reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Chyba tak. Na jednych jest napisane bodajże edukacyjna hula-kula, na mojej nie. Mam przyciski z małpką, słoniem i lwem, gdzie indziej widziałam pieska czy krówkę. No i różowe typowo dla dziewczynek wersje. Nie ważne, robi robotę 😂 A jak grzybek u Was, @Unficzka ?
Uczniaczka mój już widział u kuzyna, też mu się podobał. Ale to nowe już jest bardzo drogie, a używki nie kupię, bo się wyprać nie da 🤷‍♀️

reklama
To u nas już pewne, mamy regres snu. Od kilku dni zamiast 1 pobudki nocnej mamy 3. Od 19:30 pośpi do 24 a potem co 2h, plus że zjada i śpi dalej. Jedynie że ta pobudka po 4 to już chciałaby zaczynac dzień... I czasem uda się ze sie pobawi sama w łóżeczku i zaśnie, a czasem wstajemy...
Plus od 2 dni nie chce zasnąć wieczorem sama w łóżeczku i znowu trochę bujamy. Myślę że to też skok rozwojowy i bardzo chce wierzyć że to chwilowe pogorszenie :)
Jestem ciekawa ile potrwa taki regres u nas..

Dziewczyny, ta hula kula to był strzał w dziesiątkę jako zabawka dla mojego syna. Oszalał na jej punkcie! 😂 Kupiłam z vinted za 1/3 ceny co nowa, a wygląda jak nieużywana i nawet baterie działają 😁 Jak pierwszy raz włączyłam to był szał i ciągle tylko rączki wyciągał, żeby ją dosięgnąć. A później jak go zostawiłam samego z nią to słyszałam aż na dole jak ją maltretuje i się z piskiem śmieje 😁 dzięki za polecenie! Macie jeszcze jakieś fajne zabawki? 😁

Polecam grającą Sowę z pepco. Starsza córka uwielbiała, i teraz dla młodszej kupiłam nową. Poprzednia miała urwane skrzydła i nogę, ale zjeździła pół świata w przyczepce rowerowej, upadała setki razy, ba! piasek z plaży był jej nie straszny. Mielismy ją ze 2lata. Niestety córka wsadziła ją do wanny i to ją dobiło🙈
Są w sprzedaży w różnych kolorach. My mamy różową😁

Ja kupilam Hule Kule na vinted, ale niestety nie dziala, pomimo i dziewczyna zapewniala ze wszystko ok. Tylko gra i swieci, ale nie hula... :-(

Chyba tak. Na jednych jest napisane bodajże edukacyjna hula-kula, na mojej nie. Mam przyciski z małpką, słoniem i lwem, gdzie indziej widziałam pieska czy krówkę. No i różowe typowo dla dziewczynek wersje. Nie ważne, robi robotę 😂 A jak grzybek u Was, @Unficzka ?
Uczniaczka mój już widział u kuzyna, też mu się podobał. Ale to nowe już jest bardzo drogie, a używki nie kupię, bo się wyprać nie da 🤷‍♀️

Uczniaczka babcia wnukowi kupiła, więc się nie mieszkałam, póki co jest zafascynowany 😁. Z grzybkiem na początku był problem, w ogóle nie był nim zainteresowany, później ciumciał, ale trzeba było mu trzymać, bo książę zbyt leniwy żeby ciumkac i sobie trzymać, a teraz coraz częściej sobie ssie, także jestem zadowolona. W ogóle ostatnio zaczął nawet zasypiać ze smoczkiem więc jakieś zmiany się dzieją. Na spacer jak się ubieramy i zawsze był ryk przy wkładaniu rączek w kombinezon to teraz smoczek załatwia sprawę 😁

To u nas już pewne, mamy regres snu. Od kilku dni zamiast 1 pobudki nocnej mamy 3. Od 19:30 pośpi do 24 a potem co 2h, plus że zjada i śpi dalej. Jedynie że ta pobudka po 4 to już chciałaby zaczynac dzień... I czasem uda się ze sie pobawi sama w łóżeczku i zaśnie, a czasem wstajemy...
Plus od 2 dni nie chce zasnąć wieczorem sama w łóżeczku i znowu trochę bujamy. Myślę że to też skok rozwojowy i bardzo chce wierzyć że to chwilowe pogorszenie :)
Jestem ciekawa ile potrwa taki regres u nas..

U nas jest już piąty tydzień. Z tym, że na początkujących budził się co 50 minut i było około 6-7 pobudek z nocy. Teraz od paru dni zasypia o 23, śpi do 3, a potem drzemki po około godzinie. W sumie mamy 4 pobudki w nocy. Ta pobudka po 3 jest najgorszą pod względem ponownego usypiania, na ogół usypianie trwa wtedy ponad godzinę...

U nas jest już piąty tydzień. Z tym, że na początkujących budził się co 50 minut i było około 6-7 pobudek z nocy. Teraz od paru dni zasypia o 23, śpi do 3, a potem drzemki po około godzinie. W sumie mamy 4 pobudki w nocy. Ta pobudka po 3 jest najgorszą pod względem ponownego usypiania, na ogół usypianie trwa wtedy ponad godzinę...
Cieszę sie ze u was chociaż trochę się poprawiło i idzie ku dobremu :)
U nas dzisiaj usypianie na drzemke z takim krzykiem że mialam wrażenie że się cofnęliśmy w czasie do 12 tygodnia..

Trzeba przetrwać :)

Hej, miałam małą przerwę od Was, całkowicie mały mnie pochłonął :)
Czytałam, że też wasze maluchy denerwują się przy cycu, u mnie jest to samo od 2-3 tyg. - już nawet nie pamiętam.
Niestety ratuję się mm. U nas już od lutego jest ząb, mały z 05.11. :D

reklama
Do góry