reklama
Unficzka
Fanka BB :)
Biorę 4 tabletki dziennie, czyli 400mg jonów magnezu. W tych tabletkach jest w formie cytrynianu - najlepiej przyswajalnej postaci. Cena w aptece DOZ najlepsza [emoji6]Tak skorcze w nogach. A ile tego bierzesz może ja poprostu za mało tego magnezu biorę [emoji848]
Ogólnie to magnez w tabletkach słabo się przyswaja. My moczymy stopy, albo bierzemy kąpiel z chlorkiem magnezu, bo przez skórę się lepiej wchłania. Kiedyś w aptece nam tak poleciła jedna farmaceutka i mój mąż dzięki temu przestał się męczyć.
Jem teraz mniej na raz chleba . Potem sobie dojadam. Dzięki temu lepiej się czuje.Nabiał jest ponoc dobry w późniejszych posiłkach nie na śniadanie tak czytałam. ..i wsumie ja odrazu za serki na śniadanie podziękowałam a ty nadal z tym pieczywem masz kłopot?po każdym chlebku masz wysoki cukier??
Ja nie zapisuje ( jeszcze) ale ja mam bardzo powtarzalne posiłki wsumie sama jak narazie robie sobie "dietke" sprawdzam co mogę a od czego podnosi mi się cukier ...na zasadzie metoda prób i błędów. .. i posiłki nawet teraz co 2.5 godziny zależy jak mi się organizm domagaZapisujecie codziennie to co jecie czy macie ułożony jadłospis? I faktycznie przerwy między posiłkami 3 godziny?
Ja wsumie chleba to widzialam w tych dietach co od położnej dostałam to bardzo dużo możemy jesc aż się zdziwilam ... ja jem na śniadanie i czasem jak mam drugie śniadanie jakieś owoce albo jogurt to tez kawałek zjem nawet suchego i czasem na kolacje ... ale w tych dietach to widzialam ze prawie do każdego posiłku poza obiadem to jest chlebekJem teraz mniej na raz chleba . Potem sobie dojadam. Dzięki temu lepiej się czuje.
Ostatnia edycja:
Mi diabetolog powiedział że nie trzeba robić tak dużo posiłków, ale ja czuję że tak mi lepiej i cukier lepszy. Tak czy siak co rusz muszę coś małego zjeść, między większymi posiłkami. No i nie zapisuje co jem. Zdaje sobie sprawę z tego co mi zawyża cukier jak na razie. No i nie jem nic przetworzonego. Staram się jeść tak jak mi lekarz kazał dużo mięsa i surowych warzyw, do tego nabiał bez laktozy, chleb ciemny i owoce z niskim ig lub mało na raz.Zapisujecie codziennie to co jecie czy macie ułożony jadłospis? I faktycznie przerwy między posiłkami 3 godziny?
Też tak mam przykładowy jadłospis obejmuje 6 posiłków i w kazdym prawie chleb. Chociażby kromkę, ale wcisną.My wsumie chleba to widzialam w tych dietach co od położnej dostałam to bardzo dużo możemy jest aż się zdziwilam ... ja jem na śniadanie i czasem jak mam drugie śniadanie jakieś owoce albo jogurt to tez kawałek zjem nawet suchego i czasem na kolacje ... ale w tych dietach to widzialam ze prawie do każdego posiłku poza obiadem to jest chlebek
Ja się śmiałam ze wcześniej mniej nawet jadłam jak teraz przy tej diecie cukrzycowej ....tzn. jem podobnie ale teraz wydaje mi się ze jeszcze bardziej jestem najedzonaTeż tak mam przykładowy jadłospis obejmuje 6 posiłków i w kazdym prawie chleb. Chociażby kromkę, ale wcisną.
a ja właśnie dzisiaj miałam iść na dobę do szpitala na powtórzenie krzywej i juz byłam na oddziale i zostałam wypisana bo się niestety przeziebilam i mam dość ostry kaszel ..i krzywa za dwa tygodnie ...miałam szybka wizytę na oddziale hehe
reklama
Mi dietetyków zabronił owoców i nabiału po 16:00, powiedział ze właśnie rano jest najlepiej.Nabiał jest ponoc dobry w późniejszych posiłkach nie na śniadanie tak czytałam. ..i wsumie ja odrazu za serki na śniadanie podziękowałam a ty nadal z tym pieczywem masz kłopot?po każdym chlebku masz wysoki cukier??