reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ty już masz 9+3😲😲😲 u mnie 7+6 🙂 a idę dopiero 28 marca 🙂 a później zapisałam się 4 kwietnia 😁
No szybko czas leci 😁 mam nadzieję, że będzie dobrze bo od poniedziałku zaczęło boleć mnie gardło na całego i we wtorek byłam u rodzinnego. Zapalenie gardła. Temperatura raz mi skoczyła na 38 to wzięłam paracetamol. Teraz katar i kaszel trochę, ale do wytrzymania. Chodzę i macam się po cyckach czy bolą 😅 zobaczymy co powie ginekolog.

reklama
Ja z chińskiego chyba nigdy nie patrzyłam ;), aż luknę z ciekawości. Też ciekawa jestem kto tym razem zapuka.
U mnie sprawdziło się, że w owulację chłopiec... a długo przed owulacją dziewczynka.

Cześć Dziewczyny 🙂
Podczytuję Was i chyba czas dołączyć 🙂
Jestem mamą dwóch synków 3 lata i 11 msc, teraz termin z usg pokazuje 14.11, a z OM 06.11. Z racji tego, że karmię laktacja mogła się przesunąć. Na ostatniej wizycie byłam 21.03 i było już serduszko 🧡. Test robilam 02.03 i to był cień cienia, gdyby nie objawy, które nie dawały mi spokoju nie pojechałabym na betę. Wtedy była malutka 11,47. Na Usg 05.03 u lekarza nie było nic widać poza śluzówką typową dla ciąży. Kolejne usg 14.03 widoczny malutki pęcherzyk, a teraz w pon juz serduszko.

Wszystkiego dobrego dla maluszków i dla starających się mam 🙂

Łoooo matko 🙉 ja robiłam PAPPA w drugiej ciąży za 300zl, a dużo się one różnią?
Pappa nie daje Ci odpowiedzi, daje prawdopodobieństwo, które wylicza system z wielu składowych wiek, wartości białka Pappa i wolnego bhcg i innych czynników i dostajesz wynik np 1:100, że Twoje dziecko może mieć np ZD

To chyba ja na samym końcu bo u mnie 5t😊. Rozmawiałam dzisiaj z mama i odziwo się ucieszyła i pogratulowała. Powiedział że nawet jak beda bliźniaki to ona na emeryturę odchodzi w tym roku to mi pomoże😊. Normalnie się nie spodziewalam😊

Fantastycznie! Widzisz, nie warto się przejmować na zapas☺️ No i sama jestem ciekawa czy będziesz mieć bliźniaki😉

reklama
To trzymaj się, bo ja mam anginę i dostałam antybiotyk 🤦‍♀️ gorączk utrzymywała się całą dobę do 39stopni i nie było wyjścia, mam brać do soboty..
Też myślałam, że to będzie angina bo często mnie to cholerstwo łapie, i wypisał mi Duomox gdyby było gorzej. Na szczęście gardło przestaje boleć i teperatura 37 albo wcale także obędzie się bez antybiotyku. Zdrówka Ci życzę 😘
Płukałam gardło wodą z sodą, po jakimś czasie szałwią i rumiankiem. Soda dla mnie najlepsza chociaż odruch wymiotny jest 😅 dużo pij, woda z sokiem malinowym albo z miodem i cytryną. Możesz też natrzeć klatkę i węzły Vicksem, mi to pomaga 🙂

Do góry