reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
4+3, następna za 2 tygodnie ;)

15.02

Wiesz, dla mnie o wiele gorsze było obkurczanie macicy po 2 porodzie... bolało gorzej niż porodowe. Każde karmienie to był koszmar. Musiałam karmić młodą nosząc ją na rękach i bujać biodrami jak przy porodowych bólach... i tak ze 2 dni było... aż się boję, bo podobno każde następne obkurczanie boli badziej...

Ja obydwa porody bez znieczulenia, pierwszy 5h, a drugi... ledwo zdążyłam do szpitala. Wbiegłam na izbę przyjęc z 7cm i skurczami co chwila...
No to szybciutko 😁ja miałam bóle krzyżowe, które mega bolały, a postępy znikome, w sumie 1 faza 11 godzin, przyspieszyło jak dostałam oksytocyne, wtedy był hardcore, 2 faza 50 min.

Ja po lekarz. Ciąża młodsza o parę dni, termin na 11.11. Serduszka nie słyszałam, ale zarodek pulsował już, ma 0.23cm. Mam niestety krwiaka ale lekarz mówił żebym się nie martwiła i że się oczyści także plamienia mają mnie nie martwić. Wizyta następna 31.03
U mnie wczoraj też dokładnie 0.23 😁

Ten krwiak mnie trochę martwi, bo nie miałam nigdy. Dziewczyny a któraś miała? Mój ma prawie 4cm na 0.5cm
Nie ja nigdy takich nie miałam i nie pomogę. Ale jak lekarka mówiła żebyś się nie martwiła to tak zrób. Choć Cię rozumiem też bym się martwiła.

Wcześnie chodzicie na wizyty :) ja żeby nie leki to poszłabym dopiero w 7 tygodniu.
To nie na moje nerwy :>
Gratuluję udanych wizyt.
Kurczę ja też czasami plamię i szczerze wolałabym wiedzieć, ze to np krwiak.
Głowa do góry!

reklama
Wcześnie chodzicie na wizyty :) ja żeby nie leki to poszłabym dopiero w 7 tygodniu.
To nie na moje nerwy :>
Gratuluję udanych wizyt.
Kurczę ja też czasami plamię i szczerze wolałabym wiedzieć, ze to np krwiak.
Głowa do góry!
To chyba raz że zniecierpliwienia a dwa, z troski o zdrowa ciążę 😉 ja jak przy ostatniej ciazy zapisałam się do lekarza jak mi kazała położna, na 8 tydzień, to nie doczekałam wizyty, des dni przed poroniłam... A może jakbym poszła wcześniej, to kto wie... Teraz już na etapie bladych kredek na teście byłam z lekarzem w kontakcie 😅 akurat mamy taki dobry kontakt, że na messengerze mogę go o wszystko, o każdej porze pytać. I to na NFZ 😍

Do góry