reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
4+3, następna za 2 tygodnie ;)

15.02

Wiesz, dla mnie o wiele gorsze było obkurczanie macicy po 2 porodzie... bolało gorzej niż porodowe. Każde karmienie to był koszmar. Musiałam karmić młodą nosząc ją na rękach i bujać biodrami jak przy porodowych bólach... i tak ze 2 dni było... aż się boję, bo podobno każde następne obkurczanie boli badziej...

Ja obydwa porody bez znieczulenia, pierwszy 5h, a drugi... ledwo zdążyłam do szpitala. Wbiegłam na izbę przyjęc z 7cm i skurczami co chwila...
No to szybciutko 😁ja miałam bóle krzyżowe, które mega bolały, a postępy znikome, w sumie 1 faza 11 godzin, przyspieszyło jak dostałam oksytocyne, wtedy był hardcore, 2 faza 50 min.

Ja po lekarz. Ciąża młodsza o parę dni, termin na 11.11. Serduszka nie słyszałam, ale zarodek pulsował już, ma 0.23cm. Mam niestety krwiaka ale lekarz mówił żebym się nie martwiła i że się oczyści także plamienia mają mnie nie martwić. Wizyta następna 31.03
U mnie wczoraj też dokładnie 0.23 😁

Ten krwiak mnie trochę martwi, bo nie miałam nigdy. Dziewczyny a któraś miała? Mój ma prawie 4cm na 0.5cm
Nie ja nigdy takich nie miałam i nie pomogę. Ale jak lekarka mówiła żebyś się nie martwiła to tak zrób. Choć Cię rozumiem też bym się martwiła.

Wcześnie chodzicie na wizyty :) ja żeby nie leki to poszłabym dopiero w 7 tygodniu.
To nie na moje nerwy :>
Gratuluję udanych wizyt.
Kurczę ja też czasami plamię i szczerze wolałabym wiedzieć, ze to np krwiak.
Głowa do góry!

reklama
Wcześnie chodzicie na wizyty :) ja żeby nie leki to poszłabym dopiero w 7 tygodniu.
To nie na moje nerwy :>
Gratuluję udanych wizyt.
Kurczę ja też czasami plamię i szczerze wolałabym wiedzieć, ze to np krwiak.
Głowa do góry!
To chyba raz że zniecierpliwienia a dwa, z troski o zdrowa ciążę 😉 ja jak przy ostatniej ciazy zapisałam się do lekarza jak mi kazała położna, na 8 tydzień, to nie doczekałam wizyty, des dni przed poroniłam... A może jakbym poszła wcześniej, to kto wie... Teraz już na etapie bladych kredek na teście byłam z lekarzem w kontakcie 😅 akurat mamy taki dobry kontakt, że na messengerze mogę go o wszystko, o każdej porze pytać. I to na NFZ 😍

Do góry