Moj mąż tez wieczny luzik. Póki co to ja czytam, biore udział w warsztatach online, obyczajam firmy, a on wychodzi z założenia, że nie ma co się spinać albo po co kupuję takie ładne ciuszki, jak to i tak tylko na chwilę i zaraz będą uwalone, a mała wyrośnie czasem mu tego luzu zazdroszczę, ale też mam gdzieś z tyłu głowy, że przecież ciąża może przebiegać różnie, a termin porodu bywa bardzo umowny...No to jest mój styl - na ostatni moment. Ale zawsze zdążę, tylko czasem stresu się najem. Mój mąż jest taki sam, a jak go uświadomiłam, że poród może być szybciej bo ciąża nie zawsze trwa równo do przewidywanej daty, to sam się trochę zdenerwował. Bo facet to wiadomo - ma luz, ma czas. Ale na szczęście rozumie, że mnie już hormony gonią i każą zająć się przygotowaniami
reklama
Ubranek nie kupuję, przyjaciele obiecali nam 11 toreb bo my jesteśmy ostatni w ciąży, to kolekcja która przeszła przez kilka mam. Kupiłam sobie tylko 2 szt. dla przyjemności. Dostanę też jakieś akcesoria.Moj mąż tez wieczny luzik. Póki co to ja czytam, biore udział w warsztatach online, obyczajam firmy, a on wychodzi z założenia, że nie ma co się spinać albo po co kupuję takie ładne ciuszki, jak to i tak tylko na chwilę i zaraz będą uwalone, a mała wyrośnie czasem mu tego luzu zazdroszczę, ale też mam gdzieś z tyłu głowy, że przecież ciąża może przebiegać różnie, a termin porodu bywa bardzo umowny...
Ale wczoraj wynotowałam cechy idealnego wózka i w mężu coś się obudziło (pasjonuje się motoryzacją), zgodnie z tą listą zaczął przeglądać specyfikacje i rankingi i teraz chyba będę musiała go przekonywać, żeby nie kupować bardzo drogiego wózka. Dla niego to nie ma znaczenia, wiadomo nie wydamy na wózek 6000, ale ma być możliwie najlepszy i zaczął mi pokazywać modele, których nie brałam pod uwagę z powodu ceny.
Niektóre rzeczy, np. łóżeczko, chyba kupię używane. Widziałam spory wybór na olx, a że mieszkam w dużym mieście to nie powinien być problem.
G
guest-1693758626
Gość
Ja tez ciagle odkładam kwestie wyprawkowe, kupilam ledwie kilka rzeczy ale ja to wiecznie wszystko na ostatnią chwilę. Fajnie, że są też inne takie osoby
No jakoś nie mogę się zorganizować heh.
Ale mój małżonek mówi że nie jest źle parę ciuszków mamy / kosmetyki mamy więc możemy być spokojni
A jak mu powiedziałam że bez nosidełkanas nie wypuszcza ze szpitala to zrobił duże oczy
maszak
Fanka BB :)
Ja zawsse szykuję wyprawkę po 6 miesiącu, jak się wicie gniazda włącza . Co prawda w poprzedniej i tej mam ten luksus, że dodatki kocyki, piluszki, opaski , czapki itp , rożek sama. Ale pajace, bodziaki i ciuszki mam kupione i posegregowane zgodnie z rozmiarem, nawet raz wyprane. Pod koniec września będziemy robić pokój dla małej. Bo lepiej jak mebelki, materac itp rzeczy oddychają już powietrzem, a nie takie nowe.
W poprzedniej na 2 tyg przed termibem trafiłam na patologię i byłby klops jakbym nie miała nic gotowego.
No i kup coś nowego, bo to zawsze się fajnie wspomina 1 pajacyk, czapkę i 1 buciki. Ja mam taki kuferek w którym po każdym moim maluchu mam
W poprzedniej na 2 tyg przed termibem trafiłam na patologię i byłby klops jakbym nie miała nic gotowego.
Ja tylko wtrące... jeśli dostaniesz 11 toreb po kilku dzieciakach to możesz nic nie użyć. Niech Ci już to dostarczą i zobacz co tam jest. Ja z młodym tak miałam, koleżanka mi przywiozła po jej chłopcach, od koleżanki 4 wielgachne pudła wiesz ile rzeczy z nich wzięłam - 3 rzeczy. Reszta była w stanie nie do użycia.Ubranek nie kupuję, przyjaciele obiecali nam 11 toreb bo my jesteśmy ostatni w ciąży, to kolekcja która przeszła przez kilka mam. Kupiłam sobie tylko 2 szt. dla przyjemności. Dostanę też jakieś akcesoria.
