reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Dziękuję dziewczyny że o mnie pamiętacie ❤ strasznie to miłe.

Wszystko w porządku ❤❤
Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Maluch się kręcił wiercil zasłaniał się rączkami i nóżkami ❤❤ malutki skarbeczek.
Najważniejsze że wszystko dobrze serduszko ładnie bije ❤❤
Ooo ja też miałam dzisiaj wizytę kolejna 17.06😁 słyszałam ładnie bijące serce ❤ Dowiedziałam się że w brzuszku mieszka chłopczyk 😍 co będzie u Ciebie ?

Ooo ja też miałam dzisiaj wizytę kolejna 17.06😁 słyszałam ładnie bijące serce ❤ Dowiedziałam się że w brzuszku mieszka chłopczyk 😍 co będzie u Ciebie ?
U nas jeszcze nie do końca wiadomo kto mieszka 🤪
Na poprzednim usg mówiła co innego teraz co innego.
Podobno lepiej będzie widać koło 18 -20 tygodnia.

Maluch nie bardzo współpracuje z doktorka zakrywa się rączkami, nóżkami 😉
Taki wstydliwy jest.

Dla nas płeć jest mało istotna najważniejsze żeby było zdrowe po tylu przejściach co my jesteśmy to przyjmiemy czy to chłopiec czy dziewczynka ❤❤

Hejo :)
ja wczoraj miałam mega intensywny dzień. I w całości poswięcony dzieciakom :). Szczęśliwe i zmęczone wróciły do domu :). Od rana deszcz, aż niedowiary, że wczoraj było lato.
@Józia89. Cieszesię, że z dzidzią dobrze :).
@Anna199 super wieści :)
Też się mega cieszymy.
Choć nie ukrywam że co wizyta to wielki stres ale tak już chyba zostanie aż do rozwiązania.
Człowiek się boi że usłyszy najgorsze.

Kochane mamusi i tatusia maleństwo ❤❤

Też się mega cieszymy.
Choć nie ukrywam że co wizyta to wielki stres ale tak już chyba zostanie aż do rozwiązania.
Człowiek się boi że usłyszy najgorsze.

Kochane mamusi i tatusia maleństwo ❤❤
Wiem, że sie stresujesz, po tym co przeszliście. Ale musisz myśleć pozytywnie. Jesli połówkowe wyjdą dobrze to już do rozwiazania pozytywne myśli :).

Wiem, że sie stresujesz, po tym co przeszliście. Ale musisz myśleć pozytywnie. Jesli połówkowe wyjdą dobrze to już do rozwiazania pozytywne myśli :).
Dziękuje za dobre słowa ❤❤

To jeszcze poczekam na połówkowe bo chyba dopiero w lipcu będę mieć koło 20 tygodnia.
Chyba w tym tygodniu się robi prawda?

Miedzy 18-24 tyg. Ja miałam robione po 20 tyg.. teraz jestem zapisana na 20+4
Ogólnie mamy wizytę ustalona na lipiec w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie od razu zostaliśmy zapisani po pierwszych badaniach prenatalnych.
Ale nie wiem czy się zdecydujemy jechać taki kawal drogi bo wiadomo to już będzie wyższa ciąża i trochę strach jest.
W jedną stronę to około 3 i pół godz w zależności jak po drodze wiadomo że postoje muszą być więc to się wydłuży w czasie i tak naprawdę na nogach spędzę ponad 10 godzin.
Zobaczymy.
W razie co nasza pani doktor również wykonuje takie badania i chyba zostaniemy u niej a tam wizytę odwołam. Będę jeszcze się z nią konsultować na kolejnej wizycie.

reklama
Ogólnie mamy wizytę ustalona na lipiec w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie od razu zostaliśmy zapisani po pierwszych badaniach prenatalnych.
Ale nie wiem czy się zdecydujemy jechać taki kawal drogi bo wiadomo to już będzie wyższa ciąża i trochę strach jest.
W jedną stronę to około 3 i pół godz w zależności jak po drodze wiadomo że postoje muszą być więc to się wydłuży w czasie i tak naprawdę na nogach spędzę ponad 10 godzin.
Zobaczymy.
W razie co nasza pani doktor również wykonuje takie badania i chyba zostaniemy u niej a tam wizytę odwołam. Będę jeszcze się z nią konsultować na kolejnej wizycie.

A dlaczego aż tak daleko macie wyznaczone połówkowe? Z powodu jakiś wcześniejszych doświadczeń?

Cieszę się, ze wszystko dobrze po wizycie. Tak jak @maszak napisała - po połówkowych trochę odetchniesz, zaczniesz przygotowywać wyprawkę i cieszyć się, ze wkrótce mały człowieczek pojawi się na świecie😄

Do góry