reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej Dziewczyny,
Czy któraś z Was miała bądź ma podwyższone erytrocyty w moczu? Biore progesteron dopochwowo i dopiero od 3 dni nie mam plamien. Czy to może być spowodowane właśnie plamieniami?
Ja nie miałam. Nie pomogę 😞
A sprawdzasz z normami dla ciężarnych? Mnie wczoraj lekarz powiedział, żeby nie sprawdzać samemu, tylko z lekarzem skonsultować. Podobno te zakresy (nawet jak napisane, że dla ciężarnych) są z czapy.

Dziewczyny już po wizycie... Ile stresu mnie to kosztowało... Ale 5+5 jest serduszko ❤️ Jak zobaczyłam USG to w ogóle magia.
Niestety TSH mi wywaliło i ciśnienie u lekarza 160/110. Potem trochę spadło. Mam mierzyć i ew. Włączyć leki. Dostałam duphason i acarad bo stwierdził, że będziemy dmuchać na zimę ale nie traktuje ciąży jako zagrożonej na ten moment.
Wyszłam z gabinetu i się popłakałam z tego serduszka, stresu, leków i wszystkiego 😅

Potem nadgonie zaległości na forum ale muszę ochłonąć.
Gratuluję ❤❤❤
Dziewczyny ja już po wizycie na szczęście wszystko z fasolka ok serduszko bije jak trzeba😁😄 Jedynie co mnie martwi to krwiak i przez to to plamienie. Dostalam Duphaston 3x dziennie i zobaczymy czy to coś da. Nastepna wizyta 9.04 i mam nadzieje ze wszystko sie wchlonie. Standardowo skierowania dostalam na milion badań...ale z tego sie cieszę wole zrobić więcej niż za mało i obowiązkowo skierowanie na usg piersi mam nadzieje ze sie wyrobie ze wszystkim do następnej wizyty😀

Edziu, ja dostałam dodatkowy progesteron. Leżałam plackiem 10 dni i nie plamie. Jutro wracam do pracy 😊 Głowa do góry!

Muszę się pochwalić: 8t5d, serduszko bije jak szalone!
Dziewczyny, co myślicie o badaniu NIFTY?

Ostatnia edycja:
reklama
Czy czujecie zaokrąglenie podbrzusza? Bo ja już czuję delikatnie w sumie 3 ciąża więc pewno wszystko wcześniej odczuwalne a że brzuch płaski to czuję jak mi wywaliło podbrzusze 😂😂😂😁

Ja nie miałam. Nie pomogę 😞
A sprawdzasz z normami dla ciężarnych? Mnie wczoraj lekarz powiedział, żeby nie sprawdzać samemu, tylko z lekarzem skonsultować. Podobno te zakresy (nawet jak napisane, że dla ciężarnych) są z czapy.

Gratuluję ❤❤❤

Muszę się pochwalić: 8t5d, serduszko bije jak szalone!
Dziewczyny, co myślicie o badaniu NIFTY?
Ja robię. Mój lekarz, który mi robi usg polecał mi zwłaszcza w moim wieku (skończone 36 lat). Najpierw usg w 11 tygodniu I test pappa. Jeśli usg wyjdzie dobrze to nifty. Mówił, że nifty nie wolno robić w 11 tyg bo podobno wtedy jest za wcześnie i jest za mało " czegoś " (zapomnialam jak to się nazywa) i wynik wychodzi niemiarodajny.
Z tego co się orientowalam to przyjeżdżają na pobranie nawet do domu. Koszt kolo 2500zl

Ja robię. Mój lekarz, który mi robi usg polecał mi zwłaszcza w moim wieku (skończone 36 lat). Najpierw usg w 11 tygodniu I test pappa. Jeśli usg wyjdzie dobrze to nifty. Mówił, że nifty nie wolno robić w 11 tyg bo podobno wtedy jest za wcześnie i jest za mało " czegoś " (zapomnialam jak to się nazywa) i wynik wychodzi niemiarodajny.
Z tego co się orientowalam to przyjeżdżają na pobranie nawet do domu. Koszt kolo 2500zl
Ja sprawdzalam kilka artykułów i też w klinice mi powiedzieli że od 10 tygodnia już mozna.
Ja mam zamiar zrobić jak będzie 10+5 jeszcze przed prenatalnym

Miałam fatalne wyniki bo TSH praktycznie nieokreślone bo poniżej 0.005. dostałam leki i mam naoeczytac internetu. Za 2 tygodnie kolejna wizyta z wynikami
Z tym nie czytaniem internetu to akurat bardzo dobra rada... Ja mam za mały wynik ft 4 - wrecz poniżej dolnej granicy. Jutro będę o tym rozmawiać z lekarzem

Dziewczyny umieram dzisiaj z nerwow piersi znacznie mniej bolą brzuch w ogóle nawet nie obudziłam się tak wcześnie jak zawsze. Bylam na becie niby przyrost w normie od 17.03 do dzisiaj średni dwudniowy przyrost okolo 114% ale nie wiem czy w takim odstepie czasu wynik jest miarodajny. Temperature mierzyłam 37,5 stopnia. Ale i tak mnie to nie uspokoiło. Żałuję ze zrobilam ta bete w glowie mi sie jakoś ubzdurało ze bedzie wiecej bo pierwsze badanie na początku mialam przyrost okolo 200%. Trzęsę sie ze stresu jak osika. Nawet zaczęłam sprzątać w domu z tych nerwów i nie czuje sie tak zmęczona jak zawsze :( przez ta stratę na początku roku chyba nie zaznam spokoju nawet jeśli wszystko będzie okej 😪😪😪😪😪
Bądź dobrej myśli każda z nas tu się stresuje.
A objawy nie zawsze muszą być takie nasilone ja przy swoich 3 ciążach zawsze jakies objawy mialam pozniej czyli ból piersi itd na pewno nie mialam objawów na poczatku a jedynym wyznacznikiem byl pozytywny test ciążowy takze kochana Bądź dobrej mysli 😚😊
Czy czujecie zaokrąglenie podbrzusza? Bo ja już czuję delikatnie w sumie 3 ciąża więc pewno wszystko wcześniej odczuwalne a że brzuch płaski to czuję jak mi wywaliło podbrzusze 😂😂😂😁
Jak juz bedzie wątek prywatny może pochwalimy się tymi naszymi brzuszkami 😀

Miałam fatalne wyniki bo TSH praktycznie nieokreślone bo poniżej 0.005. dostałam leki i mam naoeczytac internetu. Za 2 tygodnie kolejna wizyta z wynikami
Ważne, że zdiagnozowane! Dostaniesz pewnie euthyrox i wszystko ładnie się wyrówna.
Mialam plamienie, jasna czerwona krew.. Boję się.
Boli podbrzusze.. niestety podzwigałam dziś trochę syna, sama jestem w domu, najbliższy szpital 20km stąd.
Teraz juz tylko przy podcieraniu i nie jest jasna, już bardziej lekko brązowa. Wizyta w czwartek.. Oby było wszystko dobrze, proszę trzymajcie kciuki [emoji17]
Trzymam kciuki! Postaraj się na maxa oszczędzać! Domyślam się, że to ciężkie przy maluchu. Wysyłam moc uścisków!

reklama
I po wizycie. 7w6d maluszek ma 14,93mm,serduszko bije.

Załączniki

• 1617126779099.jpg
    1617126779099.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 103
Do góry