reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ty już masz 9+3😲😲😲 u mnie 7+6 🙂 a idę dopiero 28 marca 🙂 a później zapisałam się 4 kwietnia 😁
No szybko czas leci 😁 mam nadzieję, że będzie dobrze bo od poniedziałku zaczęło boleć mnie gardło na całego i we wtorek byłam u rodzinnego. Zapalenie gardła. Temperatura raz mi skoczyła na 38 to wzięłam paracetamol. Teraz katar i kaszel trochę, ale do wytrzymania. Chodzę i macam się po cyckach czy bolą 😅 zobaczymy co powie ginekolog.

reklama
Ja z chińskiego chyba nigdy nie patrzyłam ;), aż luknę z ciekawości. Też ciekawa jestem kto tym razem zapuka.
U mnie sprawdziło się, że w owulację chłopiec... a długo przed owulacją dziewczynka.

Cześć Dziewczyny 🙂
Podczytuję Was i chyba czas dołączyć 🙂
Jestem mamą dwóch synków 3 lata i 11 msc, teraz termin z usg pokazuje 14.11, a z OM 06.11. Z racji tego, że karmię laktacja mogła się przesunąć. Na ostatniej wizycie byłam 21.03 i było już serduszko 🧡. Test robilam 02.03 i to był cień cienia, gdyby nie objawy, które nie dawały mi spokoju nie pojechałabym na betę. Wtedy była malutka 11,47. Na Usg 05.03 u lekarza nie było nic widać poza śluzówką typową dla ciąży. Kolejne usg 14.03 widoczny malutki pęcherzyk, a teraz w pon juz serduszko.

Wszystkiego dobrego dla maluszków i dla starających się mam 🙂

Łoooo matko 🙉 ja robiłam PAPPA w drugiej ciąży za 300zl, a dużo się one różnią?
Pappa nie daje Ci odpowiedzi, daje prawdopodobieństwo, które wylicza system z wielu składowych wiek, wartości białka Pappa i wolnego bhcg i innych czynników i dostajesz wynik np 1:100, że Twoje dziecko może mieć np ZD

To chyba ja na samym końcu bo u mnie 5t😊. Rozmawiałam dzisiaj z mama i odziwo się ucieszyła i pogratulowała. Powiedział że nawet jak beda bliźniaki to ona na emeryturę odchodzi w tym roku to mi pomoże😊. Normalnie się nie spodziewalam😊

Fantastycznie! Widzisz, nie warto się przejmować na zapas☺️ No i sama jestem ciekawa czy będziesz mieć bliźniaki😉

reklama
To trzymaj się, bo ja mam anginę i dostałam antybiotyk 🤦‍♀️ gorączk utrzymywała się całą dobę do 39stopni i nie było wyjścia, mam brać do soboty..
Też myślałam, że to będzie angina bo często mnie to cholerstwo łapie, i wypisał mi Duomox gdyby było gorzej. Na szczęście gardło przestaje boleć i teperatura 37 albo wcale także obędzie się bez antybiotyku. Zdrówka Ci życzę 😘
Płukałam gardło wodą z sodą, po jakimś czasie szałwią i rumiankiem. Soda dla mnie najlepsza chociaż odruch wymiotny jest 😅 dużo pij, woda z sokiem malinowym albo z miodem i cytryną. Możesz też natrzeć klatkę i węzły Vicksem, mi to pomaga 🙂

Do góry