reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Na pappe będę czekać 2/3 tygodnie
Ale mam wynik krwi i moczu. W moczu liczne bakterie i leukocyty 3-5. Biorę urosept i chyba kupię sobie sok żurawinowy.. Pije teraz sok grejpfrutowy bo to też podobno pomaga.. Wizyta 28.05 więc dopiero za 2 tygodnie 😐

reklama
Rzeczywiście miałaś powiedziane, że będzie chłopak a urodziła sie dziewczynka? Mi lekarz powiedział, że będzie chłopak i ja już zaczęłam pokój urządzać - w mojej glowie oczywiście 🤭🤭🤭. Ale faktycznie z tym to jeszcze różnie może być. Może faktycznie nie będę się w 100% nastawiać na tego chłopaka 😊

Przez 2 usg te prenatalne był chłopak na ostatnim było już widać dziewczynkę i ostatecznie została dziewczynka. Dlatego uważam, że niema co się narazie nastawiać bo jest bardzo wcześnie.

Ale mam wynik krwi i moczu. W moczu liczne bakterie i leukocyty 3-5. Biorę urosept i chyba kupię sobie sok żurawinowy.. Pije teraz sok grejpfrutowy bo to też podobno pomaga.. Wizyta 28.05 więc dopiero za 2 tygodnie 😐
Polecam witamime C w dużych dawkach odkąd zaczęłam stosować na dobre pożegnałam problemy z pęcherzem.

Ja to liczę aby zdrowe chociaż nie powiem cicho chcieli byśmy pierwsza dziewczynke :) nawet sukienki mi się po nocach śnią :) lekarz w 13+5 nawet nie powiedział co może być tzn 50)50 bo mówi że za wcześnie chociaż liczyłam że jednak coś zauważy :)

Ja pije od 2 miesięcy codziennie mały kieliszek żurawiny (sok 100%). Nie mam żadnych bakterii ani innych złych parametrów moczu. Przed badaniem na 4-5 dni w przód odstawiam żurawinę i Wit.C.
W pierwszej ciazy ciągle miałam coś... A to bakterie, a to leukocyty, a to krew.
Więc myślę że zurawinka spełnia swoje zadanie:)

Dziewczyny.
Zbliża się sezon grilli, spotkań z rodzina czy znajomymi, albo poprostu letni w który często sięgamy po różne napoje.

Chce poruszyć z ciekawości kontrowersyjny temat.
Czy sięgnięcie i co sądzicie o piwach lub winach bezalkoholowych?

Swojego czasu pamiętam jak byłam w ciąży z córką i było takie piwo bezalkoholowe baviaria. Teraz też przyznaje, że ze względu na radość z badań miałam ochotę kupić szampana cin cin free.. Ale się zawahałam.

A jakie jest wadze zdanie?
Bo z tego co widzę internet jest poróżniony a "mama ginekolog" niby mówi, że można.

Zapraszam do dyskusji 🙂

Ja to liczę aby zdrowe chociaż nie powiem cicho chcieli byśmy pierwsza dziewczynke :) nawet sukienki mi się po nocach śnią :) lekarz w 13+5 nawet nie powiedział co może być tzn 50)50 bo mówi że za wcześnie chociaż liczyłam że jednak coś zauważy :)

Powiem Ci szczerze, że ja też chcę tylko żeby ten czas szybko zleciał i dzidziuś urodził się cały i zdrowy.. Ale z drugiej strony chyba podczas badania załącza się coś takiego, że ciekawość bierze górę 😂🙈

Rzeczywiście miałaś powiedziane, że będzie chłopak a urodziła sie dziewczynka? Mi lekarz powiedział, że będzie chłopak i ja już zaczęłam pokój urządzać - w mojej glowie oczywiście 🤭🤭🤭. Ale faktycznie z tym to jeszcze różnie może być. Może faktycznie nie będę się w 100% nastawiać na tego chłopaka 😊
To zależy gdzie robisz ale jak oceniał Cię Wielgos i powiedział to bardzo bym się zdziwiła jakby nie trafił :) Nocun moich chłopców bezbłędnie rozpoznawała zawsze. Dużo zależy od sprzętu. Tutaj jest przykład dziewczynki z mojego brzucha. Ten zalążek penisa lub łechtaczki jest albo stojący ale leży prawie prostopadle do kregoslupa i wtedy jest dziewczynka jak tutaj. Zdjęcia chłopców pokazują ze ten kikutek prawie pod katem prostym się układa wzgl kręgosłupa. Jeśli masz takie ujęcie to możesz sprawdzić ale nie mam aż tak wyraźnego z poprzednich chłopięcych ciąż. Faktycznie na sieci można znaleźć porównania.
Jeśli słyszałam o pomyłkach to raczej w stronę ze dziewczynka nagle urodziła się chłopcem. Nie zazdroszczę bo fajnie mieć pewność i się jakos mentalnie przygotować. Choć nie każdy tego potrzebuje. Nawet zazdroszczę takim ludziom co umieliby się powstrzymać przed dowiedzeniem się :) to musi być niesamowite przeżycie :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 83
Dziewczyny.
Zbliża się sezon grilli, spotkań z rodzina czy znajomymi, albo poprostu letni w który często sięgamy po różne napoje.

Swojego czasu pamiętam jak byłam w ciąży z córką i było takie piwo bezalkoholowe baviaria. Teraz też przyznaje, że ze względu na radość z badań miałam ochotę kupić szampana cin cin free.. Ale się zawahałam.

Bo z tego co widzę internet jest poróżniony a "mama ginekolog" niby mówi, że można.

Zapraszam do dyskusji 🙂
Bezalkoholowe w sensie 0% jest bezpieczne. Ja przy właściwej okazji laduje z kieliszkiem cin cin free

reklama
Dziewczyny.

Zapraszam do dyskusji 🙂
Ja odpuszczam ;) zastępuję wodą

Do góry