reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
To i ja się przywitam, data ostatniej miesiączki 28.01, test robiłam 09.03 jako, że cykle mam bardzo nieregularne i długie, to jakoś nie przejęłam się tym, że okres się spóźnia. Dopiero jak zaczęły mnie boleć piersi to zrobiłam test, 2 kreski wyszły od razu. Beta 12.03 11k, 14.03 22k. Termin wg aplikacj 04.11. Staraliśmy się pół roku, z tym, że w ostatnim cyklu odpuściliśmy i było tylko raz w dni płodne i akurat się udało. Na pokładzie już 2,5 latka :)

Dziewczyny są wyniki bety:
13.03 - 61,4
15.03 - 145,0
Progresteron - 21,6

Czy wszystko na wasze oko jest w porządku?

Dopiero w czwartek idę do lekarza (chociaż wiem, że nic raczej nie będzie widać) bo to moja pierwsza ciąża i jestem jednocześnie podekscytowana i zestresowana + mam 1000 pytań do :D

Hej dziewczynki i od razu witam nowe mamusie.
Nie wymienię z imienia, bo juz zapomniałam, która z Was o co pytała 🙈.
@PasiastyOgon ja mojego młodego noszę, zawsze w sumie w pierwszej też nosiłam dopóki minbrzuch nie przeszkadzał. A jeśli plamienia miałaś wcześniej to pewnie taki organizm nie zamartwiaj się.

Jeśli chodzi o bóle jak przed @ to normalne. Ja też je mam i we wcześniejszych ciążach też miałam. Dopóki nie jest to ostry ból i nie ma żywej krwi to się nie martwcie
@agutkowa19 no wygląda bardzo dobrze :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Witam się z Wami, ale od kilku dni podczytuje :) to moja 4 ciąża, jak do tej pory tylko jedna okazała się sukcesem i mam 11 latka w domu. A ze do najmłodszych już nie należę to się martwię i liczę na wsparcie ;)
U mnie sytuacja wyglada tak: ostatnia miesiączka 3 lutego 2022, termin z kalkulatorów na 10 listopada . My zasadniczo przywieźliśmy sobie „pamiątkę „ z ferii we Włoszech dosc niespodziewana. Ostatnią ciąże straciłam w grudniu 2020- poronienie zatrzymane. I od tamtej pory się poddaliśmy a tu taka niespodzianka.
Test po dwóch dniach od spodziewanej @ dwie dość wyraźne kreski.
Beta 7 marca 857,00 proges 30,40
Beta 9 marca 1866,00 proges 22,4
Beta 14 marca 6037,00 proges 21,7
Wartości budujące, wiec mam nadzieje ze będzie okay. Dziś mam pierwsza wizytę u ginki i z niecierpliwości przebieram nogami :) miłego dni !
Trzymam kciuki .. przyrost masz piękny. No i fantastyczna pamiątka z ferii ;). I jak po wizycie? A co tz że nie jesteś najmłodsza?

reklama
na dzisiaj mam umówiona teleporade żeby się zapytać kiedy mam przyjść na pierwszą wizytę i obgadać parę spraw . Ogólnie to chciałam skorzystać z pakietu który mam w Luxmedzie i tu prowadzić ciążę bo z tego co słyszałam na NFZ nie zawsze jest robione usg i nie zawsze dostaje się wydruk ale z drugiej strony w Luxmedzie ciężko dostać się do takiego ginekologa którego by się chciało :/
No ja z medicover chodzę ale dopiero za 2 tyg mam wizytę bo takie długie terminy są do mojego ginekologa ale za to bardzo dobry lekarz i wolałabym nie zmieniać wiec poczekam cierpliwie.

Do góry