Cześć dziewczyny, czytam wasze wpisy i skacze pod sufit z radości
gratuluję i cieszę się Waszym szczęściem
Ja byłam dzisiaj w poradni patologi ciąży i dzidzia ładnie rosnie, już nie mogę się doczekać a to dopiero 10t3d . 12.05 idę na krew a 18.05 USG prywatnie a 20.05 na NFZ.
W każdym razie mam krzywa cukrowa do powtórki bo babka mi dzis powiedziała że skoro badanie robiłam już będąc na diecie wynik jest zakłamany. Racja, ale moja diabetologii twierdzi że ta dieta to samo dobro. Ja jej co 2-3 h bo inaczej mnie mega ssie.
Pierwsze śniadanie jem ok 8 i jem jedna kromke chleba zytniego, odrobinę twarogu z jegurtem naturalnym, Ogórek, pomidor i jakaś Roszponka
II sniadanie : 200 ml kefiru z otrębami + borówki lub póki co mrożone truskawki
Przekąska : kanapka z pomidorem, rukola , Roszponka
Obiad : bardzo dużo griluje w piekarniku np cukinia, bakłażan, bataty, brokuły, papryka
Znalazłam super przepis na kotlety mielone z indyka bez smażenia bo z piekarnika
Jem też rybe (dorade) staram się raz w tygodniu, cielecine i kaczkę
Polecam czarny, brazowy odradzam biały bo ma wysoki IG
Kolacja i przekąski to raczej powielanie śniadań i przekąsek, staram się to urozmaicić
Słodycze zakazane ale można samemu piec wystarczy cukier zastąpić ksylitolem a zwykła make orkiszowa.
Owoce w bardzo małych ilościach z uwagi ma fruktozy, akurat nad tym boleje najbardziej bo kocham owoce
Można jest kiwi, grejfruta, pomarańcze, borówki, truskawka, małe jabłko
Zakazane : mango, banan zwłaszcza mocno dojrzały, winogrona
Chyba tyle
może się przyda ☺