reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Aha, i byłam dziś na wizycie! Wg OM dziś jest 6+2, ale wg USG 5+6, więc chyba taka mała zmiana jest ok? Mały człowiek ma 3mm i widziałam że migocze serduszko, nie słuchałam go. Lekarz mi jeszcze nie założył karty ciąży, to normalne? W ogóle dziś humoru nie miał i bałam się o cokolwiek spytać 🙈
Niby nic o tym nie mówił, a jakby było źle to by coś wspomniał chyba, ale czy to normalne, że pęcherzyk ma taki płaski kształt?

Załączniki

• 16481204099648119479793109887615.jpg
    16481204099648119479793109887615.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 50
reklama
Aha, i byłam dziś na wizycie! Wg OM dziś jest 6+2, ale wg USG 5+6, więc chyba taka mała zmiana jest ok? Mały człowiek ma 3mm i widziałam że migocze serduszko, nie słuchałam go. Lekarz mi jeszcze nie założył karty ciąży, to normalne? W ogóle dziś humoru nie miał i bałam się o cokolwiek spytać 🙈
Niby nic o tym nie mówił, a jakby było źle to by coś wspomniał chyba, ale czy to normalne, że pęcherzyk ma taki płaski kształt?

Ja tez nie mam jeszcze karty ciąży. Na początku kwietnia będę mieć pierwsze badania i wizytę i wtedy pewnie karta będzie założona dopiero. Pęcherzyk ma ok kształt moim zdaniem. Niczym się nie martw i czekaj na kolejna wizytę😉 kiedy masz ja mieć znowu?

Ja tez nie mam jeszcze karty ciąży. Na początku kwietnia będę mieć pierwsze badania i wizytę i wtedy pewnie karta będzie założona dopiero. Pęcherzyk ma ok kształt moim zdaniem. Niczym się nie martw i czekaj na kolejna wizytę😉 kiedy masz ja mieć znowu?
Za dwa tygodnie, 7.04. nieopatrznie otworzyłam internety i zaczęłam czytać straszne scenariusze o takich pęcherzykach 🙈 ale zamykam internety, jak usłyszałam że jest ok to się tego trzymam! 🙈

Mi ciągle niedobrze. Trzecia ciąża a pierwszy raz jeść nie mogę.. ale cycki nie bolą wcale i jeszcze się nie zmieniły🤣
To największy plus tej ciąży, poza przyszłym dzieckiem, że w końcu mam biust 😅 zawsze miałam rozmiar jajka sadzonego, miseczka A bywała pustawa. Weź tu stanik kup 😅 a teraz na bogato, w 70A wchodzę (dotąd miałam 60C lub 65B) 😎 a mąż jaki zadowolony 😎😅

Ja byłam na USG w 5+5 i zarodek miał 0.23cm i też ciąża młodsza o 3dni niż z OM. A karty też mi jeszcze nie założył więc się nic nie martw. To jak ciążę mamy młodsze niż myślałyśmy to może się dziewczynki trafią 😂
A to jest taka zależność? (Domyślam się że przesąd)

Ostatnia edycja:
Mówią, że niby jak doszło do zapłodnienia w samą owulacje to chłopiec a jak plemniki czekały na jajeczko to większe szanse na dziewczynkę bo męskie krócej żyją. Mi z OM wychodziło że zapłodnienie było 15.02 i to by się zgadzało z dniem jak poszaleliśmy z mężem, ale jak z USG wyszło te 3dni mniej i powiedziałam to dla ginekologa to powiedział, że wygląda na to że musiały poczekać sobie te 2doby, a wie że mam dwóch synów i zaczął się śmiać, że może dziewczyna będzie tym razem 😂 czas pokaże co z tego wyniknie, chociaż mój tato i szwagierka też się upierają, że będzie dziewczynka i koniec 🙈
Haha, ciekawe 😁 mi się marzy synek, ale oczywiście płeć jest najmniej ważna 😁 po prostu chłopcu mamy imię (imiona, po dziadkach Jan Walenty - jak dostojnie brzmi 😎) i jakoś przywykliśmy do tej myśli, a na dziewczynkę nie mamy pomysłu 😁

reklama
Do góry