reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

A ja w poniedziałek byłam u neurologa i skierowała mnie prosto na oddział neurochirurgiczny do natychmiastowej operacji. Dysk uciska na nerw kulszowy i oprócz piekielnego bólu w krzyżu, pośladku i łydce mam niedowład lewej stopy i palucha. Ale o ile operację zrobiliby bez problemu, to już rezonansu koniecznego do dokładnej diagnozy w pierwszym trymestrze nie zrobią, bo nie jest zalecany. Nie ma żadnych badań, które wskazywałyby zwiększone ryzyko wykonywania rezonansu w I trymestrze w porównaniu do drugiego i trzeciego trymestru ale nie, bo się nie zaleca. I tyle. Więc jeszcze 5 tygodni w nadziei, że się nie pogorszy i nie zacznę sikać pod siebie...
Bardzo Ci współczuję i jednocześnie wiem co możesz czuć, ponieważ u mnie lęk jest do tej pory… już pisałam tutaj na początku, ale mam także problem z biodrem, narazie chodzę na fizjoterapię, ale stan zapalny krąży wokół rwy kulszowej. Natomiast moja doktor wspiera nadzieją, że hormony podczas ciąży mogą rozluźnić mięśnie i stawy. Trzymam za Ciebie kciuki i po cichu za siebie też… ❤️

reklama
Powiem Wam dziewczyny, że u mnie też obawy, ponieważ od wczoraj mam bóle w jednym miejscu na brzuchu, nawet podczas jazdy samochodem się uaktywnia, miejsce jest twarde… chciałoby się przeleżeć to, ale obowiązki nie pozwalają. Czy któraś z Was doświadcza tego bólu? Jest przeszywający, chwilowy, ale częsty…

Powiem Wam dziewczyny, że u mnie też obawy, ponieważ od wczoraj mam bóle w jednym miejscu na brzuchu, nawet podczas jazdy samochodem się uaktywnia, miejsce jest twarde… chciałoby się przeleżeć to, ale obowiązki nie pozwalają. Czy któraś z Was doświadcza tego bólu? Jest przeszywający, chwilowy, ale częsty…
W jakim miejscu dokładnie?
U mnie to było na saym dole, przy biodrze, prawie w pachwinie

Stosowała może któraś z was na bóle ?

Załączniki

• 1648649506355..jpg
    1648649506355..jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 49
Stosowała może któraś z was na bóle ?
Na bóle brzucha? Przy bolesnych okresach pomagał mi zawsze termofor, ale teraz lekarz zabronił mi gorących kąpieli, ogólnie przegrzewania brzucha. Nie wiem czy można je stosować, ale jeśli musisz uważać z jakiś względów na ciążę, to ja bym dla spokoju ducha odpuściła okłady. Ale jak ma plecy czy co innego to chyba spoko takie ciepelko. Ale zaznaczam, nie mam tu medycznej wiedzy, tylko ten zakaz od lekarza 😉

Ja właśnie zbieram się do szpitala. Jest źle.. wczoraj źle się czułam od rana, bolał mnie brzuch i plecy więc leżałam ciągle, potem poczułam puknięcie na dole i już się wszystko polało.. ogromne skrzepy i pełno krwi. Liczę, że może to tylko ten krwiak bo był bardzo dużo prawie 4cm i że może się oderwał dlatego to wszystko.. ale podświadomie czuje, że nie jest dobrze. Nie myślę nawet, bo będę ryczeć znowu. Usg mam mieć po 14tej. Czas dłuży się niemiłosiernie..
Jak tam systuacja ?

reklama
Do góry