reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Aha, i byłam dziś na wizycie! Wg OM dziś jest 6+2, ale wg USG 5+6, więc chyba taka mała zmiana jest ok? Mały człowiek ma 3mm i widziałam że migocze serduszko, nie słuchałam go. Lekarz mi jeszcze nie założył karty ciąży, to normalne? W ogóle dziś humoru nie miał i bałam się o cokolwiek spytać 🙈
Niby nic o tym nie mówił, a jakby było źle to by coś wspomniał chyba, ale czy to normalne, że pęcherzyk ma taki płaski kształt?
Ja właśnie dzisiaj tez po wizycie, ale u mnie już 6+2.
Serduszko tez widziałam, ale nie słuchałam.
Tez nie dostałam jeszcze karty ciąży ale mam mieć założoną na kolejnej wizycie (też 07.04) i wtedy od razu dostanę skierowanie na wszystkie badania (i będę je robić od razu po otrzymaniu skierowania, bo chodzę do poradni w szpitalu) 😉 też się dopytywałam lekarza czy nie powinna być już dzisiaj założona karta, ale powiedział, że na kolejnej wizycie wiec za dużo nie dyskutowałam, bo w sumie są dziewczyny które dopiero w 8 czy 9 tygodniu pójdą na pierwsze USG więc to logiczne ze kart ciąży nie mają 😊

reklama
Haha, ciekawe 😁 mi się marzy synek, ale oczywiście płeć jest najmniej ważna 😁 po prostu chłopcu mamy imię (imiona, po dziadkach Jan Walenty - jak dostojnie brzmi 😎) i jakoś przywykliśmy do tej myśli, a na dziewczynkę nie mamy pomysłu 😁
Oo, my po dziadkach również, ze strony dziewczynki jak i chłopca, Janek :)

To witaj w klubie 😂 tak, imię brzmi pięknie :) nasz pierwszy syn ma Filip Bożydar, a drugi Mikołaj Lucjan. I chociaż faktycznie fajnie byłby mieć trzecią córeczkę to imiona znowu mamy na chłopca , bo dla dziewczynki nie możemy nic wybrać 🙈 oczywiście ważne żeby zdrowe było, bo będziemy się cieszyć i z chłopca i z dziewczynki 🥰
To my dla dziewczynki nie mamy i już przy jednej mieliśmy problem jak sie okazało, że dziewczynka🙈

Mówią, że niby jak doszło do zapłodnienia w samą owulacje to chłopiec a jak plemniki czekały na jajeczko to większe szanse na dziewczynkę bo męskie krócej żyją. Mi z OM wychodziło że zapłodnienie było 15.02 i to by się zgadzało z dniem jak poszaleliśmy z mężem, ale jak z USG wyszło te 3dni mniej i powiedziałam to dla ginekologa to powiedział, że wygląda na to że musiały poczekać sobie te 2doby, a wie że mam dwóch synów i zaczął się śmiać, że może dziewczyna będzie tym razem 😂 czas pokaże co z tego wyniknie, chociaż mój tato i szwagierka też się upierają, że będzie dziewczynka i koniec 🙈

Nie wiedziałam ze są takie zależności😂😉 ja mam w domu chłopca i dziewczynkę i dziewczynka została poczęta w owulację, wiec chyba jestem zaprzeczeniem tej teorii😉😉😂
Tym razem tez poczęcie w owulacje, wiec zobaczymy😉

reklama

Załączniki

• Screenshot_20220324_131041.jpg
    Screenshot_20220324_131041.jpg
    293,5 KB · Wyświetleń: 91
Do góry