reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny kiedy pierwszy raz weszłyście z dziećmi do sklepu? Brakło mi mleka do kawy a partner wróci dopiero po 17.... Umrę bez kawy 👀

reklama
To moja kluska jak ją dziś ważyłam to równo 5 kg, więc już ponad 2 kg przybrała w 6 tygodni.😨 Całe szczęście już w tym tygodniu nie przybrała tak dużo jak w poprzednich.
Wow ale tempo! Słodka kluseczka na pewno :)))
U mnie wszystkie dzieci tak ok 45ego centyla z waga zawsze wiec nie oczekuje nic więcej od małej. Jak od linijki mamy 25 gr dziennie średnio.

Tez jestem ciekawa. @!andzia daj znać jak możesz. U mnie powiedział ze te problemy czesto wynikają ze wzmożonego lub osłabionego napięcia i on jest w stanie takie rzeczy wypracować z dzieckiem ale jakby problem był innej natury to kieruje rodzica z powrotem do pediatry. Oceniając Zosię powiedział ze wg niego ta jedna wizyta wystarczy i ja odblokuje. No i tak było póki co.

Jeśli chodzi o szczepienia to kieruje się opinia pediatry i kalendarzem szczepień.

Malutka dziś pobiła swój rekord - polozylam ja jak zawsze przed 21 a obudziłam o 5:20 bo mi już mleko uszami wychodziło :) to pewnie po szczepieniu odsypia :) ah no i ważymy już 4600. Cieszę się ze ładnie przybiera bo ostatnio się złościła przy piersi i myślałam ze może ma jakieś pleśniawka czy coś. Fajna pani pediatra bo jak jej o tym mowilam i mówię ze mleko na pewno jest bo ściskam i leci a ona taka zła (choć wraca na pierś) a pani doktor mówi ze jeśli coś z dzidziusiem się dzieje to myśl o tym ze coś jest z mlekiem nie tak powinna być ostatnia a nie pierwsza :)

U nas dzisiaj też był rekord spania, od północy do 5, co prawda niestety po butelce, ale i tak wszyscy się wyspali... A jak Malutka po szczepieniu?

Dzięki! Któraś pisała o tym, że składa dzieciątko do leżaczka, stawia na środku i może cokolwiek zrobić. Robiłam tak przy córce 10 lat temu i zapomniałam i tym! Dziś spróbowałam na młodym, ale w foteliku bo nie mamy leżaczka i rzeczywiście polezal chwilę! Chyba lepiej im jak z dolu patrzą bo widza więcej niż sufit 😋 dzięki 🙂

Wow ale tempo! Słodka kluseczka na pewno :)))
U mnie wszystkie dzieci tak ok 45ego centyla z waga zawsze wiec nie oczekuje nic więcej od małej. Jak od linijki mamy 25 gr dziennie średnio.
Ona będzie ciągła poza normy za pewne jak syn oboje urodzeni między 25 a 50 centylem, a potem waga i wzrost szybko do góry na 75 centyl, a po roku na 97. Mój syn trochę taki 4 latek w ciele 8latka. Co niestety nie jest fajne, bo wszyscy z góry traktują go jak dziecko opóźnione w rozwoju.

U nas zaczynaja się problemy z brzuszkiem i kupą.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.
Poza tym w poniedziałek jesteśmy umówione do osteopaty - czekamy już 2 tygodnie na wizytę...mam coraz większą listę pytań i coraz większe oczekiwania co do tej wizyty 😂

Dodatkowo czekam dziś na chustę i mamy zamiar zacząć się motać - czy któraś z Was nosi swojego maluszka w chuście?

Co do ginekologa - ja trafiłam do swojego 2 tygodnie po porodzie (bo wyczułam wałek nad cięciem i pojechałam pokazać)...i on wtedy sprawdził mi od razu wszystko - powiedział ze widział co chciał i teraz mam przyjść na wiosnę dopiero 😂 o antykoncepcję się nie pytał ...ale my nie będziemy używać...zajście w ciąże w naszym przypadku trochę trwało, a chcielibyśmy w miarę szybko mieć kolejne dziecko.
Ja nosiłam córkę w chuscie, ale mi osobiście było niewygodnie i bałam się ze mi wypadnie 😂(chociaż wiem, że to niemożliwe).

reklama
Oczy
Mi dwóch pediatrow mówiło zupełnie inaczej, że są czystsze i że właśnie powikłań mniej. Zresztą cała reszta Europy szczepi tymi 6w1, myślicie, że gdyby były gorsze to by ich używali?
Oczywiście, że by nie używali ale mi np tłumaczono ze po 3 różnych wkłucia Ch latwiej dojść po którym wystąpiło powikłanie. Po takiej 6w1 jest to w zasadzie prawie niemożliwe.. Ale nie jest powiedziane, że w takim razie 6w1 jest gorsze bo jak wiadomo powikłanie to może być równie dobrze po wit D 🤷‍♀️. Tj to ktoś kiedyś mi powiedział - biorąc leki przeciwbólowe nie czytamy w ulotce jakie może spowodować skutki uboczne tylko je bierzemy i tak samo jest tutaj. Wg mnie bez względu na to która szczepionka szczepimy, każdy wybór jest dobry bo wogole szczepimy.

Do góry