reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

No taką rodzice mają wyobraźnię, choc to było kilka lat temu. Myślę, że jest już duża swiadomość i odpowiedzialność i tak nie robią.
@Nat_Ra a to jak ten ktoś wie co tam jest to będzie dobrze :). Bo ja dostałam i kolezanka ich nie przeglądała ... mój mąż jak to widział to mówi, że dziecku tego nie założy i nawet wstyd było to oddać potrzebującym 😱.

Jakoś nie dociera do mojej głowy żeby przewozić dziecko w gondoli 😳 w aucie.

Myślę że nie którym to zwyczajnie nie jest wstyd dać ciuchy które tak naprawdę nie nadają się do niczego.

Pamiętam sytuację kiedy męża siostra cioteczna dala mojej teściowej worek ciuchów damskich to co ujrzałam w środku to jakaś masakra wstyd byłoby mi dać komuś ciuchy w takim stanie.
Spodnie można rzec na tyłku z dziura jakieś majtki kąpielowe. No tragedia.

reklama
A tak ogólnie dzień dobrek. Byłam dziś na badaniach, bo stwierdziłam, że jak będzie szkoła to będzie gorzej, a i tak się okazało, że tyle ludzi przed 🙉. Ale na szczęście u mnie pierszeństwo to skorzystałam, a nawet mnie wzięły przed innymi to już brzusio widać 🤣😂. U mnie 29 tydzień. Jeszcze 11 tygodni 🥰. Za tydzień mam w planach znów ciążową sobie zrobić ;), bo z każdym w 30 tyg robię :).
Prąd mi włączyli to teraz młodego na drzemkę i mogę odkurzać :).
A co Wy dziś porabiacie?

Ja zawsse szykuję wyprawkę po 6 miesiącu, jak się wicie gniazda włącza ;). Co prawda w poprzedniej i tej mam ten luksus, że dodatki kocyki, piluszki, opaski , czapki itp , rożek sama. Ale pajace, bodziaki i ciuszki mam kupione i posegregowane zgodnie z rozmiarem, nawet raz wyprane. Pod koniec września będziemy robić pokój dla małej. Bo lepiej jak mebelki, materac itp rzeczy oddychają już powietrzem, a nie takie nowe.
W poprzedniej na 2 tyg przed termibem trafiłam na patologię i byłby klops jakbym nie miała nic gotowego.

Ja tylko wtrące... jeśli dostaniesz 11 toreb po kilku dzieciakach to możesz nic nie użyć. Niech Ci już to dostarczą i zobacz co tam jest. Ja z młodym tak miałam, koleżanka mi przywiozła po jej chłopcach, od koleżanki 4 wielgachne pudła wiesz ile rzeczy z nich wzięłam - 3 rzeczy. Reszta była w stanie nie do użycia.
No i kup coś nowego, bo to zawsze się fajnie wspomina 1 pajacyk, czapkę i 1 buciki. Ja mam taki kuferek w którym po każdym moim maluchu mam 🥰

To prawda. Ja mam po corce duzo rzeczy, same w idealnym stanie zostawilam, a i tak wiem, ze czesci z nich nie ubierze mala, bo beda mijac sie rozmiarami i porami roku

reklama
A tak ogólnie dzień dobrek. Byłam dziś na badaniach, bo stwierdziłam, że jak będzie szkoła to będzie gorzej, a i tak się okazało, że tyle ludzi przed 🙉. Ale na szczęście u mnie pierszeństwo to skorzystałam, a nawet mnie wzięły przed innymi to już brzusio widać 🤣😂. U mnie 29 tydzień. Jeszcze 11 tygodni 🥰. Za tydzień mam w planach znów ciążową sobie zrobić ;), bo z każdym w 30 tyg robię :).
Prąd mi włączyli to teraz młodego na drzemkę i mogę odkurzać :).
A co Wy dziś porabiacie?

Wstawiłam pranie.
Obrałam ziemniaki do mieska później wstawię jak mąż będzie wracał z pracy.
Nie długo wybieram się na dwór posiedzieć z herbatka w ręku.

My mamy taką sesje zrobiona w 27 tygodniu ciąży zrobiliśmy sobie sami u nas na podwórku.
Ja się troszkę lepiej ubrałam 😉 tzw w sukienkę taka trochę na luzie i mąż tak samo.
Super fotki wyszły ❤️❤️
Myślę że jeszcze jedna taka sesje się zrobi ale gdzieś w 35 tygodniu jak zdrowie pozwoli.

Do góry