reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A czy dałaś radę sama zinterpretować wyniki czy robił to Twój lekarz?
zastanawiam się po prostu czy są tam podane jakieś normy i wiadomo czy ma się tą trombofilię czy jest to bardziej skomplikowane? :)
U mnie wyglądało to tak, że były wypisane geny i opis czy dany gen jest prawidłowy czy nie. U mnie wyszedł tylko nieprawidlowo gen PAI-1. Wynik interpretował tylko mój ginekolog i przy tej jednej nieprawidłowej mutacji zalecił Acard juz w okresie starania się o dziecko a po pozytywnym teście od razu zastrzyki z heparyny. 🙂

reklama
U mnie wyglądało to tak, że były wypisane geny i opis czy dany gen jest prawidłowy czy nie. U mnie wyszedł tylko nieprawidlowo gen PAI-1. Wynik interpretował tylko mój ginekolog i przy tej jednej nieprawidłowej mutacji zalecił Acard juz w okresie starania się o dziecko a po pozytywnym teście od razu zastrzyki z heparyny. 🙂
U mnie tak samo.

Hej, ja zaczynam swoją przygodę z ciążą jak można tak to nazwać. Nie wiem gdzie się zwrócić.. pomyślałam że właśnie tu dostane kilka odpowiedzi. Ja mam termin na 18-21 listopad a caly czas boje się że bedzie coś złego jak mam się takiej mysli pozbyć? Np dzis trochę posprzątałam trochę przemeblowania oczywiście ja nie dźwigałam pomagała mi szwagierka bo siedzę sama w domku mąż dopiero niedługo wróci a jestem na l4 i ciężko samemu wysiedzieć na tyłku woec zabrałam się za porządki z ciuchami i nie tylko i jak tylko czułam się gorzej kładłam się lub siadałam ale pod koniec dnia boli mnie brzuch boje się że zrobiłam czegoś za dużo i strasznie się martwię. Bardzo chce mieć dzidziusia i nie wiem czy nie jestem nazbyt wrazliwa.. pomóżcie proszę:) Pozdrawiam !

Weszło mi w głowę i nie chce wyjść. Dziewczyna ma dziecko z autyzmem, spotkała swojego lekarza prowadzącego ciążę wygarnęła mu coś o prowadzeniu ciąży , lekarza tak to ruszyło że jej nagadał że odchudzała się w ciąży, że trafiała na oddział na kroplówki bo miała niedobory i trzeba było ją w szpitalu ratować, że on zajmował się jej brzuchem a za głowę nie odpowiada.
W większości przypadków nie mamy wpływu na to czy dziecko jest autystykiem. Rzeczywiście zły przebieg ciąży i ciężki poród ma wpływ według psychiatrów, ale najczęściej nie ma żadnego podłoża, a przypadki rosna lawinowo szczególnie wśród chłopców. Na jesień przerabialam ten temat. Mój syn też był obserwowany pod tym kątem ze względu na opóźniony rozwój mowy.

Jak się dziewczyny czujecie? Podobno na tym etapie już złe samopoczucie ustępuje. Ja jednak nadal niezbyt dobrze się czuje. Nadal jestem śpiąca i osłabiona. Niby więcej sił, a jak coś porobie to zaraz czuje zmęczenie. Wczoraj cały dzień głowa mnie bolała. Plamień już nie mam około tygodnia, ale boli mnie podbrzusze. W nocy 2 razy się przez to obudziłam, aż w końcu zażyłam nospe i zasnęłam. Też was pobolewa podbrzusze?
Ja się czuje różnie. W weekend miałam więcej energii i czułam się super, ale dziś od kiedy wstałam jest dramat. No ale wstawanie o 5:30 daje w kość, kiedy w nocy nie można zasnąć.

Jak się dziewczyny czujecie? Podobno na tym etapie już złe samopoczucie ustępuje. Ja jednak nadal niezbyt dobrze się czuje. Nadal jestem śpiąca i osłabiona. Niby więcej sił, a jak coś porobie to zaraz czuje zmęczenie. Wczoraj cały dzień głowa mnie bolała. Plamień już nie mam około tygodnia, ale boli mnie podbrzusze. W nocy 2 razy się przez to obudziłam, aż w końcu zażyłam nospe i zasnęłam. Też was pobolewa podbrzusze?
U mnie polepszyło się wraz z nadejściem 14 tygodnia. Dziś 15+3.
Mdłości i nudności pooooszly sobie, czasami tylko delikatnie mi niedobrze, sił jakby też mam coraz więcej. W końcu da się zyc:)

Macie problem z pryszczami, trądzikiem?
Mi wysypało twarz, głównie czoło i podbródek.
Konsultowała któraś z Was z dermatologiem bądź innym lekarzem jakieś masci bezpieczne w ciazy na trądzik?

reklama
Macie problem z pryszczami, trądzikiem?
Mi wysypało twarz, głównie czoło i podbródek.
Konsultowała któraś z Was z dermatologiem bądź innym lekarzem jakieś masci bezpieczne w ciazy na trądzik?
mnie trochę wysypało na twarzy. , No o włosy strasznie mi się przetłuszczają , czytałam o tym i to podobno wina hormonów

Do góry