ŚwiętaSiemka!
Tak jak mówiłam dzisiaj już jest niebo lepiej choć brzuch mnie cos boli ale znośnie.
Mąż pojechal do pracy - ma wrócić wcześniej.
Jak tam dziewczyny przygotowania do Świat?
My nie mamy nic - planuje ugotować barszczyk max dwie sałatki zrobić i może z jeden placek i tyle.
ja nadal eliminacja białek mleka plus jajek. Więc wegańskie święta będą. Teściowa coś tam zamawiała do jedzenia, trochę będziemy bazować na tym, a trochę sami coś przyniesiemy. Zamówiliśmy wegańskie ciasta. Sałatka dla mnie odpada chyba że bez majonezu i jajek chyba że majonez wegański. Nie chce mi się w ogóle "świętować". Ja lubię jeść i te ograniczenia mnie wnerwiają.
Z tymi jajkami to naprawdę nie wiem ... @modesty pisałaś chyba kiedyś o tej alergii na bmk...? U nas nadal wychodzą kupy z nitkami (czasem tych nitek więcej, czasem mniej). Teraz tydzień temu było szczepienie na rota i lekarka kazała mi tę "dietę" utrzymać przez 2 tyg, bo kupy po rota i tak są brzydkie. Nadal się pojawia raz po raz coś krwistego. Przy rota to chyba tylko miały być zielone? Eliminacja od 3,5 tyg (jajek od 2). Wykluczyłam jajka bo ok tydzień po odrzuceniu produktów z białkami mleka krowiego coś się pojawiało i poczytałam i wyszło, że jajka też silnie mogą uczulać. No ale nikt mi nie mówi konkretnie co z tym wszystkim zrobić. Ta krew to może być też jakieś zapalenie czegoś tam na odc. jelita grubego. Dopóki dziecko zdrowe i innych objawów brak, to nic z tym nie robią... Jeśli faktycznie jest alergia, to czemu nadal mimo wykluczenia pojawiają się te rzeczy w kupie? Byliśmy u jednego gastro pediatry, ale był beznadziejny i teraz chcemy skonsultować z innym. Jestem podłamana. Ale pocieszam się, że wszystko może być związane z niedojrzałym ukł. pokarmowym...