reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja jak mogę od początku odciazam jej tą głowę. No ale ułożenie w brzuchu zrobiło swoje i jak śpię to nie wiem że głowę obraca. Asymetrii w twarzy nie ma, ale boję się że ten problem jest np.ze względu na kręcz szyjny i trzeba rehabilitowac.
U nas też ma preferowana prawa stronę z ułożenia z brzucha. W nocy nie da się pilnować ale przy drzemkach i zabawie staram się żeby głowa była w lewo. Na razie głowa chyba prosta tylko po prawej trochę bardziej wytarte wlosy. Osteopata mówił że jak asymetria niewielka to wystarczy zabawa zachęcać do patrzenia
W drugą strone. U nas to działa bo w nocy już czasem sama się uklada na lewo.

Zresztą jak zaraz większosc czasu będą spedzac na brzuchu to niewielkie krzywizny się same wyrównaja.

Poduszka na pewno nie zaszkodzi jeśli skonsultujesz z pediatra :)

reklama
No właśnie mój to wogóle na brzuchu nie chce leżeć. 😢
Helen też nie lubi na brzuszku ale kupiłam jej leniwca z fisher price na Vinted i bede próbować :) pokładam w tym nadzieję …w tej chwili w pralce siedzi, jutro będziemy testować :)

Załączniki

• 659A29C2-55EC-404A-82E6-71DFFAFECD54.jpeg
    659A29C2-55EC-404A-82E6-71DFFAFECD54.jpeg
    69,1 KB · Wyświetleń: 65
Dziewczyny, które mają/miały przygodę z nutramigenem…
Jak zachęciłyście swoje dzieci do picia tego świństwa?
Helen dostała ataku paniki po pierwszym łyku 😂

Dziewczyny, które mają/miały przygodę z nutramigenem…
Jak zachęciłyście swoje dzieci do picia tego świństwa?
Helen dostała ataku paniki po pierwszym łyku 😂
Mój syn nie chciał tego pić i lekarz wypisal nam Neocate. No i z tym było lepiej. Tylko że tam jest ogromna refundacja i niektórzy lekarze wypisują jak już jest mega źle. Alergolog też proponował mieszać z kaszką tylko mały chyba miał 5 miesięcy, a ja i tak się zaczęłam poddawać z kp i go przestwiac jak miał pół roku.

Kobietki czy powinno się wybudzić dziecko w nocy na cyca? Jeśli syn przesypia to laktacja może się przez to zaburzyć bo ja juz ogłupiałem. Z tego co czytałam to po miesiącu nie trzeba wybudzac, a dzie usłyszałam "dziwne ze ty masz jeszcze pokarm skoro w nocy nie karmisz " zglupialam

My od poniedziałku zaczynamy rehabilitacje malutki będzie miał masaże i rehabilitacje bo mały jak mial 2 miesiące i teraz tez potrafi się fiknąc z brzucha na plecy dodatkowo ma tendencje do jednej strony do prawej i zapobiegawczo dostal te zabiegi zobaczymy jak to będzie znosił bo jak będzie plakal w nieboglosy i się prezyl i wgl to moim zdaniem nic taka rehabilitacja nie pomoże najwyzej się zrezygnuje a może akurat mu się spodoba 🤷‍♀️ zobaczymy
I jestem wściekła mały jeszcze nie był szczepiony ta szczepionka 5w1 a juz powinien przyjac 2... cały czas coś a to za pierwszym razem anemia za drugim czerwone gardło za trzecim lekarz się pochorowała a dzis maz przychorowal i musialam przełożyć 🤦‍♀️

Ostatnia edycja:
Mój syn nie chciał tego pić i lekarz wypisal nam Neocate. No i z tym było lepiej. Tylko że tam jest ogromna refundacja i niektórzy lekarze wypisują jak już jest mega źle. Alergolog też proponował mieszać z kaszką tylko mały chyba miał 5 miesięcy, a ja i tak się zaczęłam poddawać z kp i go przestwiac jak miał pół roku.
Eh :/ nie mam pomysłu jak to zrobić żeby zechciała jeść

reklama
Ja z kolei z tym leżeniem na brzuszku mam inny problem. Kładliśmy synka tak od samego początku i bardzo to lubi, ale od jakiegoś czasu podpiera się na przedramionach i bardzo wysoko podnosi główkę, cały czas jestem przy nim, ale boje się, że sobie krzywdę zrobi, rączki nie dadzą rady i upadnie na brodę itp. , nie wiem czy nie powinnam interweniować?

Do góry