reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja nie narzekam, nie mam wymagającego dziecka. Ale to ja przy nim wszystko robię, ja się z nim bawię, więc siłą rzeczy jest do mnie przyzwyczajony. Zresztą, jeju, jestem jego matką, więc to oczywiste przecież 🥴 Ale nie dla wszystkich jak widać. To gadanie mnie najbardziej wkurza, nie to, że dziecko jest za mną. A przed nami jeszcze lęk separacyjny, wtedy to dopiero będzie, że dziecko wycackałam 🥴
U nas dziecko ładnie spało juz sie cieszyłam że jedna pobudka w nocy i od tygodnia jest dramat a to co 1h 2 3h się budzi a dziś doszły gazy od 2 miesięcy nie mieliśmy z tym problemów po fizjo. Pp usg brzuszka refluks zaprzeczony a dziecko zagazowane i ulewa jak ulewala i albo sie budzi bo chce odbić albo jej się cofa albo sie rzuca po łóżeczku bo gazy. Zwariować idzie. W piątek mamy alergologa bo podejrzenie bmk ale tylko na łokciach i szyji

reklama
Mój zasypia przy piosence Disco Polo 😊. Nie wiem dlaczego, ale spodobały mu sie takie dwie piosenki i tylko przy nich zasypia. A jak sie skończą, a on jeszcze nie śpi to się złości 😊. Włączałam mu kolysanki z YouTube, ale woli disco polo 😃

Mój zasypia przy piosence Disco Polo 😊. Nie wiem dlaczego, ale spodobały mu sie takie dwie piosenki i tylko przy nich zasypia. A jak sie skończą, a on jeszcze nie śpi to się złości 😊. Włączałam mu kolysanki z YouTube, ale woli disco polo 😃
Dzieci lubią rytmiczne melodie. Ale o zasypianiu przy disco polo nie słyszałam🤣

My tylko na lezaco bo jest mi za ciężko go trzymać przed sobą. Jak jedziemy autem a płacze to go przystawiam w pozycji klasycznej. Jak jesteśmy u kogoś to wszystko inne ciekawsze niż cycek rozglądanie i podziwianie świata za nic w świecie nie zje... A w domu musi być kompletna cisza bo inaczej się wyrywa i patrzy kto mowi 😅 dodatkowo ida mu chyba zeby wjechał dentinox i camilla
U mnie to samo , z tym ze ja tez nie moge nic powiedziec bo zaraz sie odrywa I smieje.
A karmie tez na lezaco bo byly cyrki , klocek sie z niej zrobil I niewygodnie jej.

U nas jest już piąty tydzień. Z tym, że na początkujących budził się co 50 minut i było około 6-7 pobudek z nocy. Teraz od paru dni zasypia o 23, śpi do 3, a potem drzemki po około godzinie. W sumie mamy 4 pobudki w nocy. Ta pobudka po 3 jest najgorszą pod względem ponownego usypiania, na ogół usypianie trwa wtedy ponad godzinę...
Wyczytałam na forum, że niektóre dzieci budzą się w nocy, bo chcą cyca. Wcale nie są głodne, tylko potrzebują bliskości mamy i cyca. Niektóre dziewczyny pisały, że ich dzieci mają już nawet po 1,5 roku i dalej nie mogą dzieci odstawić od piersi. Jedyne co im pomaga to właśnie cyc w buzi.

u nas druga noc i cyc co godzine 😑 ma koncowke kataru i z jednej strony wyrazniejszy slad na dziasle. Ogolnie jest pogodna, tylko te noce 😑

Wyczytałam na forum, że niektóre dzieci budzą się w nocy, bo chcą cyca. Wcale nie są głodne, tylko potrzebują bliskości mamy i cyca. Niektóre dziewczyny pisały, że ich dzieci mają już nawet po 1,5 roku i dalej nie mogą dzieci odstawić od piersi. Jedyne co im pomaga to właśnie cyc w buzi.

To mało pocieszające... Mam nadzieję, że to nie ten egzemplarz,.czasami wystarczy smoczek i noszenie na rękach, chociaż to też już ciężka alternatywa.

A jak u Was z telewizją? Oglądacie przy dziecku? Ja ostatnio nie oglądam, bo mój mały cały czas gapił by się w TV. Czy to rzeczywiście szkodliwe?
Czasem oglądam czasem przekręcam mloda w inna stronę bo strasznie ja ciągnie do ekranu ale wiadomo że całkowicie nie wyłączymy tv z życia dziecka. Ogólnie większość dnia tv u nas nie chodzi

reklama
Jak tam u was po weekendzie dziewczyny? U nas nienajgorzej, humor malej nawet dopisywal, jedynie wieczorne zasypianie znowu z placzem, ale liczę na to że to chwilowe pogorszenie przy skoku rozwojowym.
Noc dzisiaj już lepsza, znowu tylko jedna pobudka.
Weekend też u mojej mamy więc ja trochę odpoczęłam bo babcia uwielbia się bawić z małą :)

Do góry