PasiastyOgon
Moderator
Czyli covid nie miał czego u Ciebie namieszać z toksoWyniki jako niereaktywne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli covid nie miał czego u Ciebie namieszać z toksoWyniki jako niereaktywne
Dla własnego bezpieczeństwa warto zrobić na początku, bo np. uszkodzenia płodu z Toxo przebytej w ciąży może byc widać już na I USG rozszerzonym - wg mnie lepiej mieć pełną informację, czy choroba była, czy nie.Dziewczyny, z tymi badaniami na początku to chyba jest tak, że nie muszą być do któregoś tygodnia. Mój gin powiedział, że on daje skierowanie na początku, póki kobieta jeszcze bez problemu się może poruszać i jest najłatwiej, więc zakładam że można je też zrobić później
Kurcze, ja miałam koniec stycznia a od 9 lutego zaczełam brać siofor, pierwszy cykl i udało się a tak półtorej roku bez efektu... a nadal bierzesz metformine tak? Ja biore nadal robiłam glukoze we wtorek 84 także chyba okej. I dodatkowo wiem, że glukoze max 1 raz w roku można wykonać, bo bardzo obciąża..Robiłam w listopadzie przed włączeniem metforminy.
Teraz najwyższy wynik glukozy na czczo miałam 91, najniższy 87.Boję się bo ostatnio z dietą słabiutko.
Krzywa cukrowa miałam całkiem niezłą, na czczo miałam o 1 za dużo ale trochę mam usprawiedliwienie, w każdym razie robiłam też insulinową i to z jej tytułu dostałam metforminę.Kurcze, ja miałam koniec stycznia a od 9 lutego zaczełam brać siofor, pierwszy cykl i udało się a tak półtorej roku bez efektu... a nadal bierzesz metformine tak? Ja biore nadal robiłam glukoze we wtorek 84 także chyba okej. I dodatkowo wiem, że glukoze max 1 raz w roku można wykonać, bo bardzo obciąża..
No u mnie insulina na czczo ponad 13 a po godzinie 208 po dwoch godzinach 79... także nieciekawie. Glukoze też miałam jakoś lekko ponad 100 jakoś.Krzywa cukrowa miałam całkiem niezłą, na czczo miałam o 1 za dużo ale trochę mam usprawiedliwienie, w każdym razie robiłam też insulinową i to z jej tytułu dostałam metforminę.
Niby obciąża ale jeśli w ciąży lekarz zleci już na początku to i tak chyba w połowie zgodnie z zaleceniami trzeba powtórzyć...
Chyba, że cukrzyca wyjdzie od razu.
Tak biorę glucophage 1500xr na noc.
I jaką masz dawkę?No u mnie insulina na czczo ponad 13 a po godzinie 208 po dwoch godzinach 79... także nieciekawie. Glukoze też miałam jakoś lekko ponad 100 jakoś.
Pani endykrynolog była, aż zaskoczona insuliną przy mojej wadze
Wydaje mi się, że domowy majonez jest zakazany, bo w końcu jest z surowych jajek, ale kupny już ok reszta potraw chyba nie ma zakazanych składnikówA tak z innej beczki - jest coś czego w ciąży nie można jeść z wielkanocnych potraw?
Miałam w poprzedniej ciąży 2 razy krzywą robioną, bo najpierw cukier wyszedł za wysoko na czczo i lekarz zlecił krzywą. Wyszło wszystko ok, ale potem w połowie ciąży i tak musiałam jeszcze raz robićKurcze, ja miałam koniec stycznia a od 9 lutego zaczełam brać siofor, pierwszy cykl i udało się a tak półtorej roku bez efektu... a nadal bierzesz metformine tak? Ja biore nadal robiłam glukoze we wtorek 84 także chyba okej. I dodatkowo wiem, że glukoze max 1 raz w roku można wykonać, bo bardzo obciąża..