reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Po co aż trzy duże ręczniki i te maciupkie pampersy, tyle papieru toaletowego? Masz być dłużej w szpitalu, jest prawdopodobienstwo wczesniaka?

No ręczniki to akurat osobiście w domu często zmieniam co dwa dni więc wolę te dwa - trzy mieć na zmiane.
Papier toaletowy 3 rolki mąż się śmieje że mogłabym sklep otworzyć bo ja dużo zużywam 🤭🤭
No a pampersy to właśnie nie wiem po co kupiłam 0. Posłuchałam się znajomej eh w razie co zostawię w szpitalu dla innych dzieci ❤️❤️❤️

reklama
No ręczniki to akurat osobiście w domu często zmieniam co dwa dni więc wolę te dwa - trzy mieć na zmiane.
Papier toaletowy 3 rolki mąż się śmieje że mogłabym sklep otworzyć bo ja dużo zużywam 🤭🤭
No a pampersy to właśnie nie wiem po co kupiłam 0. Posłuchałam się znajomej eh w razie co zostawię w szpitalu dla innych dzieci ❤️❤️❤️
Ja byłam w szpitalu równo 2 doby, wypis o 21 więc wg tego wystarczyłby jeden ręcznik ;p zresztą wstyd się przyznać ale nie licząc zaraz po porodzie, tylko raz miałam możliwość wziac prysznic. Niestety, nie ufałam zbyt położnym żeby więcej z nimi zostawić dziecko

Ale też macie coś konkretnie mniejszego w pomiarach czy ogólnie trochę rozjechane?
U mnie główka większa
Ja mam podobne podejście. Tak, że ze spokojem czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Ogólnie to czasem myślę, że tyle jeszcze naszego co młody w brzuszku. Ze starszą 3- latką to życie jest już takie bezproblemowe a tu zaraz od nowa się zacznie🙈 A zaraz po tym nachodzą mnie myśli, że jednak najpiękniejsze i najcudowniejsze chwile dopiero przed nami. Jak rodzinka się powiększy.
Zdecydownie masz rację. Noworodek w domu.... obok nieprzespanych nocy to są cudowne chwile 🥰... ja mimo, że już prawie wszystko naszykowane, a brzuch wielki to niech siedzi jak najdłużej się da :).

Ja byłam w szpitalu równo 2 doby, wypis o 21 więc wg tego wystarczyłby jeden ręcznik ;p zresztą wstyd się przyznać ale nie licząc zaraz po porodzie, tylko raz miałam możliwość wziac prysznic. Niestety, nie ufałam zbyt położnym żeby więcej z nimi zostawić dziecko

Tak naprawde nie wiem ile bede w szpitalu.
Wole mieć niż nie mieć.
Wiadomo mąż w gotowości będzie czekał ale myśle że będzie chodził normalnie do pracy dopiero jak będziemy wychodzić z mala w tedy weźmie sobie wolne - urlop.

Tak naprawde nie wiadomo czy np szpital nie zamknie odwiedzin a jak zamknie to trzeba będzie zostawiać rzeczy w portierni a wiem jak wygląda roznoszenie tych rzeczy.

Bliska osoba też myślała że parę dni i wyjdzie wyszła po dwóch tygodniach.

Akurat jeśli chodzi o ręczniki to pikuś 🤪
Gorzej z pampersami 0 ale to zostawię na oddziale dla dzieciaków.

Moja już waży 2.800 a te pampersy są do 2.5kg a pewnie dobije do dobrych 3 kg 😉

Podklady tez chyba nie potrzebnie kupowałam No chyba że przydadzą mi się w domu po wyjściu ze szpitala.
Nie wiem hm.
Kupiłam dwie paczki i te dwie paczki spakowałam najwyżej będę używać swoich bo na liście szpitala nie pisze nic żeby mieć swoje.

Podklady tez chyba nie potrzebnie kupowałam No chyba że przydadzą mi się w domu po wyjściu ze szpitala.
Nie wiem hm.
Kupiłam dwie paczki i te dwie paczki spakowałam najwyżej będę używać swoich bo na liście szpitala nie pisze nic żeby mieć swoje.
Ja tez wychodzę z założenia, że lepiej miec więcej rzeczy, które mogą się przydać - mimo ze mam świadomość, że sporo kupilam na wyrost. Ale jakoś bezpieczniej się czuje wiedząc, że jestem przygotowana na każdą ewentualność 😀 podklady moze sie przydadzą do przebierania małej, podczas jakichs wyjazdów? Czy chodzi o te takie większe podpaski?

Nie wiem hm.
Lepiej mieć więcej niż żeby zabrakło. Czytałam, że bardzo przydają się nakładki na toaletę, ja sobie je kupię:)

Ja tez wychodzę z założenia, że lepiej miec więcej rzeczy, które mogą się przydać - mimo ze mam świadomość, że sporo kupilam na wyrost. Ale jakoś bezpieczniej się czuje wiedząc, że jestem przygotowana na każdą ewentualność 😀 podklady moze sie przydadzą do przebierania małej, podczas jakichs wyjazdów? Czy chodzi o te takie większe podpaski?
Zreszta, te podklady/podpaski tez raczej będą nam towarzyszyć przez kilka tygodni, więc się nie zmarnują :)

reklama
Nie wiem hm.
Ja kupiłam mimo, że w moim dają. Położna mi mówiła, że mogę zostawić w szpitalu dla innych.

Do góry