wyobrażam sobie bez tego Ja karmię w innym pokoju, potem przutylanie, kąpiel i sen ♡ Potem jak się budzi to cyc w łóżku wiadomoHalo
Zdrówka życzę! ;*
To musisz wcześniej chodzić spać hahaCześć!
Moje towarzystwo śpi
Sukces.
Rosołek i drugie danie.
Niedziela zapowiada się fajnie, pruszy śnieżek, córcia poszła w drzemkę, a ja zaraz zmywam maseczke z włosów potem spacerek z siostrą, a wieczorem przyjeżdża mąż
@MamaM. A widzisz, dzisiaj akurat zdarzylo sie tak, że Kubuś zmęczony zasnął u babci na rękach więc może jest jakaś nadzieja
Nasza niedziela była bardzo miła. Pojechaliśmy do domu, gdzie spotkaliśmy się z dawno niewidzianymi znajomymi. Kuba był bardzo, bardzo spokojny, cudowne dziecko! naprawdę wspaniale było móc wyjść, porozmawiać z kimś, i nie musieć uspokajać pojękującego synka wieczorem kąpiel ale Kuba był śpiący i zmęczony, słabo to zniósł. A na jutro mamy wizytę w poradni fizjo, planujemy z babcią pojechać tam tramwajem trochę strach!
A jak Twoja malutka się budzi na jedzonko w nocy, to jaką masz rutynę? Karmisz w nocy piersią czy butelką? A jak butlą, to jak to w praktyce wygląda? Pytam, bo nie mam zielonego pojęcia jak mamy karmiące mm się organizują. I jak szybko dzieciątko wtedy usypia?Cześć!
Moje towarzystwo śpi
Sukces.
Rosołek i drugie danie.
Nasza niedziela była bardzo miła. Pojechaliśmy do domu, gdzie spotkaliśmy się z dawno niewidzianymi znajomymi. Kuba był bardzo, bardzo spokojny, cudowne dziecko! naprawdę wspaniale było móc wyjść, porozmawiać z kimś, i nie musieć uspokajać pojękującego synka wieczorem kąpiel ale Kuba był śpiący i zmęczony, słabo to zniósł. A na jutro mamy wizytę w poradni fizjo, planujemy z babcią pojechać tam tramwajem trochę strach!
Tak, Kubie też się zdarza fajnie bawić aż do momentu aż ja się pojawię na horyzoncie Upadła Madonna z Mlecznym CycemJa tez mam takie myśli z tyłu głowy. Ale potem mowie sobie, że przecież nie będę wiecznie karmiła piersią (chciałabym rok) i poki malutka tak tego potrzebuje, to jej to daję. Bo te nasze maluchy potrzebują bliskości i mamy. Ale też moja nieobecność w domu ostatnio pokazała mi, że nie jest tak źle, jak tej mamy nie ma w pobliżu. Córka przez całą godzinę bawiła się z mężem, byla pogodna, a jak tylko mnie zobaczyla, zaczęła płakać demonstracyjnie
Załączniki
G
guest-1693758626
Gość
@Nat_Ra a to już różnie
Jesteśmy już jakas chwilke na butelce
Jak mała zaczyna się kręcić to znak że brzuszek robi się pusty wstaje ( sen mam taki ze jak się już zaczyna kręcić to się budze) robię mleczko jest dość cieplutkie (mala takie lubi ) biorę mała do zmiany pampersa i cała kosmetyke z tym związana przebudza się uśmiecha się do mnie czasem jeszcze coś pogada czasem się krzywi ale ja mówię do niej że jakby współpracowała ze mną to by nam to szybciej poszło
Daje mleczko najczęściej usypia przy mleczku biorę ja do odbicia I później odkładam do łóżeczka.
I tak nie usne od razu ( nie mam snu na zawołanie ) I tak sobie patrze na coreczke
Zerkam jeszcze później czy ma mokrego pampersa i jak ma to zmieniam na śpiocha
Ja nie lubie jak ma pełnego pampersa I ona również i bardzo często jej zmieniam.
Po za tym nie wyobrażam sobie żeby mała lezala z pełnym pampersem pare godzin.
I bez różnicy czy jest cały pampers czy troche - zmiana musi być.
Jak mała zaczyna się kręcić to znak że brzuszek robi się pusty wstaje ( sen mam taki ze jak się już zaczyna kręcić to się budze) robię mleczko jest dość cieplutkie (mala takie lubi ) biorę mała do zmiany pampersa i cała kosmetyke z tym związana przebudza się uśmiecha się do mnie czasem jeszcze coś pogada czasem się krzywi ale ja mówię do niej że jakby współpracowała ze mną to by nam to szybciej poszło
Daje mleczko najczęściej usypia przy mleczku biorę ja do odbicia I później odkładam do łóżeczka.
I tak nie usne od razu ( nie mam snu na zawołanie ) I tak sobie patrze na coreczke
Ja nie lubie jak ma pełnego pampersa I ona również i bardzo często jej zmieniam.
maszak
Fanka BB :)
Halo
W weekend wydawało mi się, że oknz malutką. Ale dziś wstalyśmy i paskudny katar. Mój pojechał do przychodni i na 8:40 się udało umowic wizytę. Niby jest ok, ale cos tam slyszała niby od kataru. Póki co inhalacja. Jutro kontrola. Oby juz było lepiej.
Wspomniałam o małym przybieraniu, przeliczyła i mówi, że jest w 50 centylu. Ale spadła kilka gram z wagi od piątku to zleciła badania. I czekam teraz na wyniki.
W weekend wydawało mi się, że oknz malutką. Ale dziś wstalyśmy i paskudny katar. Mój pojechał do przychodni i na 8:40 się udało umowic wizytę. Niby jest ok, ale cos tam slyszała niby od kataru. Póki co inhalacja. Jutro kontrola. Oby juz było lepiej.
Wspomniałam o małym przybieraniu, przeliczyła i mówi, że jest w 50 centylu. Ale spadła kilka gram z wagi od piątku to zleciła badania. I czekam teraz na wyniki.
To u mnie jest tak, że nocna zmiana pampersa powoduje całkowite rozbudzenie, dzisiaj tak mialam - poszla wielka kupa i wiedzialam, że trzeba ją przebrać, ale tak się rozbudziła, że przez godzinę impreza. Dlatego na co dzień, jak wiem że jest tylko siku, nie odważę się jej ruszyć a je na śpiocha.@Nat_Ra a to już różnie
@maszak trzymam kciuki za malutką
reklama
G
guest-1693758626
Gość
To u mnie jest tak, że nocna zmiana pampersa powoduje całkowite rozbudzenie, dzisiaj tak mialam - poszla wielka kupa i wiedzialam, że trzeba ją przebrać, ale tak się rozbudziła, że przez godzinę impreza. Dlatego na co dzień, jak wiem że jest tylko siku, nie odważę się jej ruszyć a je na śpiocha.
@maszak trzymam kciuki za malutką
Mówi się trudno jak się rozbudzi usnie raz jeszcze. Jakoś nie potrafiłabym jej zostawić z pełnym pampersem wiedząc że ma go pełnego a ja wystarczy że dotkne i wiem że ma siku a już o kupce nie wspomnę przebieranie i obmywanie być musi.
Może z raz max dwa razy się zdarzyło że się wybudziła i chwilke zajęło zanim usnęła ale szczerze ? Nie pamiętam niech będzie że było
Byliśmy na spacerku wróciliśmy zjadła i usnęła a teraz bawi się na macie