Możesz poprzestać na kocyku, a otulacz kupić z czasem (jeśli masz na to ochotę, a nie znajdujesz nic sensownego). Wydaje mi się, że da radę owinąć dziecko jakoś w tym foteliku, żeby nie zmarzło kocykiem. To była inna opcja, o której pomyślałam, zanim znalazłam coś co mi się spodobało Druga sprawa, że jako niedoświadczona nie wypowiem się, czy wybrałam coś super ... Ale tak jak mówię: poczytałam opinie (również jakieś zagraniczne, bo to chyba francuska firma, nie znalazłam za wiele na jej temat po polsku), przejrzałam inne otulacze i wybrałam taki. Risercz ...Ja się za mocno zaczęłam tłumaczyć nie poczułam się oceniana
To kupowanie wszystkiego wymagało mega riserczu :/ Makabra to jest. Nie miałam kogo się poradzić specjalnie ... Porównywałam w kółko ceny i rzeczy ze sobą. Żeby jako tako się zorientować, czy nie przepłacam i nie wydaję pieniędzy na głupoty. Inna sprawa, że też estetyka jest ważna no ja wiem, dziecku to obojętne, ale z czasem może nie być. Poza tym jak już czegoś używać w kółko, to czemu to ma być brzydkie? No i jakość i materiały wykonania.
reklama
Ja już nie mam siły na research. Bo ja tak całe życie kupuję, nie umiem podejmować spontanicznych decyzji zakupowych. A oprócz rzeczy dla dziecka kupujemy ostatnio mnóstwo rzeczy do mieszkania przez ten remont, konieczność podejmowania przez cały czas decyzji mocno mnie obciąża. Dlatego czasem miło się na kimś wesprzećMożesz poprzestać na kocyku, a otulacz kupić z czasem (jeśli masz na to ochotę, a nie znajdujesz nic sensownego). Wydaje mi się, że da radę owinąć dziecko jakoś w tym foteliku, żeby nie zmarzło kocykiem. To była inna opcja, o której pomyślałam, zanim znalazłam coś co mi się spodobało Druga sprawa, że jako niedoświadczona nie wypowiem się, czy wybrałam coś super ... Ale tak jak mówię: poczytałam opinie (również jakieś zagraniczne, bo to chyba francuska firma, nie znalazłam za wiele na jej temat po polsku), przejrzałam inne otulacze i wybrałam taki. Risercz ...
Ostatnia edycja:
Współczuję ci z tym remontem i rozumiem cię.Ja już nie mam siły na riswrxz.
Ja już nie mam siły na research. Bo ja tak całe życie kupuję, nie umiem podejmować spontanicznych decyzji zakupowych. A oprócz rzeczy dla dziecka kupujemy ostatnio mnóstwo rzeczy do mieszkania przez ten remont, konieczność podejmowania przez cały czas decyzji mocno mnie obciąża. Dlatego czasem miło się na kimś wesprzeć
Właśnie ja też kupuję w taki sposób całe życie. Nie umiem spontanicznie. W większości. A już nie wspominając, że nie mam zielonego pojęcia o dzieciowych rzeczach i gromadzenie tego wszystkiego to była dla nas obojga trudna sprawa. Możesz sobie odpuścić otulacz jak na nic ciekawego nie trafisz i tyle. Nie ma się co spinać też, to nie jest jakaś rzecz bez której się nie da (chyba).
Ale i tak miałam kupić śpiworek. Na obie rzeczy chyba szkoda kasy bo to dosyć podobne produkty, otulacz taki grubszy wydaje się być nieco praktyczniejszy. Popatrzę jeszcze w necie i coś tam sobie wybiorę. Do domu wrócę nawet i bez tego, mam w co ubrać dzieckoWspółczuję ci z tym remontem i rozumiem cię.
Właśnie ja też kupuję w taki sposób całe życie. Nie umiem spontanicznie. W większości. A już nie wspominając, że nie mam zielonego pojęcia o dzieciowych rzeczach i gromadzenie tego wszystkiego to była dla nas obojga trudna sprawa. Możesz sobie odpuścić otulacz jak na nic ciekawego nie trafisz i tyle. Nie ma się co spinać też, to nie jest jakaś rzecz bez której się nie da (chyba).
PasiastyOgon
Moderator
U mnie teraz na 37tc też 2900Ty masz po mnie termin prawda? Moja w 37 tyg miała 2940..
No i mogła tak waga podskoczyć... moja wczesniej nabierała za dużo , teraz jakby zwolniła.
Tego, że u mnie akcja szybciej się rozpocznie to raczej nie mimo kolejnego. Moje lubią długo w brzuszku siedzieć .
Coś tam znieczulają, ale po przebytym porodzie to tak jest tak „dziwnie” ze chyba to znieczulenie nie jest potrzebne.zapierać i wykłócać się nie chcę, ale mam taki zamiar, żeby jednak dociekać swoich praw. też liczę na trzeźwe spojrzenie męża, który zapoznał się z różnymi prawami, które nam przysługują. jak się dowiedziałam, że np. po nacięciu krocza potrafią nie dawać znieczulenia do samego zszywania, to zamierzam o to poprosić/zapytać, czy dostanę znieczulenie. może nie roszczeniowo, ale jednak to nam się należy. przecież to jest tak, jakby ktoś zszywał ranę na żywca (w dodatku w takim miejscu)!
Matka która jest po porodzie i ma dziecko na piersi, i jeszcze musi urodzić łożysko, raczej nie będzie dość świadoma co się dzieje i prosić o znieczulenie.
Ten ból przy szyciu to nic w porównaniu ze skurczami. Ja czułam w końcu ulgę, taki błogostan … a ze tam cerują to nawet nie zwróciłam za bardzo uwagi
modesty
Fanka BB :)
Jeśli nie chcesz zaburzyc karmienia piersią, to nie podajesz smoczka, szczególnie przez 3 miesiąceA pakujecie dla dzieciaków smoczki ?
Jak dzwonilam do szpitala to położna (?)
Powiedziała że dobrze jest mieć smoczka dla dziecka.
Tak małemu dziecku daje się smoka ?
Może to głupie pytanie ale wolę się upewnić a to pierwsze nasze dziecko więc człowiek wiele nie wie.
maszak
Jak najbardziej polecam, bo wtedy pakujesz tam maluszka i w aucie rozchylasz i dziecko się nie gotuje.A może jednak zamówić taki otulacz.... jakoś mi to umknęło, skupiłam się na poszukiwaniu śpiworka do wózka. Którego wciąż jeszcze nie wybrałam, swoją drogą
Ja będę mieć taki
Załączniki
maszak
Nie zgadzam się z tym .. w niczym smoczek nie przeszkadza... a przy noworodku z silnym odruchem ssania , mama i piersi mogą odpocząć.. a nie dziecko wisi na cycku i nie da sie odłożyć ... i przez to mama jest sfrustrowana i dziecko również..Jeśli nie chcesz zaburzyc karmienia piersią, to nie podajesz smoczka, szczególnie przez 3 miesiące
reklama
Sama szyłaś?Jak najbardziej polecam, bo wtedy pakujesz tam maluszka i w aucie rozchylasz i dziecko się nie gotuje.
Ja będę mieć taki