reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Ale od 1 do 4 tygodni jesteś W pierwszym miesiącu ciąży a od 5 tygodnia jesteś już W drugim miesiącu ciąży mimo że jest rozpoczęty a nie skończony 🙈 w drugim czyli w trakcie.

Czyli jutro mam 5+1 to powiem ze jestem w szóstym tygodniu ciąży. Bo on trwa. Tak to rozumiem 😅

Ja cały czas szukam odpowiedzi na trudne pytanie - czy czuje się gorzej jak nic nie zjem, czy jednak jak coś zjem. I kurcze nie wiem. Tak źle i tak niedobrze.
Hello my friend 👋🏼 Ja aktualnie schudłam 1kg, jeszcze tylko 1,5 i zejdę do wagi sprzed pierwszej ciąży, co było niemożliwe bez tej ciąży jak widać 🤡

Tak powiedział mi lekarz, nie znam się. Usunę poprzedni komentarz. Miałam już wtedy betę pewnie ok 8000

To twoja pierwsza ciąża .
Normalne że jeszcze nie do końca ogarniasz i jak najbardziej masz do tego prawo .
Wiadomo że każda chce jak najszybciej zobaczyć zarodek i serduszko no ale biologii nie przeskoczymy 😃

Jesteś dopiero w 5 tyg 😀
Na zarodek i serduszko masz jeszcze czas 😊
Na spokojnie 😊

Ale od 1 do 4 tygodni jesteś W pierwszym miesiącu ciąży a od 5 tygodnia jesteś już W drugim miesiącu ciąży mimo że jest rozpoczęty a nie skończony 🙈 w drugim czyli w trakcie.

Czyli jutro mam 5+1 to powiem ze jestem w szóstym tygodniu ciąży. Bo on trwa. Tak to rozumiem 😅
Ogólnie tak jest jak mówisz. Jeden lekarz też będzie o tym pisał 6 tydzień a drugi 5 tydzień obie formy są ok. Ważne żeby przyjąć jedna :)

Ja to w ogóle czytałam że pierwszy miesiąc to jest od 1 do 6 tygodnia, drugi miesiąc od 7 do 11 tygodnia.. ;)
Żeby te 2 tygodnie od okresu się zgubiły gdzieś, bo wtedy na pewno nie było ciąży.
A przecież 40 tygodni to 10 miesięcy, a ciąża trwa 9

reklama
Do góry