Tak miałam przy tym pierwszym zestawie badań. Robię po raz pierwszy. Tyle że ja na pierwszą wizytę poszłam w 8 tyg. Kolejna jak miałam wyniki była w 11 tyg i miałam zrobić ta krzywa w tamtym tygodniu. Tylko 2 godziny z moim synem w punkcie pobran nie wiem jakbym wytrzymała. Muszę specjalnie jechać do innego miasta do rodziny by ktoś od rana go upilował. Mój mąż ma bardzo gorący okres w pracy z ktorego musimy korzystać, bo będziemy budować dom na jesień. No, ale ja mam teraz problemy organizacyjne.Mnie też pobolewai tak jak napisała @Kat9, to może być też oznaka gazów i po prostu jelita tak pracują
Ale też jeszcze zdarzają mi się takie bóle, raczej tępe, jakby ćmiło tam coś. A dzisiejszą noc też miałam niespokojną, w ogóle strasznie długo spałam, bo wstałam ok 11.00, a już znów jestem totalnie śpiąca. Ale u nas dziś taki pochmurny dzień, może dlatego
A co do jelit, to sama widzę, że czasami jak zjem coś co nie podpasuje, to takie bóle podbrzusza się pojawiają. I też mam prenatalne 12.05
W ogóle dziś mam 11t6d i tak chcę odetchnąć, bo od skończonego 12 tygodnia, jeśli do tej pory oczywiście wszystko było ok z maleństwem, to ryzyko poronienia spada do 1-2%
A glukozę miałaś podwyższoną od razy przy tym pierwszym zestawie badań do 10tyg? Bo ja już miałam wtedy robioną krzywą, wyszła ok i teraz na kolejną wizytę mam zrobić tylko mocz i morfologię. I właśnie zastanawiam się, czy też tak macie, czy glukozę też macie zlecaną za każdym razem?
reklama
hikari_ona
Fanka BB :)
To fakt, 2 godziny, jeszcze z dzieckiem na pewno byłyby trudneTak miałam przy tym pierwszym zestawie badań. Robię po raz pierwszy. Tyle że ja na pierwszą wizytę poszłam w 8 tyg. Kolejna jak miałam wyniki była w 11 tyg i miałam zrobić ta krzywa w tamtym tygodniu. Tylko 2 godziny z moim synem w punkcie pobran nie wiem jakbym wytrzymała. Muszę specjalnie jechać do innego miasta do rodziny by ktoś od rana go upilował. Mój mąż ma bardzo gorący okres w pracy z ktorego musimy korzystać, bo będziemy budować dom na jesień. No, ale ja mam teraz problemy organizacyjne.
hikari_ona
Dziewczyny, a pytanie trochę z innej beczki. Ma któraś z Was taką poduszkę? Ja mam taką w kształcie litery C, już stara - potrzebowałam po operacji nogi i teraz jest już trochę sflaczała, dlatego chcę kupić drugą. I zastanawiam się właśnie nad taką w kształcie litery "U". Ta moja jest fajna, ale coraz ciężej przekręca mi się z boku na bok. A ta wydaje się być wygodniejsza pod tym względem. Korzystała któraś z takiej?
Krakowianka89
Hej,Dziewczyny, a pytanie trochę z innej beczki. Ma któraś z Was taką poduszkę? Ja mam taką w kształcie litery C, już stara - potrzebowałam po operacji nogi i teraz jest już trochę sflaczała, dlatego chcę kupić drugą. I zastanawiam się właśnie nad taką w kształcie litery "U". Ta moja jest fajna, ale coraz ciężej przekręca mi się z boku na bok. A ta wydaje się być wygodniejsza pod tym względem. Korzystała któraś z takiej?Zobacz załącznik 1268174
Czytałam sporo o tych poduszkach i właśnie ta podobno jest najlepsza, zwłaszcza dla wysokich osób. Podobno nawet mozna na plecach w niej spac. Ja sie nie zdecydowałam bo troche mi sie za duża wydawała, że zupełnie bym sie od męża odgrodziła
Jestem po badaniu. Wszystko super. I już maleństwo inaczej się ułożyło i ma sporo miejsca. Z okresu mam 13 tydzień równy, a z usg wychodzi 13+4, więc za tydzień byłoby już za późno na to badanie. Bardzo się cieszę, kamień mi spadł z serca. No i będzie dziewczynka 

MiśZielinka
Dziewczyny, a pytanie trochę z innej beczki. Ma któraś z Was taką poduszkę? Ja mam taką w kształcie litery C, już stara - potrzebowałam po operacji nogi i teraz jest już trochę sflaczała, dlatego chcę kupić drugą. I zastanawiam się właśnie nad taką w kształcie litery "U". Ta moja jest fajna, ale coraz ciężej przekręca mi się z boku na bok. A ta wydaje się być wygodniejsza pod tym względem. Korzystała któraś z takiej?Zobacz załącznik 1268174
O proszę. Temat o którym myślałam już od dawna. Ja ja miałam w ciąży z córką i było to coś cudownego. Wszyscy mi ją zabierali bo była taka wygodna i właśnie kazałam mężowi zamówić ale ja sobie biorę taka w kształcie litery C. Ta U też wygląda na wygodna ale nie chce zająć całego łóżka

MiśZielinka
Jestem po badaniu. Wszystko super. I już maleństwo inaczej się ułożyło i ma sporo miejsca. Z okresu mam 13 tydzień równy, a z usg wychodzi 13+4, więc za tydzień byłoby już za późno na to badanie. Bardzo się cieszę, kamień mi spadł z serca. No i będzie dziewczynka![]()
Wow

ŚwietnieJestem po badaniu. Wszystko super. I już maleństwo inaczej się ułożyło i ma sporo miejsca. Z okresu mam 13 tydzień równy, a z usg wychodzi 13+4, więc za tydzień byłoby już za późno na to badanie. Bardzo się cieszę, kamień mi spadł z serca. No i będzie dziewczynka![]()

hikari_ona
Gratulacje! Świetna wiadomość!Jestem po badaniu. Wszystko super. I już maleństwo inaczej się ułożyło i ma sporo miejsca. Z okresu mam 13 tydzień równy, a z usg wychodzi 13+4, więc za tydzień byłoby już za późno na to badanie. Bardzo się cieszę, kamień mi spadł z serca. No i będzie dziewczynka![]()
A co do poduszek, właśnie wiem, że ona jest duża i też się obawiam tego odgrodzenia, ale jak śpię teraz w tej poduszce C, i wkładam sobie tę dolną część między nogi, to później się strasznie wkurzam, jak chcę się przekręcić na drugi bok - bo muszę wyjmować tę część za każdym razem
reklama
Super. Czyli faktycznie warto tam zrobić usg. Ja idę w poniedziałek do Hi gen, jeżeli coś będzie nie tak to też pójdę tam gdzie ty. Pytałaś lekarza o płeć? Ile zapłaciłaś za te badania, jeśli mozna spytać?Jestem po badaniu. Wszystko super. I już maleństwo inaczej się ułożyło i ma sporo miejsca. Z okresu mam 13 tydzień równy, a z usg wychodzi 13+4, więc za tydzień byłoby już za późno na to badanie. Bardzo się cieszę, kamień mi spadł z serca. No i będzie dziewczynka![]()