reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja tez zawsze lubiłam pachnące pranie (plyn do plukania lenor i te sprawy), ale od jakiegoś czasu piorę wszystko razem (nasze i córki) w Loveli i polubiłam ten delikatny zapach :) zapach Loveli kojarzy mi się z takim dzidziusiowym 🥰
Też piorę w Loveli, teraz mam mleczko. Jak wyschnie to już nie pachnie niczym, tylko czystą bawełną
Ja mieszkam w domu. No i mam taki luksus, ze mam oddzielne pomieszczenie - pralnie. Wiec nawet jak poleży chwile taka zasikana pielucha to w domu nic nie czuć.
A tez i poziom subtelności u mnie jest inny, po dwójce dzieci 😂😂😂 chyba nie może być inny
Dom to jest luksus, to prawda. Ja już bym nie miała miejsca na kolejny kosz. A z tym mokrym to nie ma u mnie nic wspólnego z subtelnością, no nie lubię mokrych rzeczy i tyle, mokrych włosów, mokrych swetrów, mokre jest fuj 😅
To jest luksus, żebyś wiedziała.

Gdzieś czytałam że te wielo nadają się super po domu, a jedno na wyjścia. No jestem ciekawa, dziel się proszę wrażeniami!

A do kiedy w ogóle dzieci noszą pieluchy?🙈
Aż się nie odpieluchują, w polskich realiach zazwyczaj powyżej 2 r.ż. choć to od dziecka zależy 😉

reklama
Też piorę w Loveli, teraz mam mleczko. Jak wyschnie to już nie pachnie niczym, tylko czystą bawełną

Dom to jest luksus, to prawda. Ja już bym nie miała miejsca na kolejny kosz. A z tym mokrym to nie ma u mnie nic wspólnego z subtelnością, no nie lubię mokrych rzeczy i tyle, mokrych włosów, mokrych swetrów, mokre jest fuj 😅

Aż się nie odpieluchują, w polskich realiach zazwyczaj powyżej 2 r.ż. choć to od dziecka zależy 😉
no właśnie, ten lovela po wypraniu już nijak nie pachnie :p a szkoda. ale co zrobić. myślałam, że to tylko u nas tak nie pachnie, ale okazuje się, że nie tylko ;)

ja też nie lubię mokrego. może tylko mokre włosy latem mi nie przeszkadzają.

a co to znaczy "w polskich realiach"? gdzie indziej jest inaczej?

no właśnie, ten lovela po wypraniu już nijak nie pachnie :p a szkoda. ale co zrobić. myślałam, że to tylko u nas tak nie pachnie, ale okazuje się, że nie tylko ;)

ja też nie lubię mokrego. może tylko mokre włosy latem mi nie przeszkadzają.

a co to znaczy "w polskich realiach"? gdzie indziej jest inaczej?
Myślę, że tam gdzie cieplej jest łatwiej odpieluchowac, bo dziecko biega w majteczkach, a na pewno łatwiej dzieci nauczyć czystości tam, gdzie pampersy to trudne do zdobycia i drogie dobro, i gdzie jest tradycja treningu czystości - np. w Chinach. Oni mają takie specjalne majteczki i spodenki z dziurą 😉

Załączniki

• 3030969359_7e135f67de_m.jpg
    3030969359_7e135f67de_m.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 51
  • 310147301_c44c983871_b.jpg
    310147301_c44c983871_b.jpg
    146,1 KB · Wyświetleń: 63
  • 1512-chinese-baby-crotchless-pants-kaidangku.jpg
    1512-chinese-baby-crotchless-pants-kaidangku.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 45
U nas rozszerzanie za ok 2 tygodnie 😱😱jak ten czas zleciał!
Dzięki za polecajkę, obczaję.

Póki co mam tylko łyżeczki babydream, doidy cup (ach stwierdziłam, że nie zaszkodzi, a koleżanki też polecały), krzesełko ikeowskie (czekające na odpicowanie) i nic więcej. Czytałam trochę i sprawdziłam notatki z edukacji przedporodowej, ale chyba będę robić to intuicyjnie. BLW, ale i trochę papek i trochę może słoiczków (ba wyjścia?). Bez spiny chcę podejść do tego...
My za tydzień pol roku 😍 ja właśnie jeszcze nie mam ani naczyń ani krzesełka, muszę się ogarnąć 😂 bardzo bym chciała BLW, zobaczymy jak nam wyjdzie

My zaczęłyśmy już przygodę z rozszerzaniem diety, ale jak narazie Iza poznała tylko dynię i batata. Powolutku jej wprowadzam nowe produkty, żeby zobaczyć czy nie reaguje alergicznie. U nas już jutro 6 miesięcy 🙈 Ja nie wiem kiedy to zleciało!
Co do noszenia, to my dużo małą nosimy 🙈 Bo ona lubi obserwować z góry, przytulić się. Choć równie sporo przebywa leżąc na macie. Musi być równowaga :p Nasza tez często marudzi, szybko się nudzi, więc nie ma szans żeby cały czas leżała. No trudno :p Jeszcze trochę i wcale nie będzie chciała tak być na rączkach. Wszystko kiedyś minie. Tak samo ze spaniem z dzieckiem. Ja uważam, że jeśli wam tak wygodnie, lepiej się wysypiacie, to róbcie tak. Do 18tki raczej nie będzie z wami spało :p A przynajmniej nie będziecie chodzić jak zombie 😀 Nasza śpi w łóżeczku w nocy, ale gdyby chciała zasypiać leżąc z nami (o czym nie ma mowy, bo zasypia tylko bujana albo podczas jedzenia 🙃) to pewnie tez z wyczerpania bym z nią spała. Ale ja tez jakoś nie mogę spać jak ona leży obok. Już bardziej mnie zadowala mniejsza ilość snu bez niej w łóżku, bo w moim przypadku jego jakość jest wyższa niż jak śpi obok

Dziewczyny, moja córka samymi obrotami wokół własnej osi i cofaniem się jeżdżąc na brzuchu i odpychając się rękoma zwiedziła przedpokój... Wylazła z maty i zwiedzała 😱😍 (edit: między "salonem" a przedpokojem jest otwarta przestrzeń, nie wiem ile pokonała m, ale całkiem sporo! I przy okazji starła cały kurz z podłogi 😂)

Ostatnia edycja:
Myślę, że tam gdzie cieplej jest łatwiej odpieluchowac, bo dziecko biega w majteczkach, a na pewno łatwiej dzieci nauczyć czystości tam, gdzie pampersy to trudne do zdobycia i drogie dobro, i gdzie jest tradycja treningu czystości - np. w Chinach. Oni mają takie specjalne majteczki i spodenki z dziurą 😉
ale to wygląda. nie mam zdania czy to dobre, czy złe :D
fakt, nie pomyślałam że w ciepłych krajach pewnie latają dzieci gołe ;)

reklama
@Stylenka @maszak a wy dajecie dzieciom mobilnym jakieś kojce? bo zaczęłam się zastanawiać :p metraż mnie ogranicza. I uważam, że dziecko musi mieć swobodę, żeby się rozwijać, ale gdybym chciała coś porobić dłużej, to musiałabym ją do "więzienia" odłożyć (czyli łóżeczka)... a to może wywołać złość :p

Do góry