reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja jeszcze wrócę do kwestii dwóch godzin mamy z dzieckiem po porodzie - u mnie dwa razy (ten sam szpital) było tak, że urodziłam i od razu dostawałam maluszka na ten pierwszy kontakt skóra do skóry. Potem odcinano pępowinę, zabierano córcię na ważenie, mierzenie itp, ja w tym czasie rodziłam łożysko, pierwszym razem miałam też zakładany jeden szew, za drugim miałam tak minimalne pęknięcie, że nie było potrzeby. Następnie z fotela porodowego przenosiłam się na łóżko i faktycznie przez dwie godziny byłam z dzieckiem znów skóra do skóry + pierwsze karmienie. Warto pamiętać, że dziecko też może wtedy nie być zainteresowane piersią jednak położna mówiła, że warto przystawić jak najwcześniej choćby na chwilę. I dopiero po tych dwóch godzinach byłam przewieziona na salę 🙂

reklama
@Nat_Ra ja też dlugo mialam ten dylemat, czy otulacz, czy zwykły kocyk, potem jak się w końcu zdecydowałam, wybrałam przepiękny i cholernie drogi otulacz z Makaszki (250 zł 😀). Pisalam wam, nie wiem czy pamiętacie, że mnie sklep (mamuszka.com) zwodzil, anulowali zamówienie i przez 1,5 msc. nie oddawali kasy. W końcu postraszyłam ich policją i łaskawie oddali 😀 ale do brzegu: ostatecznie zamowilam tańszy otulacz (zwany tam kocykiem) firmy Jukki, kosztował kolo 110 zł, przyszedł piękny, gruby, sprawia wrażenie porządnego. Polecam :)

Załączniki

• Screenshot_20221102-154306_Chrome.jpg
    Screenshot_20221102-154306_Chrome.jpg
    225,4 KB · Wyświetleń: 54
@Nat_Ra ja też dlugo mialam ten dylemat, czy otulacz, czy zwykły kocyk, potem jak się w końcu zdecydowałam, wybrałam przepiękny i cholernie drogi otulacz z Makaszki (250 zł 😀). Pisalam wam, nie wiem czy pamiętacie, że mnie sklep (mamuszka.com) zwodzil, anulowali zamówienie i przez 1,5 msc. nie oddawali kasy. W końcu postraszyłam ich policją i łaskawie oddali 😀 ale do brzegu: ostatecznie zamowilam tańszy otulacz (zwany tam kocykiem) firmy Jukki, kosztował kolo 110 zł, przyszedł piękny, gruby, sprawia wrażenie porządnego. Polecam :)
Może mogłam wcześniej zajrzeć tutaj i popytać co kto ma, a potem dokonać wyboru :D ale już trudno, wypróbuje się, to co się ma. Widziałam te makaszkowe - fajne, ale ceny ...

Czy możecie zdradzić, jak planujecie ubrać maluszka na wyjście ze szpitala przy obecnej pogodzie (ok. 15 st.) i gdyby było zimniej? Nie wiem jak do tego podejść. Nie szykowałam żadnych ubranek, bo uznałam, że mąż coś wykombinuje jak będę w szpitalu i weźmie pod uwagę aktualną pogodę ... ;) Powrót będzie autem, otulacz jest, ale co założyć dziecku?

Ja mężowi naszykowalam pajac / czapeczka / sweterek/ kombinezon taki bardziej zimowy albo polarowy w zależności od pogody.

Dobrze czy źle?
Dzidzia ma mieć o jedno więcej ubranko niż my na sobie :) Bez sweterka bym ubrała, bo będzie za gorąco. Lepiej na wierzch dać kocyk jakby piździło:)

No tak patrzę na niego też na allegro, dzięki 😁

Może mogłam wcześniej zajrzeć tutaj i popytać co kto ma, a potem dokonać wyboru :D ale już trudno, wypróbuje się, to co się ma. Widziałam te makaszkowe - fajne, ale ceny ...
A ty myślisz, że ja się o cokolwiek pytałam 😅 kupowałam, co mi się spodobało, mniej więcej zgodnie z listą od położnej.
My po wizycie 😁❤️

Jutro rano mam się zgłosić na izbe przyjec 😳 i popołudniu mam mieć ciecie.
Ale że jak, jeszcze tego samego dnia? 😯 No to cię czeka wielki dzień 😁

reklama
No tak patrzę na niego też na allegro, dzięki 😁

A ty myślisz, że ja się o cokolwiek pytałam 😅 kupowałam, co mi się spodobało, mniej więcej zgodnie z listą od położnej.

Ale że jak, jeszcze tego samego dnia? 😯 No to cię czeka wielki dzień 😁

Tak 😳 rano badania a popołudniu jak wszystko będzie ok to zrobią mi cięcie.
Nie ma sensu żebym jechała dzisiaj do szpitala. Badania zrobią ale jedna nocka dłużej spędzona w szpitalu.

Do góry