reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Dlaczego musisz regenerować jelita? I na czym taka dieta polega?

Ja tak samo 🤦‍♀️ zarzekałam się, że nigdy więcej 😂
Okazało się że moje dziecko nie może nic jeść, miałam dietę eliminacyjna i już nie wiedziałam co podawać. W końcu się przebadałam i wyszło mi mnóstwo alergii, zagrzybienie organizmu, co przeszło na dziecko. Od dziecka miałam problemy tylko złe diagnozy. Dieta bez glutenu, mleka cukru no i alergenów. Mam na 4 dni rozpisane co mogę jeść i jest tego mało, dlatego nawet w tych dniach się powtarza. Z mięsa tylko indyk, królik, ryby. Z węglowodanów amarantus, komosa ryżowa, kasza gryczana, bo wyszło mi uczulenie praktycznie na wszystkie trawy... zero owoców.

reklama
Rodziłaś beż znieczulenia? Ja tak 🙈 bo tyle się nasluchalam na szkole rodzenia jakie to znieczulenie jest złe dla dziecka, a później przy porodzie myślałam, że umrę z bólu 😅
Tak 3sn bez ZZO tzn przy pierwszym chciałam, ale było za późno , a potem przy kolejnych nie chciałam. Mam bardzo wysoki próg bólu 🙈.
@LaraKroft ale Twoja beta przyrasta póki co... choć małe wartość. A kiedy powinnaś mieć @?

Okazało się że moje dziecko nie może nic jeść, miałam dietę eliminacyjna i już nie wiedziałam co podawać. W końcu się przebadałam i wyszło mi mnóstwo alergii, zagrzybienie organizmu, co przeszło na dziecko. Od dziecka miałam problemy tylko złe diagnozy. Dieta bez glutenu, mleka cukru no i alergenów. Mam na 4 dni rozpisane co mogę jeść i jest tego mało, dlatego nawet w tych dniach się powtarza. Z mięsa tylko indyk, królik, ryby. Z węglowodanów amarantus, komosa ryżowa, kasza gryczana, bo wyszło mi uczulenie praktycznie na wszystkie trawy... zero owoców.
Omg biedaku😔. Trzymam kciuki za szybką regulację.

A przypomnij, w którym jesteś tygodniu? :) na kiedy następna wizyta?
4+3, następna za 2 tygodnie ;)
A kiedy miałaś ostatnią @?
15.02

Haha, też się zarzekałam, chyba wiele kobiet tak ma. Mi położna zaraz po porodzie powiedziała, że też tak mówiła, a ma 3 dzieci 😂
Wiesz, dla mnie o wiele gorsze było obkurczanie macicy po 2 porodzie... bolało gorzej niż porodowe. Każde karmienie to był koszmar. Musiałam karmić młodą nosząc ją na rękach i bujać biodrami jak przy porodowych bólach... i tak ze 2 dni było... aż się boję, bo podobno każde następne obkurczanie boli badziej...
Rodziłaś beż znieczulenia? Ja tak 🙈 bo tyle się nasluchalam na szkole rodzenia jakie to znieczulenie jest złe dla dziecka, a później przy porodzie myślałam, że umrę z bólu 😅
Ja obydwa porody bez znieczulenia, pierwszy 5h, a drugi... ledwo zdążyłam do szpitala. Wbiegłam na izbę przyjęc z 7cm i skurczami co chwila...

Jakie badania robiłaś żeby to zdiagnozować?

4+3, następna za 2 tygodnie ;)

15.02

Wiesz, dla mnie o wiele gorsze było obkurczanie macicy po 2 porodzie... bolało gorzej niż porodowe. Każde karmienie to był koszmar. Musiałam karmić młodą nosząc ją na rękach i bujać biodrami jak przy porodowych bólach... i tak ze 2 dni było... aż się boję, bo podobno każde następne obkurczanie boli badziej...

Ja obydwa porody bez znieczulenia, pierwszy 5h, a drugi... ledwo zdążyłam do szpitala. Wbiegłam na izbę przyjęc z 7cm i skurczami co chwila...
O kurczę to miałaś 🙈. Ja nic z tych rzeczy nie czułam. Trzymam kciuki byś teraz po nie czuła obkurczania. To masz fajnie, że akcja szybka i rozwarcie itp. Tzn ja też miałam szybkie :) 5.5, 4.5, 2.5 ale bez skurczy partych i mialam oxy by je wywołać ;).

reklama
Wybacz, że to powiem ale no albo to bedzie biochemiczna ciąża albo zrób porządnie przyrost w sobotę @LaraKroft zeby zobaczyć jaki jest przyrost po 2 dniach. Może potrzebuje rozpędu, bo po 3 dniach przyrost jest 45% więc jest to poniżej normy, ale moze po 48h ma te 66%? Tego nie wiemy. Zrób w sobotę jeszcze raz bete.

Do góry