reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Jeszcze jedno pytanie 😁 czy ktoraś z Was prowadzi obserwacje cyklu, mierzy temperaturę itd? Mierzycie dalej na początku ciąży?
Ja mierzę i w sumie wygląda to ok, mniej więcej dochodzi do 37stopni na wykresie i nie spada. Uspokaja mnie to z jednej strony, ale też z drugiej każdy trochę niższy odczyt już mnie stresuje... 🙄
Ja właśnie przestałam mierzyć od kąd ciąża żeby się nie stresować za dużo

reklama
Jeszcze jedno pytanie 😁 czy ktoraś z Was prowadzi obserwacje cyklu, mierzy temperaturę itd? Mierzycie dalej na początku ciąży?
Ja mierzę i w sumie wygląda to ok, mniej więcej dochodzi do 37stopni na wykresie i nie spada. Uspokaja mnie to z jednej strony, ale też z drugiej każdy trochę niższy odczyt już mnie stresuje... 🙄
Ja mierzyłam do dnia spodziewanej miesiączki (czyli niedziela) i utrzymywała się na poziomie 37.00 C - teraz odpuściłam i czekam na wyniki drugiej bety :)

Cześć dziewczyny! Witam się z Wami, ale od kilku dni podczytuje :) to moja 4 ciąża, jak do tej pory tylko jedna okazała się sukcesem i mam 11 latka w domu. A ze do najmłodszych już nie należę to się martwię i liczę na wsparcie ;)
U mnie sytuacja wyglada tak: ostatnia miesiączka 3 lutego 2022, termin z kalkulatorów na 10 listopada . My zasadniczo przywieźliśmy sobie „pamiątkę „ z ferii we Włoszech dosc niespodziewana. Ostatnią ciąże straciłam w grudniu 2020- poronienie zatrzymane. I od tamtej pory się poddaliśmy a tu taka niespodzianka.
Test po dwóch dniach od spodziewanej @ dwie dość wyraźne kreski.
Beta 7 marca 857,00 proges 30,40
Beta 9 marca 1866,00 proges 22,4
Beta 14 marca 6037,00 proges 21,7
Wartości budujące, wiec mam nadzieje ze będzie okay. Dziś mam pierwsza wizytę u ginki i z niecierpliwości przebieram nogami :) miłego dni !
Na pewno wszystko będzie dobrze 😊✊ nie ma co się stresować, bo to też nie pomaga i zająć czymś innym głowę. Daj znać jak tam po wizycie 😊 co wyszło 😊✊

A masz już umówiona wizytę do ginekologa? Ja dzis będę szła ciekawe jakie terminy najbliższe bo do mojego gin bardzo dużo kobiet chodzi wiec trochę pewnie poczekam.
na dzisiaj mam umówiona teleporade żeby się zapytać kiedy mam przyjść na pierwszą wizytę i obgadać parę spraw . Ogólnie to chciałam skorzystać z pakietu który mam w Luxmedzie i tu prowadzić ciążę bo z tego co słyszałam na NFZ nie zawsze jest robione usg i nie zawsze dostaje się wydruk ale z drugiej strony w Luxmedzie ciężko dostać się do takiego ginekologa którego by się chciało :/

Ja nie mierze, i tak się stresuje bo brzuch pobolewa lekko jak na okres i mam stresa... Też tak macie z brzuchem? I czasem kłuje jajnik z którego była owulka.

Mamy, które już mają małe dzieci w domu - dźwigacie, podnosicie itd? Czy jakoś ograniczacie?
Bo sama już nie wiem, z jednej strony mówi się, że zdrowej ciąży to nie zaszkodzi, podobnie jak karmienie piersią 🤷‍♀️ z drugiej strony mam bardzo delikatne brązowe plamienia, własciwie to bardziej nitki w śluzie. Wczoraj ginekolog powiedziała, że jeśli to w terminie okresu to ok, może się zdarzyć. No, ale jeśli zauważyłabym zależność, że boli mnie brzuch albo plamię po karmieniu to wtedy powinnam odstawić od piersi... niby nie zauważam nic przy karmieniu ani żeby to miało związek, no ale przecież krew zanim wypłynie to też trochę czasu mija, mniej lub więcej, w zależności od aktywności w ciągu dnia itd... jeszcze z innej strony to przy poprzednich ciążach też takie delikatne plamienie miałam i wszystko było dobrze... chyba zeświruję do czwartkowej wizyty 🙄
Hej. Czytałam ostatnio fajny artykuł na temat noszenia dzieci w ciąży i wydał mi się bardzo logiczny. Lekarz napisał że ogólnie to byśmy dawno wygineli gdyby kobiety nie mogły nosić swoich dzieci będąc w kolejnej ciąży. I też było napisane, że organizm matki jest przyzwyczaiony do ciężaru dziecka. Ja osobiście bardziej martwię się wózkiem. Bo żeby go wpakowac do auta muszę go energicznie szarpnąć i później jeszcze energicznie podnieś. A z córka to wiadomo wszystko delikatnie bo to kruszynka 🥰

na dzisiaj mam umówiona teleporade żeby się zapytać kiedy mam przyjść na pierwszą wizytę i obgadać parę spraw . Ogólnie to chciałam skorzystać z pakietu który mam w Luxmedzie i tu prowadzić ciążę bo z tego co słyszałam na NFZ nie zawsze jest robione usg i nie zawsze dostaje się wydruk ale z drugiej strony w Luxmedzie ciężko dostać się do takiego ginekologa którego by się chciało :/
No własnie u mnie w luxmedzie upolowanie terminu graniczy z cudem... ale przynajmniej na te pierwsze badania bym tam chciala skierowanie dostac w ramach pakietu ;)

Ja nie mierze, i tak się stresuje bo brzuch pobolewa lekko jak na okres i mam stresa... Też tak macie z brzuchem? I czasem kłuje jajnik z którego była owulka.
Tak, mnie ciągnie po bokach ale ponoć to więzadła i tak może być...

reklama
Dziewczyny jestem już po teleporadzie i ginekolog mówi że następną bete mam zbadać dopiero w piątek lub sobotę a na wizytę udać się dopiero pod koniec marca/początek kwietnia . Mówiła że to wczesna ciąża i mam się nie denerwować :) jak narazie mam urlop do końca przyszłego tygodnia ale nie wiem czy nie przeciągnę go do końca marca i jak wszystko będzie jak należy to wrócę na spokojnie do pracy :)

Do góry