reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Ale od 1 do 4 tygodni jesteś W pierwszym miesiącu ciąży a od 5 tygodnia jesteś już W drugim miesiącu ciąży mimo że jest rozpoczęty a nie skończony 🙈 w drugim czyli w trakcie.

Czyli jutro mam 5+1 to powiem ze jestem w szóstym tygodniu ciąży. Bo on trwa. Tak to rozumiem 😅

Ja cały czas szukam odpowiedzi na trudne pytanie - czy czuje się gorzej jak nic nie zjem, czy jednak jak coś zjem. I kurcze nie wiem. Tak źle i tak niedobrze.
Hello my friend 👋🏼 Ja aktualnie schudłam 1kg, jeszcze tylko 1,5 i zejdę do wagi sprzed pierwszej ciąży, co było niemożliwe bez tej ciąży jak widać 🤡

Tak powiedział mi lekarz, nie znam się. Usunę poprzedni komentarz. Miałam już wtedy betę pewnie ok 8000

To twoja pierwsza ciąża .
Normalne że jeszcze nie do końca ogarniasz i jak najbardziej masz do tego prawo .
Wiadomo że każda chce jak najszybciej zobaczyć zarodek i serduszko no ale biologii nie przeskoczymy 😃

Jesteś dopiero w 5 tyg 😀
Na zarodek i serduszko masz jeszcze czas 😊
Na spokojnie 😊

dla mnie to logiczne że jeśli skończył się np. 5 tydzień i jesteś w 5+2 tzn że jesteś po skończonym piątym tygodniu i trwa właśnie szósty..
dzisiaj według poniedziałkowego USG mam 6+3, zgodnie z OM mam 6+6 i mówię, że jestem w 7 tygodniu ciąży (bo trwa 7 tydzień właśnie) 😃😃

Ale od 1 do 4 tygodni jesteś W pierwszym miesiącu ciąży a od 5 tygodnia jesteś już W drugim miesiącu ciąży mimo że jest rozpoczęty a nie skończony 🙈 w drugim czyli w trakcie.

Czyli jutro mam 5+1 to powiem ze jestem w szóstym tygodniu ciąży. Bo on trwa. Tak to rozumiem 😅
Ogólnie tak jest jak mówisz. Jeden lekarz też będzie o tym pisał 6 tydzień a drugi 5 tydzień obie formy są ok. Ważne żeby przyjąć jedna :)

Ja to w ogóle czytałam że pierwszy miesiąc to jest od 1 do 6 tygodnia, drugi miesiąc od 7 do 11 tygodnia.. ;)
Żeby te 2 tygodnie od okresu się zgubiły gdzieś, bo wtedy na pewno nie było ciąży.
A przecież 40 tygodni to 10 miesięcy, a ciąża trwa 9

reklama
Do góry