reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
To u mnie w szpitalu położne mi wszystko przenosiły ;), tzn walizkę pchały, a ja na wózeczku z patologi na porodówkę, a potem z porodówki na położniczy i kurczę nie pamiętam by któraś z kobitek czy to poród czy po porodzie szła sama 🤔.
A Ty w jakim wieku masz starszaka?
I na kiedy masz termin?
Widać co szpital to inne zwyczaje. Ogólnie jestem zwolennikiem maksymalnego ułatwiania sobie życia. Walizka na kółkach to według mnie bardzo wygodne i praktyczne rozwiązanie. Co do Naszego starszaka to już na szczęście ma 3 latka. Trochę się stresuję jak to będzie jak młody się urodzi. Czy nie będzie dużej zazdrości i rywalizacji. A co do terminu to mam na 15 listopad.

Widać co szpital to inne zwyczaje. Ogólnie jestem zwolennikiem maksymalnego ułatwiania sobie życia. Walizka na kółkach to według mnie bardzo wygodne i praktyczne rozwiązanie. Co do Naszego starszaka to już na szczęście ma 3 latka. Trochę się stresuję jak to będzie jak młody się urodzi. Czy nie będzie dużej zazdrości i rywalizacji. A co do terminu to mam na 15 listopad.
3 latka, a to fajny wiek :), choć nadal malutki. To masz dwa 2 dni przed moim. Ciekawa jestem, która mamusia pierwsza się rozpakuje.
Ja miałam mega intensywny weekend i czuję to nawet w mięśniach ;). Jednak warto było poruszać się... jakbym leżała na kanapie to bym nie skorzystała z tej pięknej pogody. W czwartek mam wizytę i chyba za 2 tyg pierwsze ktg 🙉.... chyba muszę zacząć pakować torbę do szpitala :).

3 latka, a to fajny wiek :), choć nadal malutki. To masz dwa 2 dni przed moim. Ciekawa jestem, która mamusia pierwsza się rozpakuje.
Ja miałam mega intensywny weekend i czuję to nawet w mięśniach ;). Jednak warto było poruszać się... jakbym leżała na kanapie to bym nie skorzystała z tej pięknej pogody. W czwartek mam wizytę i chyba za 2 tyg pierwsze ktg 🙉.... chyba muszę zacząć pakować torbę do szpitala :).

No to rzeczywiście ciekawe😁 szczerze mówiąc to mi wszystko jedno czy urodzę przed czy po terminie. Oby tylko samo się zaczęło. Ja tez wczoraj trochę pospacerowałam, ale starałam się nie forsować. Żal nie korzystać z takiej pogody.

U nas między najstarszym, a młodszą różnica jest 2,5 roku i zazdrość pojawiła się dopiero jak młoda zaczęła chodzić i starszy zrozumiał, że siostra może zabierać mu zabawki ;)

reklama
No to rzeczywiście ciekawe😁 szczerze mówiąc to mi wszystko jedno czy urodzę przed czy po terminie. Oby tylko samo się zaczęło. Ja tez wczoraj trochę pospacerowałam, ale starałam się nie forsować. Żal nie korzystać z takiej pogody.
O tak niech się samo zacznie wtedy też będę happy :).
U mnie zazdrości u dzieci nie było, a różnica była 21 miesięcy... ciekawa jestem jak ten zbój prawie 2,5 letni zareaguje 🤣😂... coś mi się zdaje, że tak łatwo nie będzie 😅😆

Do góry