No choćby się uparł to w chipsach ciężko znaleźć jakieś dobre składniki także na pewno nie wszystkie zachcianki muszą coś oznaczaćDziwne bo wychodzi, że moje dziecko ma zapotrzebowanie na chipsy jak to możliwe to sama nie wiem...
Moze jest tu jakąś mama, która po cc rodziła sn?
reklama
Kaasiek_96
Fanka BB :)
Ja jestem na L4 od 6 tygodnia, bo na początku było podejrzenie CP, a później pojawił się krwiak, także lekarz nie zostawił mi wyboru.
Dodatkowo codziennie musiałabym dojeżdżać do pracy 70 km pociągiem, więc w sumie jakby nie L4 to musiałabym szefowi co chwile coś ściemniać i prosić o HO.
Ale z racji specyfiki pracy i tak praktycznie codziennie męczą mnie telefonami albo mailami, wiec to takie L4 że żadne, dlatego zastanawiam się czy nie zapytać lekarza o możliwość powrotu do pracy, przy czym umówiłam się z szefem, że w biurze będę się pojawiać jeśli będę miała ochotę, bo on ode mnie tego nie wymaga.
Co do płci, to od samego początku byłam pewna (razem z mężem), że będzie chłopak . Z wszystkich przesądów też mi tak wychodziło
Ale teraz smaki zaczynają sie zmieniać, nastrój też, więc gdzieś tak kiełkuje myśl, że może jednak dziewczynka
Już sie nie mogę doczekać prenatalnych i mam nadzieję, że zobaczę na nich zdrowego, fikajacego bobasa, który nie będzie wstydliwy i pokaże co ma między nóżkami
A jeśli chodzi o leki, to ja najpierw dostałam od lekarza, do którego chodziłam przed ciążą duphaston, ten u którego prowadzę ciąże kazał mi go odstawić po zakończeniu opakowania, później dostałam od niego zrypkę, dlaczego odstawiam sobie leki jak chce… następnie zapisał mi luteinę, na wchłonięcie krwiaka, powiedział, ze będę brać do 13 tygodnia, po czym na ostatniej wizycie stwierdził, ze biorę do końca opakowania i koniec… wiec ponad od tygodnia jestem bez żadnych leków i zobaczymy co mi na ten temat powie
Dodatkowo codziennie musiałabym dojeżdżać do pracy 70 km pociągiem, więc w sumie jakby nie L4 to musiałabym szefowi co chwile coś ściemniać i prosić o HO.
Ale z racji specyfiki pracy i tak praktycznie codziennie męczą mnie telefonami albo mailami, wiec to takie L4 że żadne, dlatego zastanawiam się czy nie zapytać lekarza o możliwość powrotu do pracy, przy czym umówiłam się z szefem, że w biurze będę się pojawiać jeśli będę miała ochotę, bo on ode mnie tego nie wymaga.
Co do płci, to od samego początku byłam pewna (razem z mężem), że będzie chłopak . Z wszystkich przesądów też mi tak wychodziło
Ale teraz smaki zaczynają sie zmieniać, nastrój też, więc gdzieś tak kiełkuje myśl, że może jednak dziewczynka
Już sie nie mogę doczekać prenatalnych i mam nadzieję, że zobaczę na nich zdrowego, fikajacego bobasa, który nie będzie wstydliwy i pokaże co ma między nóżkami
A jeśli chodzi o leki, to ja najpierw dostałam od lekarza, do którego chodziłam przed ciążą duphaston, ten u którego prowadzę ciąże kazał mi go odstawić po zakończeniu opakowania, później dostałam od niego zrypkę, dlaczego odstawiam sobie leki jak chce… następnie zapisał mi luteinę, na wchłonięcie krwiaka, powiedział, ze będę brać do 13 tygodnia, po czym na ostatniej wizycie stwierdził, ze biorę do końca opakowania i koniec… wiec ponad od tygodnia jestem bez żadnych leków i zobaczymy co mi na ten temat powie
Nulka90
Tak, na razie musimy sie zadowolic wyrobami z pasteryzowanego mleka, ewentualnie jesli mleko niepasteryzowane to suche, twarde sery (np. parmezan) bo w nich z racji braku wilgoci nie rozwijaja sie tak bakterie. Ja uwielbiam sery plesniowe w kazdej postaci, na szczescie te produkowane u nas i paczkowane sa w wiekszosci z mleka pasteryzowanegoA z tym oscypkiem to nawet nic nie mówcie mam straszną ochotę! Ale ja się akurat hamuje, bo słyszałam, że oscypków nie można. Tylko ewentualnie jakieś podróbki z pasteryzowanego mleka?
Nulka90
Po obrobce cieplnej moznaJa ostatnio jadłam taki ser góralski z żurawiną ale był na ciepło, to można?
Justyna3210
O matko, byłabyś moim koszmarem w gimnazjum! Chemii ni w ząb nie łapałam i nadal nie łapie, nawet się nie staramChemii i matmy pogrom
Effa89
No to mi w poprzedniej ciąży wszystkie dodatki policzyli i l4 ciążowe wyszło sporo wyższe od gołej pensjiJa jak najpóźniej na l4, bo jak mi odpadną dodatki z pensji to będzie biednie bardzo
Effa89
JaA jest tu jakaś mama, która w ciąży z chłopcem źle się czuła?
Dobra utowrze forum prywatne ale ktoś wie jak ?
Nie wiem, czy nie trzeba z taka prosba do adminow forum sie zwrocic
reklama
Ej, zaczekajcie na najmłodsze. U mnie prenatalne dopiero 19.05Myślę że tak, ale tu oczywiście jest szansa że ktoś się jeszcze dopisze. No i te najmłodsze ciążę mają prenatalne dopiero za miesiąc.