reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ale z tego wychodzi, ze foteliki są pod konkretny samochód, w co trudno uwierzyć. Jak ktoś ma 2-3 samochody to trudno kupować 3 różne foteliki. A jak się zmieni samochód, np ja w listopadzie odbieram nowe auto, to już ten fotelik do mojego aktualnego nie będzie pasował ?

Moja logika przechodzi właśnie trudny test:)

No wlasnie chodzi o to, ze niby kazda grupa fotelikow jest podobna, ale jednak kazdy producent ma swoje roznice 😊 glownie tu chodzi o to, zeby glowka w czasie jazdy nie opadala. A to moze byc spowodowane albo katem nachylenia kanapy, albo katem nachylenia samego fotelika w srodku. Kazdy fotelik w swojej specyfice ma zaznaczone, do ktirych modeli aut pasuje. Te pozniejsze foteliki z grupy 2 np to juz maja wiecej regulacji i latwiej je dopasowac.

reklama
Zgadza się co model i producent to już zupełnie inny fotelik.
My mamy dwa auta.
Jednym mąż jeździ na codzień a drugi jak ja to mówię stoi od święta 🤣😁
I kupowaliśmy nosidełko czy jak to się zwie profesjonalnie pod to auto od święta bo jeśli maleństwo będzie jeździło z nami to tylko i wyłącznie tym autem.

Zgadza się co model i producent to już zupełnie inny fotelik.
My mamy dwa auta.
Jednym mąż jeździ na codzień a drugi jak ja to mówię stoi od święta 🤣😁
I kupowaliśmy nosidełko czy jak to się zwie profesjonalnie pod to auto od święta bo jeśli maleństwo będzie jeździło z nami to tylko i wyłącznie tym autem.
U nas nie będzie tak, ze jeździmy razem i jednym samochodem, wiec każde z nas musi mieć bazę, żebyśmy nie musieli organizować się pod wyjścia z dzieckiem. Żadne z nas nie ma macierzyńskiego czy ojcowskiego tak z urzędu, bo jesteśmy na działalności. O ile ja mam rzekomo macierzyński to i tak nikt za mnie pracy nie zrobi. Przekonałam się o tym na urlopie, po 2 tyg nadal sprzątam po tym bezkrólewiu :)

U nas nie będzie tak, ze jeździmy razem i jednym samochodem, wiec każde z nas musi mieć bazę, żebyśmy nie musieli organizować się pod wyjścia z dzieckiem. Żadne z nas nie ma macierzyńskiego czy ojcowskiego tak z urzędu, bo jesteśmy na działalności. O ile ja mam rzekomo macierzyński to i tak nikt za mnie pracy nie zrobi. Przekonałam się o tym na urlopie, po 2 tyg nadal sprzątam po tym bezkrólewiu :)

No to ja już nic na to nie poradzę.
Mówię o nas.
To proponuję dwie bazy i dwa nosidełka koszt spory bo to koszt około 1200-1700 złoty w zależności jaki model / producent.
Ale jedna czy druga baza będą dopasowane do Waszych aut i nie trzeba będzie przekładać nosidełka " w te i w tamte ".

Wiem, że u Was raczej o finanse nie chodzi, a głównie o wygodę, ale ogólnie najlepiej wybrać fotelik z bazą obrotową (regulowanymi kątami nachylenia) - one pasują do największej ilosci modeli samochodów 😉
My mamy akurat britax romer, kosztował 2200 zł z bazą, ale wiem, ze Cybex ma model z obrotową bazą i Maxicosi też.

Ja mam nospe od kiedy trafiłam do szpitala biorę cały czas.
Czyli od około 8 tygodnia ciąży a zbliżam się do 31 tygodnia.
Zalecenia mam 3 x 1.
Też mam brać właśnie 3x1 z powodu stawiania brzucha😔. Jakoś przeraża mnie myśl brania dodatkowych leków gdy w ciąży staramy się ich raczej unikać. No ale jak trzeba to trzeba- lekarze wiedzą co robią. Troszkę się uspokoiłam 🤗

Też mam brać właśnie 3x1 z powodu stawiania brzucha😔. Jakoś przeraża mnie myśl brania dodatkowych leków gdy w ciąży staramy się ich raczej unikać. No ale jak trzeba to trzeba- lekarze wiedzą co robią. Troszkę się uspokoiłam 🤗

Ja osobiście nie analizuje to co mi pani doktor przepisuje- leki.
Skoro przepisuje to wie co robi a ja jej ufam i te leki biore.

Oczywiście żadnych leków na własną ręke nie biore.
Tak jak mówię ja biore od około 8 tygodnia a mamy już 31 bez mała i nic się nie dzieje.

reklama
No to ja już nic na to nie poradzę.
Mówię o nas.
To proponuję dwie bazy i dwa nosidełka koszt spory bo to koszt około 1200-1700 złoty w zależności jaki model / producent.
Ale jedna czy druga baza będą dopasowane do Waszych aut i nie trzeba będzie przekładać nosidełka " w te i w tamte ".
Nic innego nie pozostaje :)

Do góry