reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

U nas łóżeczko zostało do kupienia i cale jego wyposażenie tzw materac / prześcieradło i chyba tyle ?
Każdy mi odradza wszelkie ozdoby łóżeczkowe.

Moj mąż to taka oaza spokoju że każdej życzę takiego męża/ partnera a nawet i kochanka 🤣🤣
Ja w jego robotę się nie wcinam on pewnie składał a ja nie wiem pójdę na dwór poczytać książkę z herbatka ❤️❤️

Ozdob sie nie poleca ze wzgledu na zwiekszone ryzyko naglej smierci lozeczkowej. Zreszta to tylko kurzolapacze 😊

reklama
Wracając do wcześniejszego wątku - czy którejś z Was tez tak w trzecim trymestrze wystrzeliła waga? Ostatnio w tydzień mi przybylo 2 kg i trochę zaczynam się bać tego tempa 😱 a staram się jesc normalnie, czasem sobie na cos pozwolę, ale bez obżerania się.

My póki co nie mamy żadnych mebli trzeba jechać I kupić gorzej jak nie będzie na stanie i trzeba będzie zamawiać 😳
Ale tym się nie martwię w razie cos mąż wybierze / złoży ale najpierw musi ogarnąć ten pokój.
A ja właśnie stoję z praniem i prasowaniem 😳🤣 ale chyba zacznę dzisiaj i w razie co będę chować do naszej komody / szafy a później przełożę do małej ❤️❤️
Ja chciałam też wykorzystać ładną pogodę na pranie, wszystko lepiej schnie, gdy słońce świeci 🙂

Wracając do wcześniejszego wątku - czy którejś z Was tez tak w trzecim trymestrze wystrzeliła waga? Ostatnio w tydzień mi przybylo 2 kg i trochę zaczynam się bać tego tempa 😱 a staram się jesc normalnie, czasem sobie na cos pozwolę, ale bez obżerania się.
Ogólnie najwięcej przybiera się w trzecim trymestrze, mi teraz przez 3 tygodnie przybyło 1,5kg i to największy przyrost wagi u mnie w takim czasie jak do tej pory

Macie juz jakis fotelik na oku?
Totalnie nie 🙈 Zobaczymy co nam zaproponują w sklepie, oby nam nie chcieli po
prostu najdroższego wcisnąć :D
U nas łóżeczko zostało do kupienia i cale jego wyposażenie tzw materac / prześcieradło i chyba tyle ?
Każdy mi odradza wszelkie ozdoby łóżeczkowe.

Moj mąż to taka oaza spokoju że każdej życzę takiego męża/ partnera a nawet i kochanka 🤣🤣
Ja w jego robotę się nie wcinam on pewnie składał a ja nie wiem pójdę na dwór poczytać książkę z herbatka ❤️❤️
Ja też w łóżeczku będę miała tylko materac i prześcieradło. Można zainwestować w jakiś ładny śpiworek do spania ☺️☺️

Nie martw sie.
Ja również byłam przerażona jak w dwa tygodnie przytyłam półtora kg 😳😳
A przecież jem tak jak zawsze ale pani doktor powiedziała że to normalne teraz dzieciak potrzebuje więcej 😉

Ja też w łóżeczku będę miała tylko materac i prześcieradło. Można zainwestować w jakiś ładny śpiworek do spania ☺️☺️

Spiworek już mamy 😉 w piękne kotki ❤️❤️
Jakaś karuzele jeszcze musimy kupić 😉

❤️❤️
Dzisiaj u nas słonecznie może wstawię to pranie jak się zbiorę w sobie heh.

Ja tak mam od dawna, a się nie obżeram... mam wrażenie, że od samej wody tyję 🤷‍♀️ ale w każdej ciąży tak miałam, więc nie pozostaje mi nic innego niż to zaakceptować.

reklama

Dlatego warto poczytac chociaz troche artykulow w internecie, na co zwrocic uwage, czym sie kierowac przy wyborze fotelika. Zeby na sile nic nie wciskali i zeby wiedziec, o czym do nas mowia. Naprawde polecam.
W pierwszej ciazy duzo czytalam wlasnie w necie i jak poszlam do sklepu to sie zapytalam tylko, czy ten konkretny fotelik bedzie z baza pasowal do mojego auta 😁 bo juz wiedzialam, co chce. Facet sie smial, ze jako jedyna kobieta przychodze z konkretami 😅

Do góry