reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
No to teraz mnie zagięłyście z tą parmeńska szynką 😁 myślałam, że można jeść takie rzeczy.... Ja sobie radośnie prawie co rano zajadam bo mi najlepiej wchodzi, jakoś tak miałam w głowie, że to wędzone jest 🤦‍♀️
A skąd to mój największy ból... Mało tego mój lekarz twierdzi, że na wędzone też trzeba uważać bo nigdy nie wiadomo 💁
W pierwszej ciąży to ja na owocach żyłam, trochę żółtym serze ale nie przepadam.
Teraz powinnam być na diecie z niskim ig i najlepiej bezmlecznej 🙈
I co tu jeść..
Ostatnio non stop borówki, maliny, truskawki ( te nie nasze jeszcze).
😒

A skąd to mój największy ból... Mało tego mój lekarz twierdzi, że na wędzone też trzeba uważać bo nigdy nie wiadomo 💁
W pierwszej ciąży to ja na owocach żyłam, trochę żółtym serze ale nie przepadam.
I co tu jeść..
😒
Też mam fazę na borówki i maliny 🙈🙈

No nie można.. bo salmonella?

Mąż się tak przeją, że serwuje mi ostatnio takie suchary z jajka - niejadalne 😅
Znalazłam takie info, ale sama nie wiem :p chyba wolę dmuchać na zimne

Załączniki

• F8666B38-B76F-4434-85BC-6805154B92D6.png
    F8666B38-B76F-4434-85BC-6805154B92D6.png
    105,1 KB · Wyświetleń: 54
Moja mama mówi, że wymyślam i kiedyś to kobiety wszystko jadły i było dobrze 😂 i że dziecko też tak będę głodzić 😂 takie tam mądrości haha

I co tu jeść..
😒
A to masz cukrzycę, że niskim ig? Wierz mi, że na tej diecie można tak urozmaicać i tak dużo jeść? Nie dosałaś diety? Jeśli mam notatki z poprzrdnuej ti mogę Ci podesłać.
@Blondi8 no niestety nie można bo to raczej surowe. No ale jak masz przeciwciała toxo, to chyba ok.
@Goodka to Ty też na toxo nie przeszłas. Tak jajko na miękko raczej tak bo ono nie jest surowe

reklama
Moja mama mówi, że wymyślam i kiedyś to kobiety wszystko jadły i było dobrze 😂 i że dziecko też tak będę głodzić 😂 takie tam mądrości haha
Ale kiedyś nie było u nas parmeńskiej ;) i raczej takiego jedzenia ja teraz. Nie przejmuj się takim gadaniem. Poczekaj i zibaczysz co będą gadać jak dzidziuś sie urodzi i będziesz chciała tylko wodę do picia dawać 🤣. A jak przed drugim rokiem nie dasz czekoladki to przecież wyjdziesz na okropnego rodzica ;).

Do góry