To normalne hehe moja koleżanka dostała okres 8 tyg po porodzie, inna półtora roku po. Obie karmiły piersią. Nie ma regułyZgadza sie
I zdarza się dostać okres mimo karmienia.
Nawet jak ktoś karmi wyłącznie kp może dostać okresu.
reklama
Goodka
Moderator
Ja karmie tylko piersią, średnio co 2 godziny i dostałam okres 10 tyg po porodzieTo normalne hehe moja koleżanka dostała okres 8 tyg po porodzie, inna półtora roku po. Obie karmiły piersią. Nie ma reguły
G
guest-1693758626
Gość
To normalne hehe moja koleżanka dostała okres 8 tyg po porodzie, inna półtora roku po. Obie karmiły piersią. Nie ma reguły
Zgadza sie.
Bez różnicy kp czy mm.
Nie, ale ja biorę tabletki jednoskładnikowe i gin mowil, ze przy nich tym bardziej się nie powinno nic pojawićEj dziewczyny dostałyście już okres ?
maszak
Fanka BB :)
U nas dziś cudowna pogoda. Póki co pracuję. Młoda śpi, a mój z młodym w sklepie. Popoludniu wybywamy.
@martimo ale się męczy bidulka. Aleee to minie więc główka do góry.
@Nat_Ra a Kubuś ma katar? Ze ten nosek mu ruszasz?
Taaaa ja już 2 zaliczyłam ... ale u mnie to normalne. Po kazdym dostawałam ekspresowo.Ej dziewczyny dostałyście już okres ?
@martimo ale się męczy bidulka. Aleee to minie więc główka do góry.
@Nat_Ra a Kubuś ma katar? Ze ten nosek mu ruszasz?
też o tym słyszałam, ale nie widzę by się denerwowała wtedy przy piersiWiem wiem
A na mojej grupie o kp wyczytałam, że w trakcie okresu mleko mamy może zmieniać smak i wolniej płynąć
maszak
Nie ma to znaczenia czy są tabletki czy nie. Myślę, że to zależy od organizmu.Nie, ale ja biorę tabletki jednoskładnikowe i gin mowil, ze przy nich tym bardziej się nie powinno nic pojawić
@maszak kataru nie, ale takie gęste białe smarki, które zasłaniają światło nosa i nie znikają stamtąd po zakropleniu solą fizjologiczną. Nieraz słyszę przy karmieniu jak tam furkoczą, w nocy się zdarza że dzieciak ma też spuchniętą śluzówkę.
Jeśli jesteście zaiteresowane wynikiem mojego eksperymentu z samodzielnym spaniem Kubusia. Zasnął o 20:00 i przełożyłam go do łóżeczka, gdzie elegancko przespał ok. 5 godzin. Obudził się mniej więcej pół godziny po tym, jak ja się już położyłam. Wzięłam go do nakarmienia i zasnęłam. Obudziłam się rano. Kurtyna
Jeśli jesteście zaiteresowane wynikiem mojego eksperymentu z samodzielnym spaniem Kubusia. Zasnął o 20:00 i przełożyłam go do łóżeczka, gdzie elegancko przespał ok. 5 godzin. Obudził się mniej więcej pół godziny po tym, jak ja się już położyłam. Wzięłam go do nakarmienia i zasnęłam. Obudziłam się rano. Kurtyna
maszak
Ojej .... to pewnie przez ulewanie.. to rozumiem teraz oczyszczanie. Ja mam nosibo pro i sobie chwalę. Ale cena powinna być połowę jak nie 3/4 mniejsza.@maszak kataru nie, ale takie gęste białe smarki, które zasłaniają światło nosa i nie znikają stamtąd po zakropleniu solą fizjologiczną. Nieraz słyszę przy karmieniu jak tam furkoczą, w nocy się zdarza że dzieciak ma też spuchniętą śluzówkę.
No i super Ci poszło. Odłozpny do łózeczka spał to ważne.. potem jak nie zaśniesz to znów przełozysz . Moja dziś od 4:00 ze mną spała . I wstała 6:15 i do 7:30 bawiła się najpierw sznurkiem od rożka, potem jeżem na gryzaku i ostatwnie zeszłam z nią na dół .
Wiesz co, ja na tę pierwszą część nocy bez problemu go odkładam. Już widzę, że kłopot będę miała z tą drugą częścią, bo raz że jestem strasznym śpiochem, a dwa póki ja nie śpię to Kuba leży na brzuchu. Ale póki co bałabym się pójść spać i go tak zostawić, bo on się sam nie obróci. Nie wiem, jak zareaguje na spanie na pleckach. No nic, będziemy próbować.Ojej .... to pewnie przez ulewanie.. to rozumiem teraz oczyszczanie. Ja mam nosibo pro i sobie chwalę. Ale cena powinna być połowę jak nie 3/4 mniejsza.
No i super Ci poszło. Odłozpny do łózeczka spał to ważne.. potem jak nie zaśniesz to znów przełozysz . Moja dziś od 4:00 ze mną spała . I wstała 6:15 i do 7:30 bawiła się najpierw sznurkiem od rożka, potem jeżem na gryzaku i ostatwnie zeszłam z nią na dół .
Te jego smarki wyglądają jak u dorosłego człowieka. Myślałam, że na tym etapie dzieci już normalnie produkują taką wydzielinę? Bo spuchnięta śluzówka to pewnie od suchego powietrza, mam nadzieję że jak już właściwie skończył się sezon grzewczy to się to skończy.
A co robicie z napoczetymi paczkami pieluch, które nagle okazują się za małe? Jestem w głupiej sytuacji, że mam pół dużej paczki, któregoś dnia zauważyłam że się odciskają i przeszłam już na rozmiar 4.
reklama
maszak
U nas nie było problemu bo nigdy za male nie były...a nie mozesz luźniej zapinać rzepów? Ja bym spróbowała zużyć . A jak się nie da to oddać znajomym.Wiesz co, ja na tę pierwszą część nocy bez problemu go odkładam. Już widzę, że kłopot będę miała z tą drugą częścią, bo raz że jestem strasznym śpiochem, a dwa póki ja nie śpię to Kuba leży na brzuchu. Ale póki co bałabym się pójść spać i go tak zostawić, bo on się sam nie obróci. Nie wiem, jak zareaguje na spanie na pleckach. No nic, będziemy próbować.
Te jego smarki wyglądają jak u dorosłego człowieka. Myślałam, że na tym etapie dzieci już normalnie produkują taką wydzielinę? Bo spuchnięta śluzówka to pewnie od suchego powietrza, mam nadzieję że jak już właściwie skończył się sezon grzewczy to się to skończy.
A co robicie z napoczetymi paczkami pieluch, które nagle okazują się za małe? Jestem w głupiej sytuacji, że mam pół dużej paczki, któregoś dnia zauważyłam że się odciskają i przeszłam już na rozmiar 4.