reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

W ogóle piękne jest to imię :)

U nas też nocki ok, poza tym że zasypia koło 24, ale potem potrafi przespać 4,5-5h. I po karmieniu jeszcze 3h dosypia. Ale co wieczór strach czy coś się nie zmieni.

Powoli muszę jej ustawiać rytm żeby zasypiała po kąpieli koło 20 żeby mieć trochę wieczora dla siebie :)
O kurcze ... kiedy moja tak zacznie...
Na razie czas między karmieniami się skrócił z 3-4 h na 1,5-2 ... i nie ma znaczenia czy to dzień czy noc 🙈

reklama
To ja nie mogę córce wytłumaczyć że doba ma 24 h, bo ona sobie 6h sen przesuwa co dzień to później. Jeszcze nie dawno wypadało to w nocy, ale to się tak się przesuwa i przesuwa. Dziś wpadło o 8 rano. 😵 Przed tym dłuższym snem ma najdłuższy czas aktywności i potrafi nie spać z 5h ciągiem i tylko wpadać w takie mikrodrzemki. No cóż nadrabiam zaległości czytelnicze.

Haha dwie Heleny się zgrały ...
Nasza je co 1,5 max 2 h...w nocy tez 🤦‍♀️ Nie wiem kiedy to się unormuje
Też mnie męczy już to karmienie. Jakby byla butla to może wymienialibyśmy się z mężem w nocy na karmienie a tak to codziennie nieprzespana noc. Ale znowu bip pełnych piersi też jest niefajny.

Ufff i już po chrzcinach. Malutka była bardzo dzielna i w sumie wszystko się udało. Goście dopisali. Mała od świat zaliczyła tyle wrazen ze starczyłoby na miesiąc dla takiego malucha. Ale teraz na trzy tygodnie spokoj a potem wyjazd na ferie i narty :) się będzie działo ;)

Też mnie męczy już to karmienie. Jakby byla butla to może wymienialibyśmy się z mężem w nocy na karmienie a tak to codziennie nieprzespana noc. Ale znowu bip pełnych piersi też jest niefajny.
A nie myślałaś żeby spróbować odciągać? Może wtedy chociaż jedno nocne karmienie mógłby przejąć mąż a ty byś odespala chociaż troszkę?
Nam tak po ciężkim tygodniu pomogła moja mama jak u niej byliśmy i przejęła jedno nocne karmienie. Wtedy 6h snu bez przerwy było zbawienne 😆

A nie myślałaś żeby spróbować odciągać? Może wtedy chociaż jedno nocne karmienie mógłby przejąć mąż a ty byś odespala chociaż troszkę?
Nam tak po ciężkim tygodniu pomogła moja mama jak u niej byliśmy i przejęła jedno nocne karmienie. Wtedy 6h snu bez przerwy było zbawienne 😆
Myślałam, ale jak mały nie je dłużej niż 2 godziny to leje mi się z piersi i wszystko jest mokre i też bolą jak są przepełnione. Poza tym nie wiem ile mililitrow musiałabym odciągnąć.

Myślałam, ale jak mały nie je dłużej niż 2 godziny to leje mi się z piersi i wszystko jest mokre i też bolą jak są przepełnione. Poza tym nie wiem ile mililitrow musiałabym odciągnąć.
Moja ma teraz skończone 5 tygodni i z tego co wyczytałam powinna zjadac ok. 100ml. Raz zjadła 90 raz 110 i dała znak że więcej nie chce.
Tylko nie można tego odciągać na raz, najlepiej odciągać po karmieniu, z tej piersi co się karmiło-zbiera się wtedy po 20ml, ale nie rozkręca się dodatkowo laktacji.

reklama
Do góry