reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ale z tego wychodzi, ze foteliki są pod konkretny samochód, w co trudno uwierzyć. Jak ktoś ma 2-3 samochody to trudno kupować 3 różne foteliki. A jak się zmieni samochód, np ja w listopadzie odbieram nowe auto, to już ten fotelik do mojego aktualnego nie będzie pasował ?

Moja logika przechodzi właśnie trudny test:)

No wlasnie chodzi o to, ze niby kazda grupa fotelikow jest podobna, ale jednak kazdy producent ma swoje roznice 😊 glownie tu chodzi o to, zeby glowka w czasie jazdy nie opadala. A to moze byc spowodowane albo katem nachylenia kanapy, albo katem nachylenia samego fotelika w srodku. Kazdy fotelik w swojej specyfice ma zaznaczone, do ktirych modeli aut pasuje. Te pozniejsze foteliki z grupy 2 np to juz maja wiecej regulacji i latwiej je dopasowac.

reklama
Zgadza się co model i producent to już zupełnie inny fotelik.
My mamy dwa auta.
Jednym mąż jeździ na codzień a drugi jak ja to mówię stoi od święta 🤣😁
I kupowaliśmy nosidełko czy jak to się zwie profesjonalnie pod to auto od święta bo jeśli maleństwo będzie jeździło z nami to tylko i wyłącznie tym autem.

Zgadza się co model i producent to już zupełnie inny fotelik.
My mamy dwa auta.
Jednym mąż jeździ na codzień a drugi jak ja to mówię stoi od święta 🤣😁
I kupowaliśmy nosidełko czy jak to się zwie profesjonalnie pod to auto od święta bo jeśli maleństwo będzie jeździło z nami to tylko i wyłącznie tym autem.
U nas nie będzie tak, ze jeździmy razem i jednym samochodem, wiec każde z nas musi mieć bazę, żebyśmy nie musieli organizować się pod wyjścia z dzieckiem. Żadne z nas nie ma macierzyńskiego czy ojcowskiego tak z urzędu, bo jesteśmy na działalności. O ile ja mam rzekomo macierzyński to i tak nikt za mnie pracy nie zrobi. Przekonałam się o tym na urlopie, po 2 tyg nadal sprzątam po tym bezkrólewiu :)

U nas nie będzie tak, ze jeździmy razem i jednym samochodem, wiec każde z nas musi mieć bazę, żebyśmy nie musieli organizować się pod wyjścia z dzieckiem. Żadne z nas nie ma macierzyńskiego czy ojcowskiego tak z urzędu, bo jesteśmy na działalności. O ile ja mam rzekomo macierzyński to i tak nikt za mnie pracy nie zrobi. Przekonałam się o tym na urlopie, po 2 tyg nadal sprzątam po tym bezkrólewiu :)

No to ja już nic na to nie poradzę.
Mówię o nas.
To proponuję dwie bazy i dwa nosidełka koszt spory bo to koszt około 1200-1700 złoty w zależności jaki model / producent.
Ale jedna czy druga baza będą dopasowane do Waszych aut i nie trzeba będzie przekładać nosidełka " w te i w tamte ".

Wiem, że u Was raczej o finanse nie chodzi, a głównie o wygodę, ale ogólnie najlepiej wybrać fotelik z bazą obrotową (regulowanymi kątami nachylenia) - one pasują do największej ilosci modeli samochodów 😉
My mamy akurat britax romer, kosztował 2200 zł z bazą, ale wiem, ze Cybex ma model z obrotową bazą i Maxicosi też.

Ja mam nospe od kiedy trafiłam do szpitala biorę cały czas.
Czyli od około 8 tygodnia ciąży a zbliżam się do 31 tygodnia.
Zalecenia mam 3 x 1.
Też mam brać właśnie 3x1 z powodu stawiania brzucha😔. Jakoś przeraża mnie myśl brania dodatkowych leków gdy w ciąży staramy się ich raczej unikać. No ale jak trzeba to trzeba- lekarze wiedzą co robią. Troszkę się uspokoiłam 🤗

Też mam brać właśnie 3x1 z powodu stawiania brzucha😔. Jakoś przeraża mnie myśl brania dodatkowych leków gdy w ciąży staramy się ich raczej unikać. No ale jak trzeba to trzeba- lekarze wiedzą co robią. Troszkę się uspokoiłam 🤗

Ja osobiście nie analizuje to co mi pani doktor przepisuje- leki.
Skoro przepisuje to wie co robi a ja jej ufam i te leki biore.

Oczywiście żadnych leków na własną ręke nie biore.
Tak jak mówię ja biore od około 8 tygodnia a mamy już 31 bez mała i nic się nie dzieje.

reklama
No to ja już nic na to nie poradzę.
Mówię o nas.
To proponuję dwie bazy i dwa nosidełka koszt spory bo to koszt około 1200-1700 złoty w zależności jaki model / producent.
Ale jedna czy druga baza będą dopasowane do Waszych aut i nie trzeba będzie przekładać nosidełka " w te i w tamte ".
Nic innego nie pozostaje :)

Do góry