Tak. Ja poprosiłam rodzinnego na tele o pilne skierowanie do diabetologa i miałam wizytę już za 3 dni.Ja właśnie czekam na kolejne pobranie po glukozie. Czyli jak wyniki będą złe to lekarz mnie wyśle do diabetologa tak?
reklama
Ja.mama
Fanka BB :)
Myślę, że jeśli nie jesz ich tonami to można raz na jakiś czas sobie pozwolić ...Myślisz ze te wszystkie słodycze w sklepach „bez cukru” są ok? Bo właśnie bałam się kupić ostatnio a tak mnie ciągnie do czekolady ze aż mi się ręce trzęsą
Na pewno w przypadku cukrzycy są dużo lepsze składem niż zwykle słodycze.
Ja zurawine i tak jem mimo cukrzycy...na drogi moczowe jest dobra ... a po zurawinie widzę ze cukier mam dobryDołączam do grona słodkich ciężarówek...
Wczorajsza krzywa cukrowa: 77/202/170 :/
No i baj baj moje czekolady z migdałami, lody, żelki, suszone żurawiny, jogurciki ♀
cale szczęście, że istnieją słodycze dla cukrzyków
MiśZielinka
Dołączam swoją, może będzie jaśniejsza niż ta pisana długopisem Brakuje tam płatków mydlanych albo proszku ale wydaje mi się, że wszystko jest. Rozm nie pisałam bo bd kupować wszystko 56-62 wolę większe niż za małe.
Taguje #listawyprawkowa
Taguje #listawyprawkowa
Załączniki
Najpierw dieta, jak nie da rady to insulina. No ale szok, że kolejna z nas ma cukrzycę.Moje wyniki dzisiejszej glukozy to 82/213/183. Wizytę u ginekologa mam za tydzień. Jutro zadzwonię do innego żeby dostać skierowanie do diabetologa. Myślicie, że dostanę od razu insulinę czy dieta czy jak to wygląda?
Smaily
Naprawdę, nie sądziłam że to taka powszechna przypadłość ciążowa. Ja idę na krzywą cukrową za 2 tygodnie, w poprzednich ciążach nie miałam, zobaczymy co u mnie będzieNajpierw dieta, jak nie da rady to insulina. No ale szok, że kolejna z nas ma cukrzycę.
Kurde wizytę mam za tydzień u mojego ginekologa. Myślałam, że w Medicover uda mi się umówić teleporadę, ale najbliższy termin też dopiero w poniedziałek. Długo czeka się na termin u diabetologa? Bo chyba tej insuliny ginekolog nie przepisuje?
EmiD
Dziewczyny pomocy. Takie skurcze mnie w nocy dopadają ze spac nie idzie. 2 razy zapomniałam magnezu i odrazu takie skurcze a gdzie do końca a i ta senność mnie dopadła nie mówiąc już o braku pamięci. Nic co naturalne mi do gardła nie podchodzi cacao czekolada nawet banany mi nie smakują wizyte mam 23.08 szybciej do położnej sie dodzwonię. Ma któraś taki problem jak ja
reklama
Unficzka
Rozumiem, że skurcze nóg nie macicy? U mnie wszystko przeszło po Magne B6 Forte, a oprócz tego pije codziennie dwa litry wody Muszynianki (jak kiedyś sprawdzałam to miała największą zawartość magnezu). I muszę przyznać, że od kiedy mój poziom magnezu wreszcie mieści się w normie to i zmęczenie odczuwam mniejsze, więc same plusy (no chyba, że nie śpię pół nocy bo tak męczy mnie zgaga to wtedy już nic nie pomoże [emoji849]).Dziewczyny pomocy. Takie skurcze mnie w nocy dopadają ze spac nie idzie. 2 razy zapomniałam magnezu i odrazu takie skurcze a gdzie do końca a i ta senność mnie dopadła[emoji2356] nie mówiąc już o braku pamięci. Nic co naturalne mi do gardła nie podchodzi cacao czekolada nawet banany mi nie smakują [emoji849] wizyte mam 23.08 szybciej do położnej sie dodzwonię. Ma któraś taki problem jak ja [emoji53]