reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Dlaczego musisz regenerować jelita? I na czym taka dieta polega?

Ja tak samo 🤦‍♀️ zarzekałam się, że nigdy więcej 😂
Okazało się że moje dziecko nie może nic jeść, miałam dietę eliminacyjna i już nie wiedziałam co podawać. W końcu się przebadałam i wyszło mi mnóstwo alergii, zagrzybienie organizmu, co przeszło na dziecko. Od dziecka miałam problemy tylko złe diagnozy. Dieta bez glutenu, mleka cukru no i alergenów. Mam na 4 dni rozpisane co mogę jeść i jest tego mało, dlatego nawet w tych dniach się powtarza. Z mięsa tylko indyk, królik, ryby. Z węglowodanów amarantus, komosa ryżowa, kasza gryczana, bo wyszło mi uczulenie praktycznie na wszystkie trawy... zero owoców.

reklama
Rodziłaś beż znieczulenia? Ja tak 🙈 bo tyle się nasluchalam na szkole rodzenia jakie to znieczulenie jest złe dla dziecka, a później przy porodzie myślałam, że umrę z bólu 😅
Tak 3sn bez ZZO tzn przy pierwszym chciałam, ale było za późno , a potem przy kolejnych nie chciałam. Mam bardzo wysoki próg bólu 🙈.
@LaraKroft ale Twoja beta przyrasta póki co... choć małe wartość. A kiedy powinnaś mieć @?

Okazało się że moje dziecko nie może nic jeść, miałam dietę eliminacyjna i już nie wiedziałam co podawać. W końcu się przebadałam i wyszło mi mnóstwo alergii, zagrzybienie organizmu, co przeszło na dziecko. Od dziecka miałam problemy tylko złe diagnozy. Dieta bez glutenu, mleka cukru no i alergenów. Mam na 4 dni rozpisane co mogę jeść i jest tego mało, dlatego nawet w tych dniach się powtarza. Z mięsa tylko indyk, królik, ryby. Z węglowodanów amarantus, komosa ryżowa, kasza gryczana, bo wyszło mi uczulenie praktycznie na wszystkie trawy... zero owoców.
Omg biedaku😔. Trzymam kciuki za szybką regulację.

A przypomnij, w którym jesteś tygodniu? :) na kiedy następna wizyta?
4+3, następna za 2 tygodnie ;)
A kiedy miałaś ostatnią @?
15.02

Haha, też się zarzekałam, chyba wiele kobiet tak ma. Mi położna zaraz po porodzie powiedziała, że też tak mówiła, a ma 3 dzieci 😂
Wiesz, dla mnie o wiele gorsze było obkurczanie macicy po 2 porodzie... bolało gorzej niż porodowe. Każde karmienie to był koszmar. Musiałam karmić młodą nosząc ją na rękach i bujać biodrami jak przy porodowych bólach... i tak ze 2 dni było... aż się boję, bo podobno każde następne obkurczanie boli badziej...
Rodziłaś beż znieczulenia? Ja tak 🙈 bo tyle się nasluchalam na szkole rodzenia jakie to znieczulenie jest złe dla dziecka, a później przy porodzie myślałam, że umrę z bólu 😅
Ja obydwa porody bez znieczulenia, pierwszy 5h, a drugi... ledwo zdążyłam do szpitala. Wbiegłam na izbę przyjęc z 7cm i skurczami co chwila...

Jakie badania robiłaś żeby to zdiagnozować?

4+3, następna za 2 tygodnie ;)

15.02

Wiesz, dla mnie o wiele gorsze było obkurczanie macicy po 2 porodzie... bolało gorzej niż porodowe. Każde karmienie to był koszmar. Musiałam karmić młodą nosząc ją na rękach i bujać biodrami jak przy porodowych bólach... i tak ze 2 dni było... aż się boję, bo podobno każde następne obkurczanie boli badziej...

Ja obydwa porody bez znieczulenia, pierwszy 5h, a drugi... ledwo zdążyłam do szpitala. Wbiegłam na izbę przyjęc z 7cm i skurczami co chwila...
O kurczę to miałaś 🙈. Ja nic z tych rzeczy nie czułam. Trzymam kciuki byś teraz po nie czuła obkurczania. To masz fajnie, że akcja szybka i rozwarcie itp. Tzn ja też miałam szybkie :) 5.5, 4.5, 2.5 ale bez skurczy partych i mialam oxy by je wywołać ;).

reklama
Wybacz, że to powiem ale no albo to bedzie biochemiczna ciąża albo zrób porządnie przyrost w sobotę @LaraKroft zeby zobaczyć jaki jest przyrost po 2 dniach. Może potrzebuje rozpędu, bo po 3 dniach przyrost jest 45% więc jest to poniżej normy, ale moze po 48h ma te 66%? Tego nie wiemy. Zrób w sobotę jeszcze raz bete.

Do góry