Ale wczoraj wynotowałam cechy idealnego wózka i w mężu coś się obudziło (pasjonuje się motoryzacją), zgodnie z tą listą zaczął przeglądać specyfikacje i rankingi i teraz chyba będę musiała go przekonywać, żeby nie kupować bardzo drogiego wózka. Dla niego to nie ma znaczenia, wiadomo nie wydamy na wózek 6000, ale ma być możliwie najlepszy i zaczął mi pokazywać modele, których nie brałam pod uwagę z powodu ceny.
Niektóre rzeczy, np. łóżeczko, chyba kupię używane. Widziałam spory wybór na olx, a że mieszkam w dużym mieście to nie powinien być problem.
No i kup coś nowego, bo to zawsze się fajnie wspomina 1 pajacyk, czapkę i 1 buciki. Ja mam taki kuferek w którym po każdym moim maluchu mam
G
guest-1693758626
Gość
Ubranek nie kupuję, przyjaciele obiecali nam 11 toreb bo my jesteśmy ostatni w ciąży, to kolekcja która przeszła przez kilka mam. Kupiłam sobie tylko 2 szt. dla przyjemności. Dostanę też jakieś akcesoria.
Też mamy możliwość wyprawki od bliskiej rodziny ale zdecydowaliśmy z mężem że kupujemy wszystko nowe a przede wszystkim sami.
maszak
No co fakt to fakt . Choć słyszałam o przypadkach gdzie w gondoli wieźli .No jakoś nie mogę się zorganizować heh.
Ale mój małżonek mówi że nie jest źle parę ciuszków mamy / kosmetyki mamy więc możemy być spokojni
A jak mu powiedziałam że bez nosidełkanas nie wypuszcza ze szpitala to zrobił duże oczy
G
guest-1693758626
Gość
Ja zawsse szykuję wyprawkę po 6 miesiącu, jak się wicie gniazda włącza . Co prawda w poprzedniej i tej mam ten luksus, że dodatki kocyki, piluszki, opaski , czapki itp , rożek sama. Ale pajace, bodziaki i ciuszki mam kupione i posegregowane zgodnie z rozmiarem, nawet raz wyprane. Pod koniec września będziemy robić pokój dla małej. Bo lepiej jak mebelki, materac itp rzeczy oddychają już powietrzem, a nie takie nowe.
Ja tylko wtrące... jeśli dostaniesz 11 toreb po kilku dzieciakach to możesz nic nie użyć. Niech Ci już to dostarczą i zobacz co tam jest. Ja z młodym tak miałam, koleżanka mi przywiozła po jej chłopcach, od koleżanki 4 wielgachne pudła wiesz ile rzeczy z nich wzięłam - 3 rzeczy. Reszta była w stanie nie do użycia.
O tak planujemy zrobić taka pamiątkę żeby malutka miała na 18 stke
Uwielbiam!
G
guest-1693758626
Gość
No co fakt to fakt . Choć słyszałam o przypadkach gdzie w gondoli wieźli .
Haha pierwsze słysze.
Podjęliśmy z mężem decyzje że kupujemy wózek 2 w 1.
A nosidełko osobno mamy zamiar dołożyć trochę kasy i kupić porządny.
Dziękuję za rady, dużo racji w tym co piszesz, no i zapewne trzeba będzie coś tam dokupić. Te rzeczy które dostanę przyjdą do mnie od jednej osoby, ona wie dokładnie co tam jest bo niedawno używała ale tak, rozmawiałyśmy już że muszę to odebrać i przejrzeć.Ja zawsse szykuję wyprawkę po 6 miesiącu, jak się wicie gniazda włącza . Co prawda w poprzedniej i tej mam ten luksus, że dodatki kocyki, piluszki, opaski , czapki itp , rożek sama. Ale pajace, bodziaki i ciuszki mam kupione i posegregowane zgodnie z rozmiarem, nawet raz wyprane. Pod koniec września będziemy robić pokój dla małej. Bo lepiej jak mebelki, materac itp rzeczy oddychają już powietrzem, a nie takie nowe.
Ja tylko wtrące... jeśli dostaniesz 11 toreb po kilku dzieciakach to możesz nic nie użyć. Niech Ci już to dostarczą i zobacz co tam jest. Ja z młodym tak miałam, koleżanka mi przywiozła po jej chłopcach, od koleżanki 4 wielgachne pudła wiesz ile rzeczy z nich wzięłam - 3 rzeczy. Reszta była w stanie nie do użycia.
reklama
maszak
No taką rodzice mają wyobraźnię, choc to było kilka lat temu. Myślę, że jest już duża swiadomość i odpowiedzialność i tak nie robią.Haha pierwsze słysze.
Podjęliśmy z mężem decyzje że kupujemy wózek 2 w 1.
A nosidełko osobno mamy zamiar dołożyć trochę kasy i kupić porządny.
@Nat_Ra a to jak ten ktoś wie co tam jest to będzie dobrze . Bo ja dostałam i kolezanka ich nie przeglądała ... mój mąż jak to widział to mówi, że dziecku tego nie założy i nawet wstyd było to oddać potrzebującym .