reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Kurde wizytę mam za tydzień u mojego ginekologa. Myślałam, że w Medicover uda mi się umówić teleporadę, ale najbliższy termin też dopiero w poniedziałek. Długo czeka się na termin u diabetologa? Bo chyba tej insuliny ginekolog nie przepisuje?
Najważniejsze byś miała z poradni diabetologicznej glukometr, byś mogła kontrolować co Ci szkodzi, a co nie. Insuliny na wszelki wypadek nie zapisują, bo niedocukrzenie też źle wpływa na nasz organizm.

reklama
Najważniejsze byś miała z poradni diabetologicznej glukometr, byś mogła kontrolować co Ci szkodzi, a co nie. Insuliny na wszelki wypadek nie zapisują, bo niedocukrzenie też źle wpływa na nasz organizm.
Strasznie się wczoraj przestraszyłam jak zobaczyłam, że mam takie wysokie te wyniki glukozy. U mnie z dietą będzie bardzo ciężko. Po ostatnim poronieniu robiłam badania genetyczne również na celiakie i wyszła mi mutacja genu odpowiedzialnego za celiakie i nie jem glutenu. A teraz doszła jeszcze cukrzyca. Nie wiem co moge już jeść.... Najgorsze to że przy cukrzycy owoców nie można a ja jem codziennie w dużych ilościach. 😥😥😥

Strasznie się wczoraj przestraszyłam jak zobaczyłam, że mam takie wysokie te wyniki glukozy. U mnie z dietą będzie bardzo ciężko. Po ostatnim poronieniu robiłam badania genetyczne również na celiakie i wyszła mi mutacja genu odpowiedzialnego za celiakie i nie jem glutenu. A teraz doszła jeszcze cukrzyca. Nie wiem co moge już jeść.... Najgorsze to że przy cukrzycy owoców nie można a ja jem codziennie w dużych ilościach. 😥😥😥
Można jeść owoce a nawet trzeba, ale w mniejszych ilościach na raz. Co szkodzi a co nie z owoców należy sobie wypracować glukometrem. Mi bardziej cukier skacze po pieczywie i nabiale niż po owocach. No i teraz jem dużo orzechów, zastępują mi słodycze.

Mi po owocach w ogóle cukier nie skacze, ale można je jeść tylko do 16:00
Wiec godzinę po śniadaniu już wcinam jabłka, nektarynki, arbuza, czereśnie itp.
oczywiscie w umiarkowanych ilościach :)

A długo czekałyście na wizytę do tego diabetologa? Skierowanie wystawia ginekolog czy lekarz rodzinny?
Ja zadzwoniłam do swojego poz do internisty za radą dziewczyn tutaj i poprosiłam o skierowanie. Tak jest najszybciej, bo prywatnie były straszne kolejki, a tak to dostajesz skierowanie pilne i muszą Ci dać wizytę w ciągu 7 dni. Ja miałam już po 3. No i wizyty prywatne za 150 zł ustawiają co 5 minut, a mi lekarz na nfz z pielęgniarka zajęli po 20 minut u każdego.

Można owoce ale odpowiednie o niskim indeksie glikemicznym .... nie martw się będzie dobrze orgraniem się "oswoi" z tematem ....
Bardzo nas dużo z cukrzyca ciazowa aż w szoku jestem

Można jeść owoce a nawet trzeba, ale w mniejszych ilościach na raz. Co szkodzi a co nie z owoców należy sobie wypracować glukometrem. Mi bardziej cukier skacze po pieczywie i nabiale niż po owocach. No i teraz jem dużo orzechów, zastępują mi słodycze.
Nabiał jest ponoc dobry w późniejszych posiłkach nie na śniadanie tak czytałam. ..i wsumie ja odrazu za serki na śniadanie podziękowałam 😊😊a ty nadal z tym pieczywem masz kłopot?po każdym chlebku masz wysoki cukier??

reklama
Rozumiem, że skurcze nóg nie macicy? U mnie wszystko przeszło po Magne B6 Forte, a oprócz tego pije codziennie dwa litry wody Muszynianki (jak kiedyś sprawdzałam to miała największą zawartość magnezu). I muszę przyznać, że od kiedy mój poziom magnezu wreszcie mieści się w normie to i zmęczenie odczuwam mniejsze, więc same plusy (no chyba, że nie śpię pół nocy bo tak męczy mnie zgaga to wtedy już nic nie pomoże [emoji849]).
Tak skorcze w nogach. A ile tego bierzesz może ja poprostu za mało tego magnezu biorę 🤔

Do góry