Jasne, tak też chyba zrobięJa myślę, że jeśli 1 prenatalne wyjdą dobrze to nie ma co robić dalszych badań.. to tylko nie potrzebny stres
reklama
Milla_88
Początkująca w BB
A ja uważam, że warto zrobić KAŻDE badania prenatalne. Na II i III sprawdza się inne rzeczy niż na I. Niezależnie od wieku uważam, że powinno się je robić.Ja myślę, że jeśli 1 prenatalne wyjdą dobrze to nie ma co robić dalszych badań.. to tylko nie potrzebny stres
Caro666
Fanka BB :)
Nie wiem jak właśnie z terminami jeśli Chxesz darmowe ja za tydzień mam wizytę i to będzie w 7t i jak będzie wszystko dobrze to będę dzwonić wtedyDziewczyny dzisija 6+0. Jak wiecie jestem po wizycie i tak się zastanawiam czy już powinnam się umówić na prenatalne czy poczekać na następną wizytę, która mam 12 kwietnia. I umówić się po tej wizycie?
Martita8904
Zaangażowana w BB
Chodziło mi że po 1 prenatalnych jak ok to nie robimy nimfy itp . A 2 i 3 to są prenatalne zalecane badaniaA ja uważam, że warto zrobić KAŻDE badania prenatalne. Na II i III sprawdza się inne rzeczy niż na I. Niezależnie od wieku uważam, że powinno się je robić.
Milla_88
Początkująca w BB
aaa no to tak takChodziło mi że po 1 prenatalnych jak ok to nie robimy nimfy itp . A 2 i 3 to są prenatalne zalecane badania
Jestem. Wszystko jest dobrze [emoji3590] serduszko bije 117 uderzeń na minutę [emoji7][emoji3064][emoji3064]
Plamienia mogą wynikać albo z budowy mojej macicy, albo z faktu że jeszcze w 100% nie uzupełniła się doczesna? Chyba tak to sie nazywało [emoji2356]
Mój mózg przestał przetwarzać jak usłyszałam serduszko [emoji7][emoji3064][emoji24]
Następna wizyta 9 kwietnia. Mam juz kartę ciąży. Pęcherzyk wygląda na 6+5, a zarodek na 5+6, ale ta rozbieżność podobno wynika z tego, że przy 3 mm pomiar nie jest jeszcze idealnie dokładny i wg ginekolog mieści się w normie.
Plamienia mogą wynikać albo z budowy mojej macicy, albo z faktu że jeszcze w 100% nie uzupełniła się doczesna? Chyba tak to sie nazywało [emoji2356]
Mój mózg przestał przetwarzać jak usłyszałam serduszko [emoji7][emoji3064][emoji24]
Następna wizyta 9 kwietnia. Mam juz kartę ciąży. Pęcherzyk wygląda na 6+5, a zarodek na 5+6, ale ta rozbieżność podobno wynika z tego, że przy 3 mm pomiar nie jest jeszcze idealnie dokładny i wg ginekolog mieści się w normie.
A
Alek91
Gość
O super, dzięki, polubię jej profilO prenatalnych mówiła też dr Parzyńska, na instagramie doctorashtanga (FB też ma) - dokładnie wszystko tłumaczy i przemyca tematy jogowe, jeśli ktoś siedzi w tych rzeczach ☺
Jestem. Wszystko jest dobrze [emoji3590] serduszko bije 117 uderzeń na minutę [emoji7][emoji3064][emoji3064]
Zobacz załącznik 1254625
Super,gratulacje a który to tydzień?Jestem. Wszystko jest dobrze [emoji3590] serduszko bije 117 uderzeń na minutę [emoji7][emoji3064][emoji3064]
Zobacz załącznik 1254625
reklama
KolorowaCzerń
Moderator
Oj tak. Też się męczę. Przed ciąża wchodziłam na moje 4pietro na luzie. A teraz sape jakbym przynajmniej Rysy zdobyla. W ciągu dnia drzemka. Wieczorem szybko spać. Bo nie wyrabiam.
Cześć Mamusie mój termin z cyklu to 17 listopad. Widzę, że poruszacie interesujący mnie ostatnio temat badań prenatalnych - jak myślicie, czy warto (oprócz papp-a) robić coś więcej? Czy Wy robicie badania z dna na zaś? To moja pierwsza ciąża (28 lat). Pierwsze USG za mną, drugie przede mną (wszystko ok). I mam jeszcze pytanie, czy wy też tak bardzo odczuwacie zmęczenie? Ja sobie nie daję rady. Zastanawiam się czy to jeszcze normalny objaw ciąży. Pozwalam sobie na jedną kawę z ekspresu dziennie, ale to nie pomaga.. chodzę jak struta