Daj znać jak było i co zalecająJa zostałam w takiej sytuacji skierowana do poradni diabetologicznej. Mam termin na 16.04. Wiem, do dostanę tam glukometr, będzie jakieś szkolenie nt. diety no i pozniej kontrole co miesiąc
reklama
Nowa103
Fanka BB :)
Dziewczyny, z tymi badaniami na początku to chyba jest tak, że nie muszą być do któregoś tygodnia. Mój gin powiedział, że on daje skierowanie na początku, póki kobieta jeszcze bez problemu się może poruszać i jest najłatwiej, więc zakładam że można je też zrobić później
Kaasiek_96
Ja czytałam zalecenia PTG i chyba ustawę i tam niby było napisane, ze pierwszy zestaw zakaźny ma być zrobiony do 10 tyg. (ewentualnie przy pierwszej wizycie, jeśli będzie później).Dziewczyny, z tymi badaniami na początku to chyba jest tak, że nie muszą być do któregoś tygodnia. Mój gin powiedział, że on daje skierowanie na początku, póki kobieta jeszcze bez problemu się może poruszać i jest najłatwiej, więc zakładam że można je też zrobić później
Ale mój lekarz powiedział, ze mam jeszcze na to czas, więc narazie mi zaufam, do tej pory zastrzeżeń do niego nie mam, mimo ze chodzę na NFZ to zawsze mam usg, sprawdzenie szyjki i ogólny wywiad jak się czuje itp. Zawsze na koniec wizyty daje mi tez zalecenia, No i dotychczas miałam już 3 wizyty, a ostatni raz byłam u niego 1,5 tygodnia temu (na początku 9 tygodnia) więc jestem zadowolona.
Kwestia pewnie tez doświadczenia i lekarza i pacjentki, bo akurat o ile lekarza mam z wieloletnim stażem, to sama jestem młoda (w tym roku skończę 26 lat) i to moja pierwsza ciąża, więc nie mam wcześniejszych doświadczeń.
Jeśli na którejś z kolejnych wizyt będę miała wątpliwości do skonsultuje się bezpośrednio z NFZ i jeśli potwierdzą, że są jakieś nieprawidłowości to zmienię lekarza na prywatnego. Ten lekarz został mi polecony przez mojego ginekologa, do którego chodziłam prywatnie, a że jemu ufam to się zdecydowałam i jedyne co mogę zrobić to zaufać temu lekarzowi, że wie co robi i że wszystko będzie dobrze
maszak
No niby powyżej 92...wiesz mój lekarz 2 lata temu mówił o 90.. i z wynikiem 91 juz byłam do poradni skierowana. Teraz przy 95 stwierdzil, że ok i ze da mi czas dopoki mu nie piwiedzialam, że z młodym miałam.Hm dziewczyny norma glukozy w ciąży to 91 tzn. wynik równy 92 i wyższy to przekroczenie.
Nic się nie zmieniło raczej.
Nowa103
Jeśli takie są zalecenia to ok, ja też świeża w temacie bo pierwsza ciąża, więc wiedzę mam póki co niewielkąJa czytałam zalecenia PTG i chyba ustawę i tam niby było napisane, ze pierwszy zestaw zakaźny ma być zrobiony do 10 tyg. (ewentualnie przy pierwszej wizycie, jeśli będzie później).
Ale mój lekarz powiedział, ze mam jeszcze na to czas, więc narazie mi zaufam, do tej pory zastrzeżeń do niego nie mam, mimo ze chodzę na NFZ to zawsze mam usg, sprawdzenie szyjki i ogólny wywiad jak się czuje itp. Zawsze na koniec wizyty daje mi tez zalecenia, No i dotychczas miałam już 3 wizyty, a ostatni raz byłam u niego 1,5 tygodnia temu (na początku 9 tygodnia) więc jestem zadowolona.
Kwestia pewnie tez doświadczenia i lekarza i pacjentki, bo akurat o ile lekarza mam z wieloletnim stażem, to sama jestem młoda (w tym roku skończę 26 lat) i to moja pierwsza ciąża, więc nie mam wcześniejszych doświadczeń.
Jeśli na którejś z kolejnych wizyt będę miała wątpliwości do skonsultuje się bezpośrednio z NFZ i jeśli potwierdzą, że są jakieś nieprawidłowości to zmienię lekarza na prywatnego. Ten lekarz został mi polecony przez mojego ginekologa, do którego chodziłam prywatnie, a że jemu ufam to się zdecydowałam i jedyne co mogę zrobić to zaufać temu lekarzowi, że wie co robi i że wszystko będzie dobrze
maszak
Daj znać jak było i co zalecają
Trzymam kciuki byś dostała zalecenia odnośnie diety. Ja dostałam glukometr, książeczki i z nich wszystko układałam. Nikt mi diety nie dał . Te kontrole mbie tak stresowały. Zwlaszcza jak cukier miałam powyżej 90.Ja zostałam w takiej sytuacji skierowana do poradni diabetologicznej. Mam termin na 16.04. Wiem, do dostanę tam glukometr, będzie jakieś szkolenie nt. diety no i pozniej kontrole co miesiąc
Kaasiek_96
No moja wiedza rozszerza się z każdym dniem, bo staram się dużo czytac (co niekiedy jest zgubne, bo wiadomo, że historie i artykuły są zarówno pozytywne, jak i negatywne), ale nadal uważam, że jest praktycznie zerowaJeśli takie są zalecenia to ok, ja też świeża w temacie bo pierwsza ciąża, więc wiedzę mam póki co niewielką
A co do czytania ustaw i tego co mi się należy, to takie zboczenie zawodowe
I bardzo dobrze bo nieznajomość prawa szkodzi. Ja zawsze się tym interesowałam, ale czas covida mnie przeszkolił fantastycznieNo moja wiedza rozszerza się z każdym dniem, bo staram się dużo czytac (co niekiedy jest zgubne, bo wiadomo, że historie i artykuły są zarówno pozytywne, jak i negatywne), ale nadal uważam, że jest praktycznie zerowa
A co do czytania ustaw i tego co mi się należy, to takie zboczenie zawodowe
PasiastyOgon
Moderator
To wtedy covid Wam nie namieszaJa też mam ujemne oba, igg i igm
Przeciwciała tokso po covidzie mogą świrować tylko w sytuacji kiedy już tokso byla w organizmie i przeciwciała są
reklama
Paula1997
Zaangażowana w BB
Wyniki jako niereaktywneObydwa przeciwciała igg i igm ujemne? Czyli nigdy nie przechodziłaś?