reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

U mojego synka też ropieje oczko. Dostał kropelki z antybiotykiem i na chwilę pomogło, a od dzisiaj znów ropa. Za tydzień szczepienie i nie wiem czy można. Jak coś pomoże u Twojego synka to daj znać.
Dostaliśmy skierowanie do okulisty i mamy kropić dalej. Umówiliśmy się z luxmedu do okulisty , bo na NFZ odległe terminy.

reklama
A jeśli chodzi o mój kręgosłup. Zrobiłam rtg i tomograf zostanie mi sam rezonans
Dostałam leki przeciwzapalne zeby nie faszerować się ketonal em. Może być to też związane z ugryzieniem kleszcza lub choroba skóry która mam a może wpłynąć na stawy.. Szukamy dalej przyczyny.. Szkoda, że leci taka mrzawka dzisiaj bo przy takiej temp na plusie to wyszłabym z małym złapać powietrza.

Co do braku kupek
1. Masaż brzuszka od klatki piersiowej do narządów
2. Masaż brzuszka okrężnymi ruchami w tj wskazówki zegara
3. Ciepłe termofor ki na brzuszek ale przez pieluszkę albo ubranko - nigdy bezpośrednio na brzuszek zeby nie poparzyć malucha
4. Delikatny napar z rumianku
5. Czopek glicerynowy dla dzieci
6. Wiaterek
7. Podawanie wody
8. OSTATNIE PO KONSULTACJI Z LEKARZEM - wlewka proteinowa (coś jak lewatywa działa przeczyszczająco)

My za to walczymy z kołkami po nutritonie który odstawiłam. Kupy zrobiły się zbite "plastelina) i zauważyłam bóle brzuszka. Zmieniamy też mleko z COMBIOTIK na comfort. I będę obserwować. Szczepienie 28. Jestem po wiz położnej ostatniej 😭😂😂 i po gineksie. Wszystko ok ale po 1 miesiączce mam zacząć brać tabsy anty których brać nie chce. Czy któraś która była już u ginekologa dostała takie same zalecenia?
U nas zaczynaja się problemy z brzuszkiem i kupą.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.
Poza tym w poniedziałek jesteśmy umówione do osteopaty - czekamy już 2 tygodnie na wizytę...mam coraz większą listę pytań i coraz większe oczekiwania co do tej wizyty 😂

Dodatkowo czekam dziś na chustę i mamy zamiar zacząć się motać - czy któraś z Was nosi swojego maluszka w chuście?

Co do ginekologa - ja trafiłam do swojego 2 tygodnie po porodzie (bo wyczułam wałek nad cięciem i pojechałam pokazać)...i on wtedy sprawdził mi od razu wszystko - powiedział ze widział co chciał i teraz mam przyjść na wiosnę dopiero 😂 o antykoncepcję się nie pytał ...ale my nie będziemy używać...zajście w ciąże w naszym przypadku trochę trwało, a chcielibyśmy w miarę szybko mieć kolejne dziecko.

U nas zaczynaja się problemy z brzuszkiem i kupą.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.
Poza tym w poniedziałek jesteśmy umówione do osteopaty - czekamy już 2 tygodnie na wizytę...mam coraz większą listę pytań i coraz większe oczekiwania co do tej wizyty 😂

Dodatkowo czekam dziś na chustę i mamy zamiar zacząć się motać - czy któraś z Was nosi swojego maluszka w chuście?

Co do ginekologa - ja trafiłam do swojego 2 tygodnie po porodzie (bo wyczułam wałek nad cięciem i pojechałam pokazać)...i on wtedy sprawdził mi od razu wszystko - powiedział ze widział co chciał i teraz mam przyjść na wiosnę dopiero 😂 o antykoncepcję się nie pytał ...ale my nie będziemy używać...zajście w ciąże w naszym przypadku trochę trwało, a chcielibyśmy w miarę szybko mieć kolejne dziecko.
Hej .. i co ci ginekolog powiedział na ten wałek???u mnie też jest opuchniety wałek a wizytę mam dopiero w styczniu na początku

Ja nosze mała po domu w nosidelku ergo baby które mam jeszcze po chłopcach. Niecodziennie i nie dłużej niż godzinę tylko jak jest totalna mamoza i nie chce sama spać. Jeszcze tak na ulice to bym z nią w tym nie wyszła bo po pierwsze miałabym problemy z ubraniem a po drugie wózek dla nas wygodniejszy.

Do pediatry czy właśnie osteopaty? Bo jestem ciekawa czy pomoże jak u nas. Trzymam kciuki ze znajdziecie sposób!0
Byliśmy o osteopaty.
Powiedziała co mamy robić w domu jak będzie płakał. Mamy odmówić szczepienie, bo mieliśmy iść we wtorek. Że jeśli teraz tak płacze to po szczepieniu będzie jeszcze gorzej.

Byliśmy o osteopaty.
Powiedziała co mamy robić w domu jak będzie płakał. Mamy odmówić szczepienie, bo mieliśmy iść we wtorek. Że jeśli teraz tak płacze to po szczepieniu będzie jeszcze gorzej.
Ale wymasowala go? Ciekawe z tym szczepieniem.
My dziś po hexa i Rota. Na razie jest bardziej senna. Niestety nie było dziś kupki wiec brzuszek ja boli ale mam nadzieje ze jeszcze pójdzie przed nocą :))

Do pediatry czy właśnie osteopaty? Bo jestem ciekawa czy pomoże jak u nas. Trzymam kciuki ze znajdziecie sposób!0

Ale wymasowala go? Ciekawe z tym szczepieniem.
My dziś po hexa i Rota. Na razie jest bardziej senna. Niestety nie było dziś kupki wiec brzuszek ja boli ale mam nadzieje ze jeszcze pójdzie przed nocą :))
Tak, pół przespał a pół przepłakał. Taki biedny był aż się zanosił :(

Tak, pół przespał a pół przepłakał. Taki biedny był aż się zanosił :(
U nas tez płakała bardzo dopiero na ostatnie 10 minut się zrelaksowala a potem była taka fajna wyluzowana ze nawet się ja inaczej trzymało :) mam nadzieje ze przyniesie u was rezultaty! Coś mówiła czy macie chodzić częściej? Regularnie?

reklama
A powiedzcie mi dziewczyny, w jakim konkretnie celu wy stwierdzilyscie żeby wybrać się do osteopaty a nie np fizjoterapeuty?? Bo ja dzisiaj bylam w poradni preluksacyjnej i powiedziała mi babeczka ze przed osteopatą i fizjoterapeutą najlepiej żebym poszla do neurologa - cc I Mały mocno owinięty pepowiną ale 10/10 pkt

Do góry