reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Chyba tak. Na jednych jest napisane bodajże edukacyjna hula-kula, na mojej nie. Mam przyciski z małpką, słoniem i lwem, gdzie indziej widziałam pieska czy krówkę. No i różowe typowo dla dziewczynek wersje. Nie ważne, robi robotę 😂 A jak grzybek u Was, @Unficzka ?
Uczniaczka mój już widział u kuzyna, też mu się podobał. Ale to nowe już jest bardzo drogie, a używki nie kupię, bo się wyprać nie da 🤷‍♀️

reklama
To u nas już pewne, mamy regres snu. Od kilku dni zamiast 1 pobudki nocnej mamy 3. Od 19:30 pośpi do 24 a potem co 2h, plus że zjada i śpi dalej. Jedynie że ta pobudka po 4 to już chciałaby zaczynac dzień... I czasem uda się ze sie pobawi sama w łóżeczku i zaśnie, a czasem wstajemy...
Plus od 2 dni nie chce zasnąć wieczorem sama w łóżeczku i znowu trochę bujamy. Myślę że to też skok rozwojowy i bardzo chce wierzyć że to chwilowe pogorszenie :)
Jestem ciekawa ile potrwa taki regres u nas..

Dziewczyny, ta hula kula to był strzał w dziesiątkę jako zabawka dla mojego syna. Oszalał na jej punkcie! 😂 Kupiłam z vinted za 1/3 ceny co nowa, a wygląda jak nieużywana i nawet baterie działają 😁 Jak pierwszy raz włączyłam to był szał i ciągle tylko rączki wyciągał, żeby ją dosięgnąć. A później jak go zostawiłam samego z nią to słyszałam aż na dole jak ją maltretuje i się z piskiem śmieje 😁 dzięki za polecenie! Macie jeszcze jakieś fajne zabawki? 😁

Polecam grającą Sowę z pepco. Starsza córka uwielbiała, i teraz dla młodszej kupiłam nową. Poprzednia miała urwane skrzydła i nogę, ale zjeździła pół świata w przyczepce rowerowej, upadała setki razy, ba! piasek z plaży był jej nie straszny. Mielismy ją ze 2lata. Niestety córka wsadziła ją do wanny i to ją dobiło🙈
Są w sprzedaży w różnych kolorach. My mamy różową😁

Ja kupilam Hule Kule na vinted, ale niestety nie dziala, pomimo i dziewczyna zapewniala ze wszystko ok. Tylko gra i swieci, ale nie hula... :-(

Chyba tak. Na jednych jest napisane bodajże edukacyjna hula-kula, na mojej nie. Mam przyciski z małpką, słoniem i lwem, gdzie indziej widziałam pieska czy krówkę. No i różowe typowo dla dziewczynek wersje. Nie ważne, robi robotę 😂 A jak grzybek u Was, @Unficzka ?
Uczniaczka mój już widział u kuzyna, też mu się podobał. Ale to nowe już jest bardzo drogie, a używki nie kupię, bo się wyprać nie da 🤷‍♀️

Uczniaczka babcia wnukowi kupiła, więc się nie mieszkałam, póki co jest zafascynowany 😁. Z grzybkiem na początku był problem, w ogóle nie był nim zainteresowany, później ciumciał, ale trzeba było mu trzymać, bo książę zbyt leniwy żeby ciumkac i sobie trzymać, a teraz coraz częściej sobie ssie, także jestem zadowolona. W ogóle ostatnio zaczął nawet zasypiać ze smoczkiem więc jakieś zmiany się dzieją. Na spacer jak się ubieramy i zawsze był ryk przy wkładaniu rączek w kombinezon to teraz smoczek załatwia sprawę 😁

To u nas już pewne, mamy regres snu. Od kilku dni zamiast 1 pobudki nocnej mamy 3. Od 19:30 pośpi do 24 a potem co 2h, plus że zjada i śpi dalej. Jedynie że ta pobudka po 4 to już chciałaby zaczynac dzień... I czasem uda się ze sie pobawi sama w łóżeczku i zaśnie, a czasem wstajemy...
Plus od 2 dni nie chce zasnąć wieczorem sama w łóżeczku i znowu trochę bujamy. Myślę że to też skok rozwojowy i bardzo chce wierzyć że to chwilowe pogorszenie :)
Jestem ciekawa ile potrwa taki regres u nas..

U nas jest już piąty tydzień. Z tym, że na początkujących budził się co 50 minut i było około 6-7 pobudek z nocy. Teraz od paru dni zasypia o 23, śpi do 3, a potem drzemki po około godzinie. W sumie mamy 4 pobudki w nocy. Ta pobudka po 3 jest najgorszą pod względem ponownego usypiania, na ogół usypianie trwa wtedy ponad godzinę...

U nas jest już piąty tydzień. Z tym, że na początkujących budził się co 50 minut i było około 6-7 pobudek z nocy. Teraz od paru dni zasypia o 23, śpi do 3, a potem drzemki po około godzinie. W sumie mamy 4 pobudki w nocy. Ta pobudka po 3 jest najgorszą pod względem ponownego usypiania, na ogół usypianie trwa wtedy ponad godzinę...
Cieszę sie ze u was chociaż trochę się poprawiło i idzie ku dobremu :)
U nas dzisiaj usypianie na drzemke z takim krzykiem że mialam wrażenie że się cofnęliśmy w czasie do 12 tygodnia..

Trzeba przetrwać :)

Hej, miałam małą przerwę od Was, całkowicie mały mnie pochłonął :)
Czytałam, że też wasze maluchy denerwują się przy cycu, u mnie jest to samo od 2-3 tyg. - już nawet nie pamiętam.
Niestety ratuję się mm. U nas już od lutego jest ząb, mały z 05.11. :D

reklama
Do góry