reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A mnie mój start chce zabić bo wypalilam z imieniem ze może jednak Jaśmina 🤣
A mi się podoba 😁 Jaśmina... tylko nad drugim myślę bo miała być Gabrysia, ale coś mi po głowie Helena po mojej prababci chodzi.
Ja 33+5, na ostatniej wizycie mała była glowa w dół, ale teraz czuję ją w tak dziwnych miejscach, że zastanawiam się, czy nie wykonała tam jakichs akrobacji 😐 w przyszłą środę mam wizytę, to zobaczymy, oby glowa w dół została 😀

Ja dzisiaj przez całą noc mialam sen, że już się zaczęła akcja porodowa, a ja ciągle nie spakowałam torby... wiec wyznaczam sobie oficjalnie takie zadanie - do końca tygodnia się spakuję 😀
Ja też się bałam, że młoda się obróciła, bo ją czuję niziutko i po bokach na wysoko. Na szczęście jest głową w dół, szyjka się robi miękka(i jak to mój gin powiedział, poród będzie super ;)).
Mała waży 2760g, i chyba pójdę w 39 tyg do szpitala 😭, choć jak 10.11 będzie ok z przepływami i łozyskiem to może o terminu wizyty co 2 dni... więc zobaczymy.

Mała waży 2760g, i chyba pójdę w 39 tyg do szpitala 😭, choć jak 10.11 będzie ok z przepływami i łozyskiem to może o terminu wizyty co 2 dni... więc zobaczymy.
Ja też pójdę w 39 tygodniu do szpitala. Moja gin mi to potwierdziła w poniedziałek.

O ile dotrwam, no ale to wiadomo.

Dziś zakupiłam pozostałe rzeczy, łóżeczko już w drodze, zostały mi drobiazgi typu sól fizjologiczna czy nawilżane chusteczki.

Ja też pójdę w 39 tygodniu do szpitala. Moja gin mi to potwierdziła w poniedziałek.

O ile dotrwam, no ale to wiadomo.

Dziś zakupiłam pozostałe rzeczy, łóżeczko już w drodze, zostały mi drobiazgi typu sól fizjologiczna czy nawilżane chusteczki.
No mam czas aby się z tym oswoić 🙈.. wolałabym by samo się zaczęło.. jednak indukcja jakoś średnio mi pasi.. chociaż z indukcją miałam najszybszy poród 🤔

No mam czas aby się z tym oswoić 🙈.. wolałabym by samo się zaczęło.. jednak indukcja jakoś średnio mi pasi.. chociaż z indukcją miałam najszybszy poród 🤔
Ja też bym tak wolała, ale podobno takie są procedury przy cukrzycy. Musiałabym świadomie zignorować zalecenie lekarza, a bardzo wątpię czy się na to poważę 😉 dlatego tak walczę o brak insuliny, żebym choć miała możliwość wyboru szpitala.

reklama
Ja miałam cukrzycę regulowana dietą i mialam się stawić w szpitalu w 41tc. Ale u mnie wszystko było OK - przepływy, masa dziecka.
No ja tez liczyłam, że czekam na termin i do tej pory mówił ok jeśli przeplywy i waga będzie ok. Ale dziś mi powiedzial, że zalecenia się zmieniły .... i trochę nie tym dobił...ale na szczęście powiedział, żw decyzję podejmiemy tydzień przed terminem po badaniu.

Do góry