reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Zgadza się.
Tak jak I ja wyrzucam w stanie idealnym!
A z dziurka czy jakieś takie znoszone to zwyczajnie w kosz na śmieci.
Nie wyobrażam sobie dać komuś szmate znoszona 😳

Tak samo jak przegladam vinted czy olx to wstyd by mi bylo czesc tych rzeczy za pieniadze wystawiac. Ba, za darmo wstyd by mi bylo oddac komus. Jak juz cos wystawiam do sprzedazy lub oddaje to w takim stanie, w jakim sama byc chciala dostac/kupic od kogos. Ale niektorzy ludzie sa brudasy i mysla, ze inni tez tacy sa.

reklama
A tak ogólnie dzień dobrek. Byłam dziś na badaniach, bo stwierdziłam, że jak będzie szkoła to będzie gorzej, a i tak się okazało, że tyle ludzi przed 🙉. Ale na szczęście u mnie pierszeństwo to skorzystałam, a nawet mnie wzięły przed innymi to już brzusio widać 🤣😂. U mnie 29 tydzień. Jeszcze 11 tygodni 🥰. Za tydzień mam w planach znów ciążową sobie zrobić ;), bo z każdym w 30 tyg robię :).
Prąd mi włączyli to teraz młodego na drzemkę i mogę odkurzać :).
A co Wy dziś porabiacie?
Snuję się, ale tak naprawdę to muszę iść do biblioteki.

Ja na razie tylko raz skorzystałam z pierwszeństwa, w kolejce do WC w schronisku. I raz ktoś mi w tramwaju ustąpił miejsca, skorzystałam bo był upał.

Tak samo jak przegladam vinted czy olx to wstyd by mi bylo czesc tych rzeczy za pieniadze wystawiac. Ba, za darmo wstyd by mi bylo oddac komus. Jak juz cos wystawiam do sprzedazy lub oddaje to w takim stanie, w jakim sama byc chciala dostac/kupic od kogos. Ale niektorzy ludzie sa brudasy i mysla, ze inni tez tacy sa.

Zgadza sie.
Ostatnio dałam dziewczynie z rodzinie od męża parę sukienek / bluzek ale w stanie idealnym. Raz założone.
Ja już dupki swojej nie zmieszczę a niech ktoś inny skorzysta.

Ja nie sprzedaje ale ostatnio mówię do męża że zbieram ciuchy w worek i później już po porodzie upiore i wstawię na lokalna grupe u mnie w mieście za np paczkę pampersow czy nie wiem proszek do prania / kapsułki czy cokolwiek innego niż mialalqbym wyrzucić te ciuchy bo naprawdę wielka szkoda.

Zgadza sie.
Ostatnio dałam dziewczynie z rodzinie od męża parę sukienek / bluzek ale w stanie idealnym. Raz założone.
Ja już dupki swojej nie zmieszczę a niech ktoś inny skorzysta.

Ja nie sprzedaje ale ostatnio mówię do męża że zbieram ciuchy w worek i później już po porodzie upiore i wstawię na lokalna grupe u mnie w mieście za np paczkę pampersow czy nie wiem proszek do prania / kapsułki czy cokolwiek innego niż mialalqbym wyrzucić te ciuchy bo naprawdę wielka szkoda.
Na mojej grupie też dużo ludzi tak robi.

Snuję się, ale tak naprawdę to muszę iść do biblioteki.

Ja na razie tylko raz skorzystałam z pierwszeństwa, w kolejce do WC w schronisku. I raz ktoś mi w tramwaju ustąpił miejsca, skorzystałam bo był upał.

Ja w ogóle nie skorzystałam 🤣
Jeszcze pana w kolejce przepuściłam w sklepie bo miał jedna rzecz 😉 a ja z mężem cały koszyk.
Podziękował ale jak przeszedł na przód spojrzał na mnie i mówi to chyba ja powinienem panią przepuścić a nie pani mnie 🤣 mówię że żaden problem pan ma jedną rzecz kto będzie stał dodatkowo w kolejce 5 minut albo i dłużej.

Na mojej grupie też dużo ludzi tak robi.

Też właśnie to zauważyłam tak naprawdę można wszystko na tej grupie spotkać.
Więc myślę że jak będę miała chwilę po porodzie to i ja wstawię a nóż ktoś weźmie będzie zadowolony a ja będę miała więcej miejsca w szafie na coś innego.

@Józia89.
Mi się raz taki jeden wepchnął na poczcie, wszedł za mną i tak manewrował po sali, że nie wiedzieć kiedy hyc! i już był przy okienku przede mną. Nie upominałam go, bo jakoś mi było głupio, za to wysłuchałam kilka szczegółów z jego życia prywatnego zanim zwolniło się dla mnie okienko 😆

@Józia89.
Mi się raz taki jeden wepchnął na poczcie, wszedł za mną i tak manewrował po sali, że nie wiedzieć kiedy hyc! i już był przy okienku przede mną. Nie upominałam go, bo jakoś mi było głupio, za to wysłuchałam kilka szczegółów z jego życia prywatnego zanim zwolniło się dla mnie okienko 😆

Ja czegoś takiego nie lubię i tu już nie chodzi o sam fakt że kobieta w ciąży ale o to że wepchnął się na siłę przed kolejka.
Takie czasy że każdemu się spieszy.

Ja czegoś takiego nie lubię i tu już nie chodzi o sam fakt że kobieta w ciąży ale o to że wepchnął się na siłę przed kolejka.
Takie czasy że każdemu się spieszy.
Też tak uważam, to jest po prostu brak kultury, ale to taki za przeproszeniem dziad był. To już odpuściłam.
A to w tramwaju to babeczka ok. 50 r.ż. mi ustąpiła tego miejsca, z młodzieży nikt nie zauważył. Było 35 stopni w cieniu, w tramwaju jeszcze gorzej, i skorzystałam. Jakoś głupio mi było odmówić.

reklama
A tak ogólnie dzień dobrek. Byłam dziś na badaniach, bo stwierdziłam, że jak będzie szkoła to będzie gorzej, a i tak się okazało, że tyle ludzi przed 🙉. Ale na szczęście u mnie pierszeństwo to skorzystałam, a nawet mnie wzięły przed innymi to już brzusio widać 🤣😂. U mnie 29 tydzień. Jeszcze 11 tygodni 🥰. Za tydzień mam w planach znów ciążową sobie zrobić ;), bo z każdym w 30 tyg robię :).
Prąd mi włączyli to teraz młodego na drzemkę i mogę odkurzać :).
A co Wy dziś porabiacie?
Ja na 14:00 jadę do swojego ginekologa, będę konsultować wyniki i prawdopodobnie w tym tygodniu dostanę immunoglobulinę, bo mam grupę krwi minusową, a mąż plusową 😐 i chyba od razu umowie się na badania prenatalne III trymestru, bo jestem aktualnie w 28 tygodniu, więc kolo 30 chyba można już robic :)

Do góry