reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Też myślałam, że to będzie angina bo często mnie to cholerstwo łapie, i wypisał mi Duomox gdyby było gorzej. Na szczęście gardło przestaje boleć i teperatura 37 albo wcale także obędzie się bez antybiotyku. Zdrówka Ci życzę 😘
Płukałam gardło wodą z sodą, po jakimś czasie szałwią i rumiankiem. Soda dla mnie najlepsza chociaż odruch wymiotny jest 😅 dużo pij, woda z sokiem malinowym albo z miodem i cytryną. Możesz też natrzeć klatkę i węzły Vicksem, mi to pomaga 🙂
Tantum Verde do psikania też daje radę. Mąż mi kupił w aptece *spam* gardło, ale lepsza łyżeczka miodu co chodzi o działanie 😉

reklama
Z ciekawości zobaczyłam ten chiński kalendarz i jakbym nie liczyła to dziewczynka 😅 ale właśnie znam datę owu, z monitoringu, ale tam pytają o datę zapłodnienia - to też data owu czy jak?

Dziewczyny pytanie czy tylko ja nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży ? To moja druga ciąża i w tej wogole nie czuje objawów 🙂
W poprzednich ciążach jedynymi typowymi objawami był brak okresu i zachcianki-ale to później dopiero jakoś w 12 tc jak i parę innych objawów a tak to zupełnie nic..za to tym razem dostaję popalić chyba za wszystkie czasy 😅
.

Nie mów mi o tym kalendarzu 🙈😂😂 tak mnie oszukał! Z pierwszym synem się sprawdziło, posprawdzałam wszystkie dzieci w rodzinie i się sprawdziło wiec jak pokazał że będzie dziewczynka to już się cieszyliśmy 😂😂 ginekolog na pierwszym prenatalnym też powiedział że dziewczynka na 90% , a za miesiąc był juz chłopak😁😂 dobrze, że jeszcze nic różowego nie kupiłam wtedy 🙉
Haha dajcie linka,aż sprawdzę z ciekawości 😅😅

Igg oznacza że kiedyś byłaś chora i masz przeciwciała, A igm czy obecnie jesteś. Z twoich wyników wynika że byłaś i masz przeciwciała a teraz nie jesteś chora
O dziękuję bo juz mnie tesciowa straszy ze kota musze oddać, a jakoś sobie nie wyobrażam tego, bo odkąd pamiętam koty zawsze były w naszej rodzinie, i na swoim też go mam

O dziękuję bo juz mnie tesciowa straszy ze kota musze oddać, a jakoś sobie nie wyobrażam tego, bo odkąd pamiętam koty zawsze były w naszej rodzinie, i na swoim też go mam
Spokojnie są osoby, które mają kota i nigdy nie były chore a są osoby które jednak zachorowały. Ty jesteś w lepszej sytuacji bo masz przeciwciała

Odpowiedziałabym ze predzej bym ją oddała a nie kota. Toksoplazma predzej się zarazisz przez brudne warzywa, owoce niz np. przez kocięta odchody. Ale no, w ciazy unikaj tych odchodów. Niech ktoś inny sprzata kuwetę. Od samego kota tego sie nie da złapać.

reklama
Z ciekawości zobaczyłam ten chiński kalendarz i jakbym nie liczyła to dziewczynka 😅 ale właśnie znam datę owu, z monitoringu, ale tam pytają o datę zapłodnienia - to też data owu czy jak?
U mnie wychodzi chłopiec, najpierw jak liczylam to dziewczynka, ale kolezanka naprowadziła ze to się patrzy według skończonego roku swojego , nie kalendarzowego 😅😅

Do góry