reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja jak mogę od początku odciazam jej tą głowę. No ale ułożenie w brzuchu zrobiło swoje i jak śpię to nie wiem że głowę obraca. Asymetrii w twarzy nie ma, ale boję się że ten problem jest np.ze względu na kręcz szyjny i trzeba rehabilitowac.
U nas też ma preferowana prawa stronę z ułożenia z brzucha. W nocy nie da się pilnować ale przy drzemkach i zabawie staram się żeby głowa była w lewo. Na razie głowa chyba prosta tylko po prawej trochę bardziej wytarte wlosy. Osteopata mówił że jak asymetria niewielka to wystarczy zabawa zachęcać do patrzenia
W drugą strone. U nas to działa bo w nocy już czasem sama się uklada na lewo.

Zresztą jak zaraz większosc czasu będą spedzac na brzuchu to niewielkie krzywizny się same wyrównaja.

Poduszka na pewno nie zaszkodzi jeśli skonsultujesz z pediatra :)

reklama
No właśnie mój to wogóle na brzuchu nie chce leżeć. 😢
Helen też nie lubi na brzuszku ale kupiłam jej leniwca z fisher price na Vinted i bede próbować :) pokładam w tym nadzieję …w tej chwili w pralce siedzi, jutro będziemy testować :)

Załączniki

• 659A29C2-55EC-404A-82E6-71DFFAFECD54.jpeg
    659A29C2-55EC-404A-82E6-71DFFAFECD54.jpeg
    69,1 KB · Wyświetleń: 57
Dziewczyny, które mają/miały przygodę z nutramigenem…
Jak zachęciłyście swoje dzieci do picia tego świństwa?
Helen dostała ataku paniki po pierwszym łyku 😂

Dziewczyny, które mają/miały przygodę z nutramigenem…
Jak zachęciłyście swoje dzieci do picia tego świństwa?
Helen dostała ataku paniki po pierwszym łyku 😂
Mój syn nie chciał tego pić i lekarz wypisal nam Neocate. No i z tym było lepiej. Tylko że tam jest ogromna refundacja i niektórzy lekarze wypisują jak już jest mega źle. Alergolog też proponował mieszać z kaszką tylko mały chyba miał 5 miesięcy, a ja i tak się zaczęłam poddawać z kp i go przestwiac jak miał pół roku.

Kobietki czy powinno się wybudzić dziecko w nocy na cyca? Jeśli syn przesypia to laktacja może się przez to zaburzyć bo ja juz ogłupiałem. Z tego co czytałam to po miesiącu nie trzeba wybudzac, a dzie usłyszałam "dziwne ze ty masz jeszcze pokarm skoro w nocy nie karmisz " zglupialam

My od poniedziałku zaczynamy rehabilitacje malutki będzie miał masaże i rehabilitacje bo mały jak mial 2 miesiące i teraz tez potrafi się fiknąc z brzucha na plecy dodatkowo ma tendencje do jednej strony do prawej i zapobiegawczo dostal te zabiegi zobaczymy jak to będzie znosił bo jak będzie plakal w nieboglosy i się prezyl i wgl to moim zdaniem nic taka rehabilitacja nie pomoże najwyzej się zrezygnuje a może akurat mu się spodoba 🤷‍♀️ zobaczymy
I jestem wściekła mały jeszcze nie był szczepiony ta szczepionka 5w1 a juz powinien przyjac 2... cały czas coś a to za pierwszym razem anemia za drugim czerwone gardło za trzecim lekarz się pochorowała a dzis maz przychorowal i musialam przełożyć 🤦‍♀️

Ostatnia edycja:
Mój syn nie chciał tego pić i lekarz wypisal nam Neocate. No i z tym było lepiej. Tylko że tam jest ogromna refundacja i niektórzy lekarze wypisują jak już jest mega źle. Alergolog też proponował mieszać z kaszką tylko mały chyba miał 5 miesięcy, a ja i tak się zaczęłam poddawać z kp i go przestwiac jak miał pół roku.
Eh :/ nie mam pomysłu jak to zrobić żeby zechciała jeść

reklama
Ja z kolei z tym leżeniem na brzuszku mam inny problem. Kładliśmy synka tak od samego początku i bardzo to lubi, ale od jakiegoś czasu podpiera się na przedramionach i bardzo wysoko podnosi główkę, cały czas jestem przy nim, ale boje się, że sobie krzywdę zrobi, rączki nie dadzą rady i upadnie na brodę itp. , nie wiem czy nie powinnam interweniować?

Do góry