reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja się już umówiłam . Warto wcześniej żeby później nie było napięcia ze brak miejsc albo terminu.
Dziewczyny dzisija 6+0. Jak wiecie jestem po wizycie i tak się zastanawiam czy już powinnam się umówić na prenatalne czy poczekać na następną wizytę, która mam 12 kwietnia. I umówić się po tej wizycie?

reklama
Ja się już umówiłam . Warto wcześniej żeby później nie było napięcia ze brak miejsc albo terminu.
Mam małe znajomości w jednym miejscu gdzie robią prenatalne. Jutro zadzwonię i się umowie.

W ogóle powiem Wam dziewczyny, że jestem jakaś mega spokojna. Moze to slonce tak zadziałało.

Hej dziewczynki, ja dzis 7+6, jutro mam wizyte w poradni. Nawet sprawdzilam czy mi nie odwolano ;).
U nas na polnocy zrobila sie pogoda i jest +7, wiec siedze na sofie na tarasie i grzeje sie na sloneczku. I nie mowcie ze jest zimno ;) otworzylismy tez sezon grillowy i Mikko nam uwedzil na goraco pstraga teczowego ❤️❤️❤️ w ramach treningu przystrzyglam dwie tuje. Zostalo mi jeszcze 20... ale to w sobote.

Cześć Mamusie :) mój termin z cyklu to 17 listopad. Widzę, że poruszacie interesujący mnie ostatnio temat badań prenatalnych - jak myślicie, czy warto (oprócz papp-a) robić coś więcej? Czy Wy robicie badania z dna na zaś? To moja pierwsza ciąża (28 lat). Pierwsze USG za mną, drugie przede mną (wszystko ok). I mam jeszcze pytanie, czy wy też tak bardzo odczuwacie zmęczenie? Ja sobie nie daję rady. Zastanawiam się czy to jeszcze normalny objaw ciąży. Pozwalam sobie na jedną kawę z ekspresu dziennie, ale to nie pomaga.. chodzę jak struta

U mnie też piękna pogoda az chciałoby się zimne piwko otworzyć 😅

Załączniki

• c1db5ebc-9053-4028-9bb5-e245f6c6935f.jpg
    c1db5ebc-9053-4028-9bb5-e245f6c6935f.jpg
    227,8 KB · Wyświetleń: 79
Z własnego doświadczenia mogę napisać tyle, że takich przypadków niestety jest bardzo dużo. A teraz pomyśl ilu jest takich ludzi, którzy mają zadłużenia i przez niekompetencję właśnie takich pracowników bądź firm windykacyjnych spłacają nie swoje długi, myśląc że spłacają swoje. Ostatnio głośno wśród naszych kręgów było, zajęcie nieruchomości przez komornika osoby kompletnie nie związanej z dłużnikiem. Ot pomylił lokale? Czujesz absurd? Nie to nazwisko, imię, pesel.........
A najlepsze jest to że ten ówdzie Pan dostał tylko wpis naganę do arkusza osobowego, który zapewne za pół roku gdzieś się zawieruszy......W mojej pracy spotkałam takie przypadki że czasu by mi brakło aby opisać. Dobrze że u Ciebie szybko się wyjaśniło.
Od siebie dodam że kilka razy mnie opluto, kilka razy psami poszczuto, raz uderzono mnie, dobrze że asesor był ze mną bo podejrzewam że mogło być nie wesoło. Eh długo by pisać.....
Kurcze to ja nie mialam swiadomosci, ze moze dojsc do takich pomylek:-( to sa ludzkie dramaty na ktore zapewne niejednokrotnie musialas patrzec. Ciezki kawal chleba. Ja nawet slowa przepraszam nie uslyszalam, ale bylam taka szczesliwa, ze ten koszmar sie skonczyl, ze juz nie roztrząsalam.

Cześć Mamusie :) mój termin z cyklu to 17 listopad. Widzę, że poruszacie interesujący mnie ostatnio temat badań prenatalnych - jak myślicie, czy warto (oprócz papp-a) robić coś więcej? Czy Wy robicie badania z dna na zaś? To moja pierwsza ciąża (28 lat). Pierwsze USG za mną, drugie przede mną (wszystko ok). I mam jeszcze pytanie, czy wy też tak bardzo odczuwacie zmęczenie? Ja sobie nie daję rady. Zastanawiam się czy to jeszcze normalny objaw ciąży. Pozwalam sobie na jedną kawę z ekspresu dziennie, ale to nie pomaga.. chodzę jak struta
ogólnie juz nie jest źle u mnie. Ale mam takie slow motion np. Umycie łazienki zajmuje mi 2h bo muszę co chwilę usiąść i odpocząć 😅

Ja myślę, że jeśli 1 prenatalne wyjdą dobrze to nie ma co robić dalszych badań.. to tylko nie potrzebny stres :)

Odnośnie badan prenatalnych dla tych, które mają instagram polecam Link do: Miroslaw Wielgos is on Instagram • 46 posts on their profile

Profesor Wielgoś jest specjalistą z zakresu perinatologii i parę dni temu prowadził Live na temat badań prenatalnych. Wszystko pięknie wytłumaczone, wiedza medyczna a nie z internetów i od koleżanek :)
Świetny ten Live jest jeszcze dostępny na profili profesora. Właśnie przesłuchałam polecam każdej 🤗

reklama
Do góry